Tuesday, September 3, 2024

XXI век. Капитализъм, щастие, за*би!

Проблем с глада в страните от третия свят все още стои, например - в Британия! Но вие ще кажете - "Британия не е страна от третия свят". "Зависи откъде ще се погледне", ще отговоря, границите на "страни от третия свят" не е национална, а ще се изненадате - класова.

За какво всъщност става дума?

Ами за съжаление в Британия, гладът никъде не се е дянал, и това казвам не аз, а кметът на Лондон. Пресни са спомените, как в доковидните времена беше много популярен фонд за събиране на средства за обяд на децата от малоимущи семейства.

По думите на кмета на Лондон — Садик Хана, около 300.000 деца в Лондон и 4.000.000 деца във Великобритания не се хранят редовно (Т.е. ден-два се хранят, ден-два - не. На закуска и обяд се хранят, на вечеря - не)







 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Британската работническа партия от много години настоява да се въведат бесплатни обеди в училищата, тъй като е несправедливо част от децата да могат да обядват и се учат сити, а част от децата са принудени да се учат гладни. Но правителството на Великобритания има по-важни разходи — например, да спонсорира войни.

Кметът на Лондон също така отбелязва: «Защо Индия може безплатно да предостави храна на 150 млн ученици, а Великобритания не? Аз не мога да разбера това, то е зад границата на разбиране».

Ами уважаеми или не толкова кмете на Лондон - "Капитализъм, щастие, за*би!" Безплатната храна е безплатна от едната страна, а от другата страна трябва да се закупи и заплати, и на някого от това ще му падне печалбата! Ти нали знаеш, как работи капитализъЪма, м-м?

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.