Monday, August 18, 2014

Пол Крейг Робъртс: Кога най-накрая ще се събудят европейците?

Последният абсурд, дошъл от Украйна, ЕС и Вашингтон се състои в това, че хуманитарната помощ от Русия и Червеният Кръст за Източна Украйна това е «трик и измама, предлог за нахлуване». Такава нелепа лъжа свидетелства за това, че западните пропагандисти считат гражданите на Запад пълни идиоти.

Даже на глупака е понятно, че ако Русия би искала да изпрати въоръжени сили в Украйна, нямаше да и е нужно никакъв предлог, още повече съвместна акция с Червеният Кръст. Източна Украйна, непосредствено след Крим, вече гласува както за независимост от Киев, така и за присъединение към Русия. Ако на Русия бе нужен предлог, то решенията, приети преди няколко месеца биха били напълно достаточни. Но на Русия не е нужен въобще никакъв предлог, за да спасява русите от клането, организирано от марионетките на Вашингтон, както над палестинците в Газа.
Със своето бездействие руското правителство дава на вашингтонските васали в Европа време, за да разберат, че Вашингтон, а не Русия представлява главният проблем, и че Вашингтон възнамерява да възложи всички тежести на конфликта с Русия на европейците.
Противодействието за доставката на хуманитарна помощ от страна на Вашингтон, неговите европейски васали и вашингтонските «шестьорки» от Киев е предизвикано от отчаяните опити да се изолира света от информацията за унищожението от Вашингтон и неговите марионетки на хора, здания и инфраструктура на бившите руски територии, които се подлагат на нападение от страна на русофобските екстремисти, които Вашингтон е поставил на власт в Киев.
Западните продажни СМИ добавиха още едно премълчаване към своята позорна история, не обръщайки никакво внимание на злодеянията, извършвани против хората, които не виждат никакво бъдеще в страна, където господстват кръвожадни русофобски престъпници, получили власт от ръцете на Вашингтон.
Слабоумните НАТОвски генерали, шефът на Пентагона и американските сенатори повдигат вълна от истерия за грозящото нахлуване на русите не само в Украйна, но и в Прибалтика, Полша, даже за захват на цяла Европа. Тази истерия обхваща Западът независимо от пълното отсъствие на каквито и да е признаци за подготовка на Русия за война или мотиви за подобни нахлувания. От Вашингтон се разпространява лъжа за това, че Путин възнамерява да пресъздаде Съветската Империя. Този същият Путин, в ръцете на когото се намираше бившата съветска република Грузия, и който и позволи да съхрани самостоятелност.
Но вашингтонската пропаганда оказва своето въздействие. Допросите показват, че болшинството американци, които биха били длъжни да се осъзнаят след всичките лъжи за Афганистан, Ирак, Сомалия, Либия, Сирия и Иран, отново, в своята безкрайна лековерност паднаха жертва на пропагандата и считат, че угрозата произлиза от Русия.
У превърнатото в пънове и обработено с пропаганда американско население главният въпрос днес е: «Как да спрем русите?». Именно така корумпираният и лъжлив режим на Обама отново готви американците към война.
Надеждата за света е в това, че руските контра-санкции (в отговор на антируските санкции, които Вашингтон застави своите европейски васали да въведат) в края на краищата ще ударят по излъганите американски данъкоплатци. Полското правителство изиска Вашингтон да купи ябълките и селскостопанската продукция, която сега е невъзможно да се доставя в Русия. Тъй като Вашингтон възнамерява да разположи на територията на Полша ракетна база, насочена против Русия, у полското правителство има лостове за въздействие над САЩ. Но щом само Вашингтон помогне на Полша, той ще се сблъска с подобни искания от получилите също толкова мощен удар Гърция и Австрия, а също от другите страни на Европа, които ще поискат компенсации за загубите от вашингтонските санкций, лежащи като бреме на населенито на васалните страни.
Измамата, която поддържат САЩ през XXI век, не знае прецеденти. Нищо в световната история не може да се сравни с нея. Това е не само измама, довела до многочислени войни (Афганистан, Ирак, Сомалия, Сирия, Украйна, на ръба на войната е Иран), но и противозаконни военни действия на териториите на Пакистан и Йемен, а също постоянно финансово мошеничество в световен мащаб. Последици от мошенничеството на Уолл-стрийт станаха европейската дългова криза, нарушението на националният суверенитет на европейските страни в хода на оказването на «помощ» по погасяване на държавните дългове от Международният валутен фонд и обедняването на «спасените» Гърция, Италия, Испания, Португалия,  Ирландия, а също страните от Източна Европа.
Някога европейците ще се осъзнаят. И когато това се случи, те ще разберат, че Вашингтон не е направил за тях абсолютно нищо, с изключение на «защита» от несъществуваща «руска угроза», и в същото време е възложил на тях колосално бреме и ги е използвал като длъжници във вашингтонската борба за световна хегемония. Рано или късно европейците са длъжни да осъзнаят, че ролята, която играят по указка на Вашингтон не е в техните интереси, че този път води направо към третата световна война, в която те първи ще понесат загуби.

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.