Sunday, November 10, 2013

Ранобудните студенти

До написването на тази бърза бележка ме доведе характерна снимка, публикувана в интернет изданието на Дневник под заглавие
"Хиляди протестираха в "Поход на справедливостта" в центъра на София (хронология)"
 

Ето и самата снимка:



Символът на
отпечатаният свит юмрук на гърба на загърнатите в бяло младежи е знаков. Това е символът на сръбското движение "Отпор", използван след това от "Кмара" - Грузия, "Движение 6-ти април" - Египет, "Зубр" - Белорус, революционни движения във Венецуела, Иран, Ливан, Малдивите. Репортаж на австрийската телевизия ORF2 в серия интервюта с бивши участници на Отпор, активисти от Египет и Ливан, с авторът на книгата "От диктатура към демокрация" Джийн Шарп разкрива кухнята на експортът на революция. Целта е винаги една и съща: сваляне на "режима", който не се подчинява на глобалния диктат на Вашингтон, спонсорът също - Държавният департамент на САЩ. Знаково е и признанието на украйнският активист Дмитро Потехин за получените лично от него един милион долара за участието му в демократически курс за избиратели?! Като резултат може да се очаква всичко - от унищожение на икономиката и социалната структура на страната до сценарии подобен на Либия, Сирия, Египет. Просто гледайте:




Като допълнение това са и още две директни връзки към видеото на ORF2 в youtube на немски и руски:


http://www.youtube.com/watch?v=9W3gUihhRh8
http://www.youtube.com/watch?v=9pcmRAD8XFU

Накрая да си зададем въпроса: кому е изгодно всичко това?

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.