Wednesday, June 29, 2016

Чемодан-вокзал-Рига!

Чего-то ржу политика, как аукнется, европа, права человека, лимитрофы, Брексит
Откъси, цялата статия по линка
__________________________________________________________________-
След референдума във Великобритания по въпроса за членство на страната в Евросъюзе живеещите там латвийци отбелязват, че им се налага да се сблъскват с враждебно отношение, а някои даже съобщават, че дотолкова враждебно отношение до тогава не са изпитвали съобщава новостната служба на телеканала LNT.
Открит расизъм, ксенофобия и вражда след референдума станаха във Великобритания обичайно ежедневно явление на улиците, работните места, в общественият транспорт и ресторантите. Даже в училищата дошлите съветват да събират вещи и заминават, съобщава телеканала.
....
Така например възрастна жена принудила полячка с малко дете да излезе от автобуса, а в друг случай източноевропейците с викове «махайте се във вашите страни» не позволили да влязат в метрото, съобщава LNT.
...
«Иска ми се да плача от такива коментарии, като «събирай си вещите и заминавай обратно!». Даже колеги, с които много години дружа, си позволяват да питат: «Е, събра ли си вече куфара?» — разсказва Бренцс
....
«Те казват на децата – чупката оттука, вървете си опаковайте куфарите, все едно вас скоро ще ви депортират. Самият факт, че прогонват децата от улиците, дворовете, където те обикновено играят. Това е техният дом, те тук са се родили» — казва Бренцс
_________________________________________________
Бившите жители на Прибалтика - витрината на СССР, които самозвано се записаха като европейци, люде като че първо качество, за хора в Европа считат не всички. А тези, които през 80е и 90е кряскаха "чемодан, вокзал, Русия" сега на собствената си кожа могат да усетят как това е приятно и справедливо.
И да, за всякакви там граждани на прибалтийските измирати и прочие поляци съвершенно не ми е жалко - искаха не със свой труд да влязат в златния милиард, само за люта русофобия? Е сега на собствената си кожа ще се убедят как джентълмените, потомци на пирати, се отнасят към тези, които в момента  не са нужни и твърде много си въобразяват.

http://www.ves.lv/chemodan/

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.