Wednesday, October 7, 2015

Шамар по отсечената глава от НАТO

http://www.u-f.ru/sites/default/files/imagecache/750x450/news/4_iyun_2015_-_1510/0911-obama-book.jpg
Инцидентът с руският самолет, залетял на територията на Турция е подобен на процедурата на блеснуване. Когато лапне блесната, щуката, а в нашият случай по-скоро рижият костур Ердоган, изведнаж се поведе по леката възможност да «настръхне» против Русия, но това изглежда може да му попречи да се измъкне от зъбатата паст на Русия, ако Путин счете за необходимо да го употреби на закуска.
Така започна нашата беседа днес един от англоезичните колеги, превод на английското «brush up» което той употреби аз представих. Моите оценки на ситуацията бяха малко по-скромни, и аз мисля, че Путин по-скоро ще води Ердоган, вместо да закусва с него. Впрочем, НАТО изглежда е замислило да направи от малка история голяма, изключително за да застане в поза и да се обозначи — та нали руски самолети са залетели на територия на държава-член на НАТО!
Но както и да не се опитват да представят Русия лидер в списъка на злото, трябва да се помни, че истинското зло — това са все пак боевиците от ИД. Както и САЩ сега да не се опитват да убедят цял свят, че прогресивните — това са точно те, а русите както винаги «криво воюват». Всички знаят, че боевиците от ИД сякоха глави на западни журналисти, а това точно са и сътрудници на ЦРУ. Да, другари мои, почти 100 процента сред пишещата братия в страните от Близкият Изток работи за различни разузнавателни структури от различни страни и, в края на краищата, тези сведения се оказват в ЦРУ. Та така, на тайни и явни информатори на ЦРУ, НАТО, и Пентагона сякоха глави в Сирия; това, което сега се старае да направи Русия — това е да възстанови справедливостта, а това, което се опитва да прави НАТО — това е шамар за тези, комуто вече отсякоха главата.
Тук-то, разбира се, в НАТО заявиха, че Русия умишлено е залетяла на турска територия и, разбира се — това е грешка. Такива вещи да се говорят не трябва. С Путин почти винаги така става, струва си него в нещо да обвинят, и той започва да прави точно това, в което го обвиняват. Моят събеседник каза: «НАТО не би трябвало да подсказва какво да прави Путин». Интересна работа, как е нужно това да се разбира?
Ако малко поразмисляваме, то изглежда зърно истина във всичко това има. Ние нали знаем, че всичките тези 5 години Турция, САЩ, Израел летяха над територията на Сирия и я бомбиха съвершенно безсрамно. Значи, НАТО счита, че такова давление върху страна е доста прагматично и напълно може да направи тази страна наплашена, а тоест, и сговорчива.
Тоест, залетявайки периодически на територията на Турция, руските ВВС (ВКС - бел.пр.) ще дърпат не само сама Турция, но и всички членове на НАТО. Това, да кажем откровено, е много удобно и напълно приемливо по разходи. Сега, за да дръпне страните от НАТО, Путин запуска «Медведи» едва ли не през цял свят. Така ние видждаме, че всички самолети на страните от Европа са принудени да излитат и горят гориво и двигатели на самолетите. Така Путин държи в тонус всички без изключение страни от НАТО. Метод много ефективен.
Сега пък, залитайки на територията на Турция, процесът ще стане още по-технологичен. Нека НАТО се събира след всяка визита на русите на територията на Турция и щампова решения и резолюции. Да воюват с Русия те все едно няма да започнат, но цял свят ще разбере, че светът се държи не на НАТО, а на добри отношения с Русия.
Авторитетът на НАТО ще пада все по-ниско с всяка нова визита на русите и с всяко ново заявление на НАТО. Болтологията (празнословието - бел.пр.) още никога не е добавяла никому авторитет, а да се кланя на Путин ще се наложи. Оказва се, Путин леко размачква бронята на НАТО като пластилин и от боцкащия и остроъгълен логотип на НАТО — розата на ветровете, Путин накрая ще излепи кълъбце, което по-добре само и от дядко избягало и бабка не е заплашвало, а то виж ще го ритнат и ще се затъркаля, краката под себе си не чувствайки.
