Sunday, June 10, 2018

Така каза Сталин

«Когато умра на гроба ми ще натрупат купища боклук, но вятърът на историята безжалостно ще го развее. Множество дела на нашият народ ще бъдат извратени и оплюти преди всичко зад граница, но и в нашата страна също. Ционизмът, тремящите се към световно господство жестоко ще ни отмъщават за нашите успехи и достижения. Той все още смята Русия за варварска страна, за суровинен придатък. И моето име също ще бъде оклеветено. Ще ми препишат множество злодеяния.

Световният ционизъм с всички сили ще се стреми да унищожи нашият Съюз, така че Русия никога повече да не може да се повдигне. Силата на СССР е в дружбата на народите. Острието на борбата ще бъде насочено преди всичко на разрив на тази дружба, на откъсването на покраинините от Русия. Тук, трябва да признаем, ние още не сме направили всичко. Тук има още голямо поле за работа. 
С особена сила ще вдигне глава национализма. Той за известно време ще подтисне интернационализма и патриотизма, но само за известно време.
Ще възникнат национални групи и вътре-национални конфликти. Ще се появят много вождове-пигмеи, предатели на своите нации.
В цяло в бъдеще развитието ще тръгне по по-сложни и даже бесни пътища, завоите ще бъдат пределно остри. Делата вървят към това, че особено ще се възбуди Изтока. Ще възникнат остри противоречия със Запада.


И все пак, както и да не се развиват събитията, но ще мине време, и взорът на новите поколения ще бъде обърнат към делата и победите на нашето социалистическо Отечество. Година след година ще идват нови поколения. Те отново ще вдигнат знамето на своите отци и деди и ще ни отдадат дължимото напълно. Своето бъдеще те ще строят на нашето минало»

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.