Friday, May 2, 2014

Пол Крейг Робъртс: Приближавайки се към война

Пол Крейг: Приближаясь к войне

Режимът на Обама, затънал във високомерие и надутост, безразсъдно превърна кризата в Украйна в конфронтация с Русия. И вече не е важно, беше ли това направено умишлено или от глупост. Важно е това, че машината за пропаганда превръща тази криза във война, директно пред очите ни. Стига се до това, че не желаейки повече да слуша безсмислените заплахи от Вашингтон, Москва вече не отговаря на позвъняванията на Обама и другите високи чинове от САЩ.

Кризата в Украйна започна с това, че САЩ свалиха законно избраното правителство на страната и поставиха на негово място свои марионетки. Да, просто взеха и назначиха лично всеки! Тези хора, незабавно започнаха да действат против населението на своята страна живеещо на бившите територии на Русия, тези, които бяха присъединени към Украйна от Комунистическото ръководство на СССР. В резултат на думите и делата на това «правителство», сред рускоговорящото население на страната възникна желание да се върне в лоното на Русия. Крим вече го направи, скоро неговият пример ще последват и други части от източна Украйна.

Вместо това да осъзнае своята грешка, режимът на Обама даде заповед на своите киевски марионетки да приложат насилие против юго-изтока, против хора, които чакат провеждане на референдум, където те се надяват да изразят своето стремление да се върнат в състава на Русия. Режимът на Обама подтиква Киев към активно прилагане на сила, независимо от заявлението на президента Путин, че руската армия няма да влезе на територията на Украйна, ако властите не допуснат насилие по отношение към протестиращите.

Исходя от ситуацията може да се направи извод, че — или Вашингтон просто не слуша, когато нещо му говорят, или – сам се стреми към ескалация на насилието.

Дайте да се запитаме, защо Вашингтон и НАТО провокират русите към въвеждане на войски, но при това не притежават никакви значителни военни ресурси, за да противостоят на територията на Украйна? Възможен отговор е, че тъй като началният план на Вашингтон, по който той бе длъжен да вземе за себе си руската база на ВМФ в Крим претерпя крах, то виждаме начало на реализацията на запасен план. Който се състои в това, да се демонизира Русия, и използвайки образът на врага,  да се увеличи военничт бюджет и разшири присътствието на НАТО. Естествено, в процеса, Украйна ще бъде принесена в жертва.

С други думи този план е начало на нова студена война, и много трилиона долара печалба за Вашингтон и военно-промишленият комплекс.

И да не се самозалъгваме, тази жалка стотица войници и няколко самолета, които Вашингтон изпрати в Полша и Прибалтика, а също няколкото ракетни крайцера в Балтийско море – това не е нищо друго освен провокация.

При това текущите санкции против някои официални лица на РФ нямат никакъв ефект, и само говорят за импотентността на Вашингтон. Та нали е очевидно, че истинските санкции ще нанесат значително по-голям урон на страните, управляеми от Вашингтон, отколкото на Русия.

Вече става ясно, че Вашингтон не възнамерява да се договаря с ръководството на Русия. Исканията представени от Вашингтон не дават повод за съмнение. Например Вашингтон изисква Русия да се отрече от протестиращото, руско население на юго-изтока и да ги предаде на американските марионетки в Киев. Или например, Русия да се откаже от Крим и да го предаде на Вашингтон, така позволявайки му да завърши своя изначален план по лишение на Русия изход към Черно море.

С други думи, Русия отново да се превърне в някакъв такъв простофил и да танцува под неговата свирка.

Тези изисквания са толкова далеч от реалното положение на нещата, че просто надминават всякакви мислими фантазии. Всъщност, издвигайки такива искания този глупак от белият дом като че говори на Путин: «аз провалих спецоперация която исках да проведа в двора на твоя дом, но искам, ти САМ да довършиш мръсната работа за мен и да си донесеш това зло, което възнамерявах да донеса в твоя дом».

И, което вече съвсем не е удивително — и продажните западни СМИ и държавите марионетки на САЩ поддържат тези искания на Вашингтон. Като следствие, ръководството на Русия загуби всякакво доверие към думите и намеренията на запада. Не така ли започват войните?

Ето и политиците от Европа сякаш викат беда на главите си, а заради какво? Те толкова ли са наплашени? Или купени с чували Вашингтонски пари? Или просто толкова са привикнали да се подчиняват на Вашингтон, че са загубили способност към самостоятелни действия? Кажете ми, какви преимущества ще получи Германия, Великобритания или Франция от конфронтация с Русия, в която я въвлича Вашингтон?

Нивото на високомерие, което демонстрира Вашингтон е безпрецедентно. И то е способно да доведе до разрушение на цял Свят. Къде е европейското чувство за самосъхранение? Защо Европа не издава ордери за арест на всички членове на Режима на Обама?

Та нали без поддръжка от Европа и продажните СМИ, Вашингтон не би могъл да води Света към война.

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.