Saturday, September 30, 2017

Във всичко е виновен капитализмът

Послушах аз вчера ефира на Дмитрий Юриевич Пучков (Гоблин) на «Эхо Москвы». И трябва да призная, получих огромно удоволствие.

Всеки път, когато либералният водещ започваше песента «А ето там у нас има корупция», «А ето там у нас има злоупотреби», «А ето там у нас има неравенство», Дмитрий Юрьевич в отговор говореше «А при капитализма всичко става именно така».
Водещия това просто довеждаше до Кондратий, и той с пискляв гласец, едва ли не плачейки, започваше да се възмущава «А какво общо има тук капитализма? Защо във всичко е виновен капитализма?».
Балсам на моята изранена душа.
Двадесет и пет години те ни натриваха, че във всичко което бе лошо в СССР е виновен комунизма (който в СССР така и не успяхме на построим), а сега тези гадове другаря Гоблин бие с тяхното оръжие.
Да, неолиберални момченца, момиченца и не определили се, във всичко лошо, което сега се случва в Русия (а и в света като цяло), са виновни капитализма и неолиберализма. Повече няма кому. Обтичайте.
«Края на историята» беше? Беше. Неолибералната демокрация победи ли на преобладаващата част на земното кълбо? Победи. Ето и излиза, че във всички кризи и войни, които се случиха и продължават да се случват на планета Земя, са виновни
а) доминиращата икономическа формация – капитализъм;
б) доминиращата идеология – неолиберализъм.
Икономическите кризи в САЩ през 2000 и 2008 години? Виновен е капитализма!
Войните в Югославия, Афганистан, Ирак, Сирия, гражданската война в Либия, Грузия и в Украйна – във всички тях е виновен капитализма.
Аз във всеки конкретен случай мога по най-подробен начин да опиша, защо е започвала тази или друга война, и кой е бил изгодополучател от нея. Капитализъм в чист вид!
Геноцидът в Руанда – виновен е капитализма. Война в Конго – виновен е капитализма (и крупните корпорации типа Intel, които напечелват от незаконният добив на колтан). Распадът на Судан на Северен и Южен – виновен е капитализма. И така нататък.
Милиони и милиони убити, ранени и изкалечени, милиони безработни и бездомни (в това число и в «благополучните» САЩ), милиони бежанци – виновен е капитализма.
Над милиард хора живее във фавели, бараки и гето. Кой в това е виновен? Ка-пи-та-лиз-ма!
Докато имаше социализъм в Югославия нямаше граждански войни и етнически конфликти. Чехословакия бе единна държава. В СССР също нямаше етнически и религиозни конфликти. В това число нямаше институти на «негражданство» и апартейд, както в Прибалтика сега.
В СССР нямаше олигарси. В СССР корупционерите разстрелваха (до ниво ръководители на републики). В СССР за пропаганда на нацизма вкарваха, и вкарваха задълго (а сега тези уроди се кривят като «политзатворници»). В СССР за хомосексуализъм вкарваха, и живота на такива в тюрмата бе ад.
В СССР икономиката си поставяше цел не получаване на максимална печалба, а максимално обезпечение на естествените потребности на населението. Безплатно образование, безплатна медицина, санаторно-рекреативни мероприятия и даже безплатни квартири – всичко това сменили на джинси и бубле-гум. Сами, доброволно.
А сега, когато гражданите се накушаха с капитализъм, част от тях иска обратно в СССР. Вие не сте заслужили!
Всичките деветдесет години – това ви е кара за предателство на Съветският Съюз! Дефолти, бандитизъм, нищета, етнически конфликти и религиозни войни – това са наказания за предателство и клятвопрестъпничество. Колко човека се клеха да защитават «съветската Родина»? А колко излязоха за нейна защита? А клетвите трябва да се изпълняват! Ето и получили възмездие.
Искате обратно в продаденото минало? Нищо ли не сте забравили? Например, да признаете собствената вина и да се покаете.
Макар не, тези различни манипулатори вечно искат ние да се каем – за «убийство на светият цар», за «милиарди репресирани» и прочие бред.
А аз просто считам, че вие не сте достойни да живеете в СССР. Не сте заслужили.
Затова кушайте капитализъм с голяма лъжица – вие така го искахте!


Александр Роджерс Публикувано: https://news-front.info/2017/0...

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.