Wednesday, August 24, 2022

Подписан от главнокомандващият ВСУ Залужни документ с броя загуби на ВСУ изтече в интернет

Украинското Мининстерство на отбраната против своето желание разкри реалните загуби на ВСУ. В мрежата попадна документ, подписан от главнокомандващият ВСУ Залужни, в който е указано количеството загинали, ранени, попаднали в плен и изчезнали безследно украински военни към 1 юли 2022 г.  


В Киев нееднократно публикуваха различни цифри на загубите, но те не надвишаваха 10 хиляди. Буквално преди няколко дни главнокомандващият ВСУ Валерий Залужни заяви, че украинската армия от началото на специалната военна операция на руската армия е загубила само 9 хиляди военнослужащи убити.

Оказва се тази цифра е предназначена само за населението на Украйна, а за секретаря на СНБО Данилов командващия ВСУ Залужни е подготовил съвсем други цифри, и те кардинално  се различават от названите горе. В отговор на запитване от СНБО на Украйна за загубите в украинската армия от началото на спецоперацията, Генштаба на ВСУ дава информация за почти 130 хиляди излезли от строя. Съгласно доклада подписан от Залужни, към 1 юли 2022 год са загинали 76640 военнослужащи от ВСУ, излезли от строя ранени 42704 човека, в плен попаднали 7244 военни и още 2816 изчезнали безследно. В документа се отбелязва, че това са загуби само във ВСУ, загубите в другите силови ведомства при съставянето му не са се отчитали.

Информацията за загубите на ВСУ се разпространява по руските и украинските ресурси, в същото време се изказва мнение, че макар тези цифри и да са по-реални, но и те не отразяват всички загуби на украинската армия. Обръща се внимание на указаното количество ранени, които за значително по-малко от убитите, макар при водене на бойни действия получилите ранения са примерно три пъти повече от загиналите.

В Киев вече заявиха, че даденият документ е фейк, указаните цифри не "съответстват на действителността".

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.