Това, че авторитетът на НАТО вече сега се заслабва, за всички е очевидно. И Ирак моли именно Русия да побомби ИД, защото полза от НАТО няма. 70 хиляди полети и резултат никакъв. Русите бомбят три дни, и терористите бягат, забравили своята бруталност. А нали това именно те отрязаха главите на западните журналисти под камери. Не изглежда ли на господата от Запада, че ако русите измислят сега да се обърнат към семействата на тези, комуто отрязаха главите и запитат, кой метод за водене на война им се струва по-действен, то отговора ще е очевиден. И още — не е ли време членовете на семействата на загиналите журналисти да подадат в съд Президента на САЩ и да го обвинят в халатно бездействие и нежелание да съхрани животите на граждани на САЩ? Помни се, господин Обама говори за американската изключителност, но фактически не направи нищо абсолютно, че тези изключителни животи да спаси.
Между това, както и говорихме, САЩ използват сега основно безпилотници, боейки се да се срещнат някъде в близък, възможно визуален контакт с русите. Работата даже не е само в това, че Путин ще даде заповед да се сбие американски самолет, което въобще-там да се изключи не може, но работата още е и в това, че самият летец может по собствена инициатива да сътвори някакво такова. Антиамериканизмът в Русия, та и въобще в света е висок — ама много. Срив може да очакваме даже от прост и външно спокоен човек. Пропуски се случват у всички люде, да си спомним, например, Афганистан, където американските военни разбомбиха болница, в която работеше международната организация «Лекари без граници». Наложи се да се извиняват. Та така, Пентагонът не иска руски летец да сбие американский самолет, а после просто да се извини.
Изходя от гореказаното, може да се предположи, че въобще-там Пентагона готви някаква пакост на Русия и се бои, че ако русите хванат американски самолет във въздуха и поискат да отмъстят за провокацията против себе си, то да се направи няма да им е трудно. Каква би могла да е тази пакост, ще запитате вие. Доставка на ПЗРК, отговарям аз, и, при това съвсем скоро. Спомнете си, нам вече ни казаха, че САЩ не са доставляли ПЗРК на терористите. Пентагона още от никой не е обвинен, а той вече се оправдава. Знаейки маниерите на тоя-оня от тоя гарнизон, имам лоши предчувствия по този повод.
Слушайки някои аналитици, в това число и руски либерали, с удивление чух техните изводи за неминуемост на наземна операция от Русия. Като аргумент бе използван някакъв предлог, че базите е необходимо да се защитават. Възможността, че руските военни бази на земята ще защитава сирийската армия, като че на аналитиците и в главата не им идва. И тук веднага този мъка-аналитик превежда разговора към това, че руските солдати ще се връщат дома в ковчег. Ето, собствено казвайки, и целта на цялата либерална аналитика. Но най-интересното в това е, че думите на този аналитик противоречат на думите на Путин. Познайте от два пъти, кому все пак ще повярвам.
Разбира се, че Путин съвершенно е разбъркал картите на мнозина, но е нужно да се разбира, че Западът вече така се е разлъгал и е погубил вече толкова човечески животи, в това число и на собствените си граждани от страни-членове на НАТО, че някой е длъжен да спре този безпредел. И вече след това, когато се случиха тези страшни жертви на многократна кървава резня, Запад отново подхранва терористически движения, а те отново ще режат на хората глави, в това число и на сътрудници на ЦРУ и военни на НАТО, да и просто в нищо не виновни люде от друга вяра. Ако системата не щади никого, то ясно че е нужно да се сменя системата. Но отначало всички са длъжни да видят недостатъците на системата. Ето това, навярно, и е главната задача днес — да се покажат всички тези недостатъци.
via

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.