Monday, September 19, 2016

Точката на прелома е все по-близо


Точката на прелом, точката на бифуркация е все по-близо.
Напрежението расте, действията на САЩ се радикализират. Главният залог на американските «ястреби» на Клинтън може да не сработи, защото даже много привържъници на радикализацията считат, че припадъчната старица, която във всеки момент може да изиграе в ковчега – не е най-добрата кандидатура на поста президент на САЩ в такова сложно за тях време.

Затова и дадоха милиард долара на киевският режим, на аванс заплащайки провокации против Русия. Днес там тече постановъчно шоу, където като че полицията защитава посолства, но това е направено така, че да извика повече недоволство и ненавист сред националистите (влада захыщае москалив, ображае патриотив). Изключително постановъчно, тук и Станиславски не е нужен.

Затова и американските самолети нанесоха удар по позициите на САР, убивайки над 60 сирийски бойци. Това не е признак на сила, това е признак на слабост. Аз даже бих казал, жест на отчаяние. «Шеф, всьо пропало, Асад се удържа, ИГИЛ се отлива».
В отговор Русия събира екстрено заседание на СБ на ООН, което освен това ще протече в закрит режим. А значит, че стандартните заявления за нищо, които обикновено се произнасят пред публиката не ще минат, а ще има сериозен разговор без заобикалки.

Затова днес в Русия либералните хамстери подхвърлят в соцмрежите отрано монтирани фейкови клипчета за «вхвърляния на изборите», с не по-малко отрано подготвени «възмутени» коментари.
Наистина, кино няма да има, защото на майдан в Москва се събраха от сила половин стотица фрикове, а държателя на майданната каса Захарченко закопчаха със все пари (и сега спешно се съчиняват сказки за «Дизайнер на интериори и бандитски разборки»).

Затова американците глобяват «Дойче банк» на нечуваните 14 милиарда (при това «своите» банки за точно същите нарушения в отчетност през 2008 год те не глобяват) – при това тяхната задача не е да получат аванта милиарди, а да сринат европейската банкова система по-рано, отколкото ще се срине американската.
При това «Дойче банк» вече открито заявява, че няма да плаща (и правилно, подобни искове не са в юрисдикцията на американските съдилища). Което би било немислимо едва няколко години по-рано. Точно така и «Фолксваген» саботира изплащането на назначената му от американците глоба.
Дори повече, ЕС в отговор глобява американската икона «Apple» – а това вече е открито обявяване на война, с нищо всъщност не отличаващо се от «Бостонското чаепитие».

Аз въобще мълча за категорическият отказ на европейците да подписват TTIP. А нали едва преди няколко години болшинството аналитици (и не само руски) считаше, че Европа ще наведат и изядат. Но зад костюмчетата и вежливите маниери на европейските елити стоят потомци на конкистадори, кръстоносци и прочие бандити и пирати. При това според мен, далеч по-груби, отколкото разглезените от отсътствие на реална конкуренция на своя зад-локвен континент американци.

Маските се хвърлят, игрите завършват.
Илюзията на «единният свят» се разпада на зони на интереси и антагонистични групировки. Съюзите се късат като хартията на която са оформени. Сега всеки ще е за себе си (освен Русия, която дружи изключително «по интереси», затова е искрена).
Нахлузвайте каски, другари: сега навън ще избликне гола, с нищо не прикрита Правда. И ако не сте се укоренили в реалността, то вас може да ви отнесе.
Александр Роджерс

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.