Sunday, October 11, 2015

Отново превключвайки каналите (някой резултати от седмицата - 2)



1.Нощен звънец по спецвръзката събудил командващият Каспийската флотилия.
 – На апарата! - отговорил контра-адмирала, изкосо поглеждайки часовника.
 – Игор Владимирович - чул той в слушалката бодрият глас на министър на отбраната. – У вас още останаха ли ръждиви и нелетящи ракети «Калибр»?
– Тези, които летят максимум на триста километра? - запитал командващият.
-– Шегата разбра! Молодец! – отговорил Шойгу. – Слушай бойна заповед!
Изслушал заповедта, контра-адмирала в скок скокнал в китела, погледнал на фотото, където стоял в прегръдка с командващите Тихоокеанският и Северният флоти и ликуващо се усмихнал:
 – Е какво, Серёга и Вовка? Кой тук «плава по плиткото на байдарки»?!
След пет минути ракетният кораб проект 11661 «Дагестан» произвел първите пускове.
Още след десет минути на министъра на отбраната позвънил разстроеният командващ Северният флот с молба да се разреши да се поддържи почина на моряците-каспийци с пуск на «Булава» от ракетният подводен крайцер «Юрий Долгоруки».
 – Един малък такъв пуск! – врънкал адмирала. – Една малка такава «Булава»…
 – Остави! – решително заповядал Шойгу, представил си «малката Булава» и потръпнал. – Цяла и едина Сирия в региона, това не значи – Сирия, единствена оцеляла в региона. Нали там има още много разни и самобитни страни!
 – Да? - удивил се адмирала. – Просто оттук в в перископа лошо се вижда, виноват!

А към пладне, матроса от ракетният кораб Арсен Мурадов стана икона на цял Дагестан, тъй като успя преди пуска да напише на крилатата ракета «Даги – сила!»

2. Реакцията на демократичният Запад на поредното действие на руската военщина бе бурна.
 – С това Русия показа своята слабост!  – заяви президентът на САЩ и заповяда немедлено да се махне от Персийският залив авионосецът «Теодор Рузвелт», за да покаже своята силност, след което на целият цивилизован свят станало окончателно ясно, че Рашка – всьо.
Хиляди военни експерти не отишли този ден на училище и започнали да строчат аналитика, където като две по две доказвали, че у РФ няма никакви ракети, няма никакъв флот и няма никакво Каспийско море.
Президентът на Турция Ердоган-паша, разбрал, че далаверата с нефта по десет гущера за барел завършва, разгорещен заявил, че Турция ще откаже руският газ и АЕЦ, с което веднага бил небивалите достижения на украинците, оставили се без руският пазар, небе и пари.
Към Ердоган немедлено се обърнали предприемчиви японци с предложение да му продадат евтино отлична Фукусимска АЕЦ, с малък пробег, след основен ремонт, боя, смяна на ръждясалото желязо навсякъде и с красива лепенка Sparco на дупката в реактора.
Въобще, перефразирайки класика, последствията от руският ракетен удар усетили на себе си не само терористите – малко още кой не ги усетил.

3. Антоша от детство искал да стане летец. Но, когато порастнал и се изяснило, че да се помести в самолет той може само в качество на авиобомба, а и то на външна подвеска, Антон възненавидял всички летци, особено руските. Случвало се, лежи Антоша в пшенично поле, гледа прелитащите над него самолети и мисли:
 – Руски летци… Ненавиждам ги.
А летците гледат надолу и мислят:
 – А охранени, все пак шопари бягат по безкрайните поля на Украйна! Трябва да не забравя на дозаправка в Бориспол сланина да купя от местните.
И ето решил Антоша страшно да отмъсти на летците. И хвърлил той клич, да му изпратят данни на руските пилоти, а той ще предава тези данни на брадатите терористи. Седнал на компютъра и започнал да чака отклик. Но, то ли терористите още не им било отминало след празнуването рождения ден на Владимир Владимирович, то ли бояли се да пишат, че русите, кой ги знае, да не наведат своите ракети по ай-пи, то ли още нещо – но отклик нямало.
Затова откликнал Рамзан Кадыров. В свойственият му лек и непринуден маниер той поканил Антон на барбекю. Антон обичал барбекю, облизал се и доверчиво попитал:
 – А барбекюто от овнешко ли ще е или от агне?
 – От свиня! - мрачно съобщил Рамзан. – От тлъста, страхлива и мръсна свиня!
На Антоша изведнаж му станало не по себе си, той положил слушалката, изтрил своя запис и цяла нощ безутешно проплакал във възглавницата.

