Monday, May 22, 2017

Социализмът като неизбежен стадий на развитието на човека в обществото, ако той се развива като човек

Не веднаж съм срещала коментари в различни постове, че социализмът е неестествен и не може да съществува. Да погледнем така ли е това от научна гледна точка.

Входни данни.
Първото на което си струва кратко да се спрем - с какво се различава човек от маймунката. Генетиците настояват, че 98% от генома у маймуните и двуногите без пера са еднакви.
Второ - да повторим дефиницията на социализма: 
Социали́зъм (френ. socialisme, от лат. socialis — обществен) — обозначение на учения, в които в качество на цел и идеал се издига осъществяване принципи на социална справедливост, свобода и равенство. Под социализъм също разбират обществен строй, въплъщаващ тези принципи по следният начин: поставя пред себе си глобална цел на свалянето на капитализма и построяване в обозримо бъдеще на съвершенно общество (комунизъм), завършващ предисторията на човечеството и явяващ се начало на неговата истинска история, мобилизирайки за достигане на тази цел всички налични в негово разпореждане ресурси.
Така се получи, че последната теория, поясняваща развитието на обществото бе създадена от Маркс и Енгелс. Теорията се основаваше на понятия за прогресивното изменение на обществено-политическите формации, изменение и баланс на производителните сили и производствените отношения. 
Трето, което трябва да отчетем - любимият на всички професор Савелиев многократно ни е пояснявал, че човек с нищо не се отличава от бабуина. Е просто с нищо. Нито с побудителни мотиви, нито с изпълнение на своите прихоти и желания. Нека той даже и да разговаря, да е милионер или известен политик, певец. писател. До тогава, докато у него не започнат да се включват някои функции на челните дялове на мозъка, които и отговарят за социално поведение. Именно тези разлики и правят човека човек, а не животно. Но наличието на най-развитите челни дялове още нищо не определя. Важно е още и извънгеномното предаване на социални навици и обучението как да бъдеш човек. 
Същото може да се каже и на любителите на езотерика. Или двуногото без пера живее като животно, спряло се на развитието на чакрата Манипура максимум, или това двуного с труд се предвижва към развитие на висшите чакри, които и обуславят неговото съществуване именно като човек.

Обсъждане.
Човечеството се е добрало до капитализма и империализма. При това различията в генома, повтарям, са 2% всичко. Да, ние живеем в градове и във семейството у нас има напълно социалистически отношения. В обществото пък преобладават напълно людоедски, животински инстинкти и отношения.
Естественото развитие на човека и човешкото общество - към очовечване на едното и другото е длъжно именно да се реализира в големи различия между бабуините и човека и закрепване на социалистическите навици вече на генетично ниво.
Тоест именно способността да се споделя храна и грижа, стремеж към социална справедливост и прави бабуина човек. Да, тези навици засега не се наследяват. Макар нови научни изследвания, твърдящи, че холокостът така е повлиял  на потомците на евреите, че е изменил техният геном необратимо - като да намекват.
Капитализмът от своя страна не само не способства на очовечването, но напротив, все повече избутва двуногите без пера на ниво животински инстинкти и животински отношения, когато са задействани чакри вече даже не на ниво Манипура, но само на Свадхистана и Муладхаре - ниво на животинско оцеляване и инстинкт за размножение, получаване на удоволствия на всяка цена.
Ради това капитализмът е тръгнал на блокиране и пълно спиране на  научно-техническият прогрес, оставил само ИТ технологиите, препятстващи развитието на социума, създаващи разрив между поколенията и блокиращи предаване социалните навици от поколение към поколение, но упрощаващи контролът и управлението над полуживотинските маси.

Извод
Хората и обществото днес са изкуствено блокирани на половината път на  своето естествено развитие към пълно очовечване, и се пренасочват от получовеци-бабуини с пари и власт към пълна деградация на генетически незакрепените социални навици у развиващото се човечество.  Към пробуждане на животинското начало в хората, ради съхранение на своята, бабуинско-животинска, власт и влияние. 
Ние живеем в епоха на избор: ще ли съществува двуетажно човечество, като морлоки и елои, или животинската история на човечеството ще завърши и премине в пълна негова деградация или предисторията ще премине в история и човекът ще стане човек не само външно.

родена свободна

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.