Tuesday, December 10, 2013

И Полша ли?

Днешната новина ме свари неподготвен. Все пак за Унгария имах готовност, бях слушал разгорови на Габор Вона от Йоббик, дори публикувах видео за унгарското фермерство в ЕС, но новината "За Полша в Евросъюза: «Нашата страна е обект на неоколонизация»" наистина ме изненада. Няма да превеждам изцяло, това е едно интервю с полският професор Витолд Кежун, а източникът е тук: http://3mv.ru/publ/o_polshe_v_evrosojuze_nasha_strana_obekt_neokolonizacii/3-1-0-21412, но ще приведа малък откъс:


"През 1980 година Полша заемаше 12-о място по обем на производство. И за световният капитал се появи фантастическа възможност за завоюване на привлекателен пазар. И се появява Джордж Сорос. Той подтикна Полша към реформи, целта на които се декларираше така: открито общество и открит пазар. Сорос разработи програма, опирайки се на така наречения вашингтонски консенсус. Той предвиждаше отваряне на границите, възможност за голям импорт и далеч отиваща приватизация.

Тази програма, освен задушаваща инфлация, доведе до унищожение на държавните предприятия, ликвидация на държавните селски стопанства, масова безработица, и в същото време към вал от импорт — ние импортирахме тогава даже фиби за коса и хартия от вторични суровини. Когато се върнах в Полша, то видях френско мляко на полиците на магазините. Племенницата ми каза, че се води пропаганда, да не се купува полско мляко, защото като че бутилките се мият с прах IXI

Почти непосредствено след това попадам на статия на полският автор   Болеслав Тейковски с красноречивото заглавие  "Положението на Полша и поляците се влошава". И отново кратък цитат, само от увода на статията:

"Все по-голямо количество поляци разбира, че плачевното и постоянно влошаващо се положение на Полският народ е следствие на принадлежността на Полша към Европейският Съюз и НАТО, които се контролират от враждебни нам имперски държави, такива като Германия, САЩ, Израел. В тази капиталистическа глобалистска система за Полша и другите Славянски държави не се предполага никаква перспектива за развитие, за тях е отделена роля на пазари за реализация на западни стоки, обекти на колониална експлуатация, преди всичко суровини и евтина работна сила, територии за заселване на чужденци. Затова богатата Полша, известните със своите способности и трудолюбие поляци са подложени на грабеж, експлуатация и унищожение"

Налага се единствен извод - събуждането на народите е масово, а процесът - необратим.

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.