Monday, September 26, 2022

Не на температурните стереотипи!

На протeжениe многo години хората са били угнетявани от низки температури. Викали са им "кучешки студ", "бахър" и с други думи, имащи явно негативна маркировка. Прогресивните европейци трябва да се отрекат от наложените температурни стереотипи и въобще да се откажат от понятията "топло" и "студено". Предлага се в бъдеще да се наричат "температура №1" и "температура №2". Лексиката трябва да е температурно неутрална. Да се казва, че студа е лошо, от днес е неправилно.

Трябва да се откажем от оценъчни съждения и да приемаме температурата такава, каквато е. Важно е да се приеме факта, че съществува голямо количество различни температури и това е нормално. Ако правителството казва, че температурата във вашият дом, равна на +5⁰, се идентифицира като +30⁰, следва с уважение да се отнасяме към тази нейна особеност и да я именуваме именно така. Токсичните топлолюби ще бъдат забанени в социалните мрежи и подложени на обструкция. Всички оплакващи се че мръзнат, ще бъдат признани за мразофоби. Разпалването на ненавист към студа от днес е престъпление с екстремистска насоченост.

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.