Monday, August 11, 2014

Открито писмо до Путин – холандците молят прошка за лъжите на Запада

На сайта на холандската обществена организация «De Ommekeer» («Завой»), опитваща се да донесе до европейците правдата за Новият световен ред, фалшификациите на исторически и съвременни събития от правителствата на западните страни и СМИ, тези дни бе публикувано открито колективно писмо до Президента на Русия.

Дълбокоуважаеми господин Президент Путин,
Моля, приемете нашите извинения от лицето на болшинството граждани на Нидерландите за действията на нашето правителство и средства за масова информация. Фактите относно MH17 (холандският Боинг, свален над територията на Донецката народна република – заб. Н.И.) са извратени с цел да бъдете оклеветени лично Вие и Вашата страна.
На нас се налага да бъдем само безсилни наблюдатели и свидетели на това, че Западните страни, под предводителство на Сърдинените Щати, обвиняват Русия в престъпления, които те извършват сами в несравними с нищо мащаби.
Ние отхвърляме двойните стандарти, едни от които се използват за Русия, други – за Запада. В нашето общество винаги са били необходими неопровержими доказателства за издигане на обвинения.  Това, че в днешната ситуация Вие и Вашата страна се обвиняват в «престъпления» съвершенно бездоказателно, е грубо нарушение на всички норми и извиква отвращение и презрение.
Вие ни спасихте от конфликт със Сирия, ескалацията на който би могла да доведе до световна война. Вина за масовите убийства на сирийски мирни граждани в хода на газовите атаки, осъществени от терористите от Ал-Каида, които бяха обучени и въоръжени от американците, а финансите си получаваха от Саудитска Арабия, възложиха на Асад.
Така Западът се надяваше да настрои общественото мнение против Асад, да подготови почввата за военна интервенция в Сирия.
Почти веднага след това Западните «специалисти» създадоха, подготвиха и въоръжиха «опозиция» в Украйна, подготвиха държавен преврат, насочен против законното правителство в Киев. След захвата на властта путчистите веднага бяха признани от западните страни. За създаване на финансови подпорки на новото правителство бяха дадени заеми, които събраха от нашите пари, иззети във вид на данъци.
Гражданите на Крим се отказаха да поддържат путчистите, което се изрази в масови мирни демонстрации. Убийствата извършени от «неизвестни снайпери» и насилието от страна на украинските войски и полиция, доведоха до издигане на искания за независимост от Киев.
Поддържате ли Вие тези сепаратистски движения или не – няма никакво значение, защото в разчет се приемат само чудовищните империалистически цели на Запада.
Против Русия се издигат страшни обвинения, без всякакви доказателства, без провеждане на разследване, без представяне на обломки от оръжие, с което като че е бил сбит MH17.
Исползвайки катастрофата в качеството на предлог, западните правителства заявяват, че имат право да оказват икономическо давление на Русия.
Ние, пробудилите се граждани на Запада, видели цялата лъжа и всички машинации на нашите правителства, искаме да поднесем нашите извинения за това, което се извършва като че от наше лице.
За съжаление, истина е това, че нашите СМИ напълно са загубили независимост и са само рупори на власт имащите. Заради това гражданите на западните страни получават извратена картина на реалността и не са способни да привлекат своите политици към отговорност.
Ние се надяваме само на Вашата мъдрост. Ние искаме мир. Ние разбираме, че западните правителства не служат на своите народи, но правят всичко за установяване на Новият световен ред. Унищожението на суверенни страни и убийството на милиони невинни люде, от тяхна гледна точка, е напълно приемлива цена за достигане на тази цел.
Ние, гражданите на Нидерландите, се стремим към мир и справедливост за нас, за Русия и заедно с Русия. Ние се надяваме да убедим всички в това, че холандското правителство действа само от свое собствено лице.Ние се  молим за това, нашите усилия да помогнат да се ослаби растящото напрежение в отношенията между нашите страни.
С искрено уважение,
Членовете на организация «Завой»

Пълният текст може да се прочете в PDF на холандски, немски и английски, а също на сайта на организацията (www.ommekeer-nederland.nl)

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.