Friday, August 1, 2014

"Ще избухне война"

Източник: www.paulcraigroberts.org/2014/07/28/war-coming-paul-craig-roberts/

САЩ и Британия водят чиста пропагандистска война проти Путин, тяхната цел - да превърнат Русия във васална държава, пише на своя сайт американският икономически и политически аналитик Пол Крейг Робъртс. Журналистът е разтревожен: по негово мнение, западните елити са изпаднали в безумие и водят света към конфликт, в който вече няма да има победител.

Цел на небивалата антируска пропаганда, която провеждат правителствата на САЩ и Великобритания и техните министерства на пропагандата, също известни като «западни СМИ», се състои в това, да доведат света до война, в която не може да има победител. Европейските правителства трябва да се пробудят от безгрижният сън, защото Европа ще стане първа, от кято ще остане само пара. Заради американските ракетни бази, които Европа позволи да се разположат на нейна территория, за да гарантира своята «безопасност».
Когато корумпираният съд в Холандия произнесе решение по дело, никак не подпадащо под неговата юрисдикция, задължавайки руското правителство да изплати 50 милиарда долара на акционерите на «ЮКОС» (корумпирана организация, грабила Русия и неплащаща данъци), реакцията на Русия (нея цитира Тайлер Дерден на страниците на Zero Hedge) бе твърде показателна. На въпроса какво да се прави с това постановление, съветник на президента Путин отговаря: «Ще избухне война в Европа. Нима вие действително мислите че това е важно?».
Запад се е опълчил против Русия, защото Запад е абсолютно корумпиран. В основата на богатствата на елита са не само разграбването на по-слабите страни, чиито лидери могат да се купят (прочетете книгата на Джон Пъркинс «Изповед на икономически убиец», за да узнаете механизмът на този грабеж), но и ограбване на собствените граждани. Американските елити в съвершенство са овладели изкуството на ограбване на своите съграждани и почти напълно лишиха САЩ от средна класа в XXI век.
А Русия, напротив, отдалечи се от тиранията и от правителство, основано на лъжи, в въщото време докато САЩ и Великобритания потънаха в тирания, за защита на която се използва лъжа. Западните елити желаят да разграбят Русия. За тях тя е лакомо парче, но виж, Путин стоит на пътя. Решение – да се избавят от него, както на Украйна се избавиха от Янукович.
У грабителските елити и неоконсерватори-хегемонисти има обща цел: да превърнат Русия във васална страна. Тази цел обединява западните финансови и политически империалисти.
За своите читатели аз следях пропагандата, която се използва за демонизация на Путин и Русия. Но даже мен зашемети поразителната и злостна лъжа в британското издание The Economist от 26 юли. На корицата лицето на Путин сред паяжина, а заглавието на главната статия, както вече се досетихте: «Паяжината на лъжата».
Необходимо ви е да прочетете тези пропаганда, за да видите цялата низкопробност на западната пропаганда и очевидният стремеж към война с Русия. В статията няма абсолютно никакви доказателства, подкрепящи тези диви обвинения, които повдига The Economist, или неговите заявления към Запада да прекрати «да да-ка» на Русия и да приеме против Путин най-твърди мерки, каквито само е възможно.
Такава компрометираща лъжа и явна пропаганда в статията на The Economist не преследва никаква друга цел, освен да вкара света във война.
Западните елити и правителства не само са абсолютно корумпирани, те са още и безумни. Както вече писах по-рано, не очаквайте да ви остава да живеете още дълго. На този видеозапис един от съветниците на Путин и руските журналисти открито говорят за плановете на САЩ първи да нанесат удар по Русия.


28 юли 2014 год.

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.