4. Нанагорно тази седмица му дойде и на Нобелевият комитет.
Заповедта от Държавния департамент е получена, а как да я изпълняваш, като такива ярки и самобитни автори, като Гьобелс, Новодворская и Немцов вече не са с нас, а Яценюк, Маккейн и Хилари Клинтън книги не пишат?  Но провървяло им – намерили една лелка в Минск. Почукали на вратата.
– Кой? – истерично попитала тя.
– От комитета! – отговорили ѝ.
Раздали се изстрели.
Докато прибрали на лелката парабелума, докато и обяснили, че комитета не е този, за който си е помислила, докато и търсели костюм, прикриващ татуировките СС и «Бандера херой!»  – едва на връчването на премията по литература не закъснели. Нехорошо.

5. Американският флот гордо заплувал към «спорните» китайски острови, че да покаже на своите нови жертви от Транс-Тихоокеанското партньорство, че САЩ, ако нещо, ще могат успешно да ги защитят.
Южните корейци, знаещи за защитата от САЩ не от слуховете, тактично се отстранили от участие в договора, умно разсъдили, че напряга с Ким Чен Ун - направо е нищо на фона на Ирак и Либия, които на свое време успешно защитиха САЩ.  
Подобен финт имаше през 90-те у нашите аферисти. Намери балък, разскажи му, че ти си неимоверно печен, в доказателство довози балъка до Министерство на отбраната, излез от колата, подходи пред очите му към първият срещнат генерал с лампази, запитай го колко е часът, спомени непривично ранната есен, върни се при балъка, съобщи му, че всичко е наредено – твой е контракта за доставка на посуда с МО - давай парите.
С две думи, ще доплуват, ще се помоткат у островите, «проектирайки сила», и ще се чупят, позовали се на срочни дела в други места на планетата. Преди китайците, не дай бог, не са запитали - А вие, товарищи, по какъв въпрос, собствено?

6. Донесоха се новости от Канибалските острови. Британия била готова да сваля наши самолети в Ирак, за което ще снабди своите истребители-бомбардировачи Tornado с ракети клас «въздух-въздух». Тоест на самолети, позициониращи се като «истребител», не е имало ракети «въздух-въздух».  Интересно. Макар логично – за какво са на «кукурузник» ракети?
Още великата Раневска говореше: «Красиво да старееш – това е изкуство!»  Британия, изглежда това изкуство така и не овладя. Вместо това, тихо и спокойно да отиде с всичкото свое смешно островче на покой, тя нещо някому още се опитва да доказва. Ост-Индската компания, видимо, покой не и дава. Сънища се виждат с победните маршове на империята, разстрели на сипаи, тежко натоварени кораби с награбено добро и прочие прелести.
Макар, тези пък индийците, сега леко биха могли да разстрелват британските офицери, привързвайки ги към оръдията с вид към Ла-Манш и включили на пълна мощност «Джими-Джими, ача-ача!», за да заглушат крясъците на нещастните джентълмени.
Просто индийците не са такива.
А британската бабка нека все пак, да върне Владимирската тиара. Срамно е за възръстен човек да носи на побелялата си глава крадено. Да се приключи с бандитската прехрана и стъпи на пътя на честен живот никога не е късно.

7. Санкциите от Белорусия смятат да снемат. Интересно, ще се подведе ли Батька на тази туфта? Ще се присъедини ли той към бившият началник на автобаза в Донецк? Ще увива ли горестно после той  на прес-конференция в Русия: «Аз само исках по мирному!»
Продължение на увлекателният сериал «Ние, млада и независима държава!» веднага след завършване на шампионата «Авиодартс в Сирия» и водното поло между сборните на САЩ и Китай.

Такава излезе седмицата.

Green Tea
17
У Русия има само три съюзника: армията, флотът и чувството за хумор.

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.