Wednesday, December 16, 2015

ISIS обяви Барак Обамa за свой халиф

Терористи от ДАИШ/ИДИЛ изразиха благодарност на американският президент за това, че той ги избави от Муамар Кадафи и им даде оръжие.
Боевици от ДАИШ публикуваха видеообръщение към президента на САЩ Барак Обама. В речта на терористите днешният американски лидер е представен като велик вожд. По мнението на екстремистите, именно той стои в основите на халифата и е издигнал джихадът на ново ниво. За заслуга на Барак Обама боевиците от ДАИШ преди всичко поставят унищожението на Муамар Кадафи.
— Може да си спомним Афганистан, Джордж Буш ни донесе Ирак, но истинският герой е Обама, който стои в зараждането на нашият халифат. Благодарение на него ние можахме да се избавим от несъгласните правителства, които не следваха законите на шариата. Обама можа да ни избави от Кадафи, който бе преграда за нас в установяването на закона. Сега, благодарение на милостивият Аллах, всички наши групировки са обединени — се казва в обръщението.
Терористите заявяват, че именно благодарение на американският президент те са получили оръжие, с помощта на което се борят с враговете на Обама. В заключение на обръщението боевиците обявяват Обама за свой халиф.
— Обама, ти ни подари оръжие, което ние използваме против твоите врагове. Ти направи много за нас, Обама, затова ние те обявяваме за наш халиф, наш водач на пътя към Аллах — заявяват терористите.

https://www.youtube.com/watch?v=z2iWWXSkZbc
(видеото засега не може да бъде добавено в блога, ползвайте връзката по-горе)

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.