Sunday, April 12, 2020

Снимката на деня. САЩ: Символът на Великата депресия от 1930 се върна - вече унищожават мляко

Един от Символите на онази Велика депресия, която преживяха САЩ през 1930те години стана образа на излятото на земята мляко. Причини за унищожаване на храната, толкова нужна на масата безработни, бяха видимо няколко обстоятелства. 
Първо, паднаха цените, второ падна покупателното търсене - парите на хората свършиха.  
И американските млечни компании предпочетоха да изливат в земята своята продукция вместо да кажем, безплатно я раздадат на масата гладувщи. Да-да голодомора в САЩ отнесе тогава почти 6 милиона живота. Наистина за това да се спомя в средата на адептите на Град на Хълма не е прието...    
И ето днес в инета се появи като реинкарнация свежа фотография, която фиксира буквално същата картина като и преди 90 години - млякото се излива в полето. САЩ. Април 2020 година. Както се казва: "Получете и се разпишете".    
Пишат още: "Американските фермери във Флорида изливат в земята мляко... Примерно 7% от произведеното за седмица мляко бе унищожено по такъв, или подобен начин, а млечните крави колят на месо... С някои други продукти се случва същото, защото всички ресторанти в страната и прочие точки за обществено хранене са затворени, а образуващите се излишъци от продукти не намират пазар".    
И това когато Тръмп обяви вече "Ситуация на мащабна катастрофа" (Major disaster) по целите Съединени Щати, и храната за всички ще е много необходима.   
Америка. Април 2020 година.
Цитат от Твитер: "Farmers from across the country are being asked to dump their milk this week, as the restaurant and food service demand crumbled rapidly due to COVID-19. ( Ben Butler, Twitter )".
Превод: "Фермерите по цялата страна (САЩ) са получили молба да хвърлят своето мляко тази седмица, понеже ресторантите и кафетата е заповядано бързо да се затварят във връзка с коронавируса".   
Тоест, виждаме повторение на старата американска история: Ако в криза няма платежоспособно търсене - храната се унищожава.

Фото agprofessional.com

Америка през 1930-е.
Млякото - в земята. Голодомор - за хората:










 


"Опашка за безплатна храна".
Скулптор Джордж Сигал.

Мемориалът на Франклин Делано Рузвелт, Вашингтон:

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.