Sunday, December 27, 2020

Как ще се разреши ситуацията с ограниченията и паниката заради COVID-19?

У хората се появяват все повече въпроси кога и как ще свърши цялата вакханалия с ограничителните мерки, свързани с коронавируса.

За да се разбере с какво всичко това ще завърши е важно да се отчете следното.

Първо.

Днес в България (оргинално - в Русия. Заместено също надолу в текста. - бел.пр.) обществената формация е капитализъм. И властта в България принадлежи на крупната буржуазия, на олигарсите. Затова президентът, членовете на правителството, депутатите, регионалните власти разбира се не са никакви слуги на народа.

Те са слуги на крупната буржуазия, на олигарсите и действат изцяло в техните интереси, създавайки максимално благоприятни условия за олигарсите по-удобно и по-комфортно да грабят страната и народа.

Тези истини за грозната реалност на буржуазната държава са описани не само от класиците на марксизма-ленинизма.

За това се разказва даже в книги, които по-рано се смятаха просто за детски приказки написани в такава форма просто за да достигне до всички, даже до децата (но уви, започна да достига до мнозина едва сега).

 

— А какви са тези полицаи? — попита го Селдичка.

— Бандити! — ядосано отвърна Пшеничко. — Честна дума, бандити са! Тяхната истинска длъжност е да защищават населението от грабежи, но в действителност те защищават само богаташите. А точно богаташите са най-големите грабители. Само че те ни грабят под прикритието на законите, които сами си измислят. Но я ми кажете, има ли някаква разлика в това дали ще ме ограбят по закон или незаконно? На мене ми е все едно!

— Тук при вас всичко ми се вижда някак странно! — обади се Винтчо. — Че защо се подчинявате на полицаите и на тези, как им казвате… на богаташите?

— Опитай се само да не им се подчиниш! Всичко е в техни ръце: и земята, и фабриките, и парите, и отгоре на всичко — оръжието!


И всичко гореизложено трябва да се има предвид и да се разбира, раглеждайки днешните ограничителни мерки и нагнетаемата через СМИ паника заради коронавируса.

Второ.

Съвершенно ясно е, че да се вярва че същите чиновници, които:

• "оптимизираха" медицината, като всъщност я угробиха, направиха я неготова за съвременните предизвикателства и нови болести (в това число и COVID-19);

• приемаха и одобряваха закони за повишение на пенсионната възраст, на практика ограбиха възрастните хора, лишиха ги от техните законни пари;

• приемаха ред други людоедски закони, влошаващи живота на хората в България,

изведнаж са се загрижили за здравето на народа - е и смешно, и наивно, че и просто нелепо.

Следователно, напълно очевидно е, че всички тези ограничителни мерки разбира се се въвеждат не ради народа и неговото здраве, а ради същата крупна буржуазия, олигарсите, което не е удивително за изучавалите трудовете на класиците на марксизма-ленинизма.

Трето.

За какво всичко това и трябва на крупната буржуазия, т.е. олигарсите? Работата е там, че егоизмът на групка богатеи доведе буржуазният свят до глобална системна криза.

А как буржуазията преодолява кризи? За това, как буржуазията преодолява кризи са писали Карл Маркс и Фридрих Енгелс още през далечната 1848 година в своя изключителен "Манифест на комунистическата партия":

"По какъв начин буржуазията преодолява кризи? ... чрез принудено унищожение на маси производителни сили."

Какво виждаме днес? Погром на икономиката под предлог борба с коронавируса, тоест точно "принудено унищожение на маси производителни сили" за да се излезе от тази катастрофа, където споменатия егоизъм на група богаташи е довел света.

И ще излизат те разбира се за сметка на самия народ, у когото днес най-активно се премахват граждански конституционни права, и който все повече и повече се закабалва икономически.

А за по-малко възмущение на народа, принадлежащите на олигарсите СМИ без умора трещят, че всичко се прави разбира се за здравето на народа и защита от коронавируса.

И разбира се цялата трескотня на СМИ и е нужна за това, че народът, наплашен от коронавирусни страхове не забелязва как попада във все повече и повече робско положение.

Четвърто.

Какво ще се случи в бъдеще и с какво всичко ще завърши?

Буржуазията, зараги глобалната системна криза устроила колосален погром над икономиката, по своите мащаби сравним с активни и мащабни военни действия, получава в резултат също такова колосално и бързо обедняване на народа, у когото бързо изчезват средства за съществуване.

Тоест случва се точно това, което в "Манифеста на комунистическата партия" се описва още през 1848 год, където се казва, че буржуазията

неспособна да господства, защото е неспособна да осигури на своя роб даже робско ниво на съществуване, защото е принудена да го принизи до такова положение, когато тя сама трябва да го храни, вместо това да се храни за негова сметка.

Обществото не може повече да живее под нейна власт, тоест нейният живот е несъвместим повече с обществото."

Именно това днес наблюдаваме в пълна картина. Животът на буржуазията не е съвместим повече с живота на обществото. С това всичко е казано. Или те, или ние. 

Така че в бъдеще са възможни два варианта:

Вариант първи. Все повече и повече закабаленият народ ще се окаже в робство в общество, представляващо хибрид от фашистска диктатура, крепостно право и кошмарни фантастически антиутопии.

Под тежкият товар на победилото зло такава цивилизация е обречена на гибел.


Вариант втори. Народът ще прояви своята гражданска позиция, ще отстои своите конституционни права, ще отхвърли капитализма, превръщащ живота на народите в истински ад, и ще се върне към социализма и комунизма:

А с COVID-19 ще бъде както и с другите болести. Как трябва да се прави?

Просто:

• здравите - да се оставят на мира;

• болните - да се лекуват;

• абсурда ограничителни мерки - да се прекрати.


И средствата да се насочват не на контрол над хората и не за репресии против народа за несъблюдаване на все по- умножаващите се забрани и ограничения, а:

• на здравеопазване, така че медицинската помощ да е и качествена и общодостъпна;

• на повдигане жизненото ниво на народа, така че хората да могат да си купуват качествени продукти и лекарства, повишавайки своя имунитет;

• на повдигане качеството на живот на народа, така че хората да не се боят какъв людоедски ужас може утре да се очаква от властта, да не живеят в такъв ужас,  да не подриват така своя имунитет, а да са уверени в утрешният ден, ибо такава увереност повишава и психическото здраве и уверенността в себе си, и естествено имунитета.

Ето такива варианти на бъдещето имаме. Всеки от тях е възможен. Но мен лично ме устройва вторият и категорически не ме устройва първият.

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.