Tuesday, January 13, 2015

САЩ водят света към нова война

Терористичните актове в Париж потресоха целият свят. Европа — цитадел на мир и благополучие, се оказала под удар на жестоки ислямски терористи. Колко невинни жертви, колко кръв. Такова човечеството не помни от времената на 11 септември 2001 г. И мирните французи излязоха на улиците, за да покажат своята отговорна гражданска позиция — те не искат война, но тероризмът е длъжен да бъде унищожен, а за това всички средства са добри.
Неделя, 11 януари в Париж се събраха повече от милион души, за да почетат паметта на жертвите от терористичният акт. На марша бяха поканени главите на петдесет страни. От Русия имаше делегация оглавявана от Сергей Лавров. Целият цивилизован свят се обединява, за да възстанови порядъкът и справедливостта. Ето и в НАТО напомниха, че Русия — не е враг, а ценен съюзник против истинските напасти.

Но всичко това изглежда малко подозрително, ако се вгледаме по-внимателно. Колко терористични акта се случиха в Русия за последните 15 години? Струва ли си да си спомняме за скорощната престрелка в Дома на Печата в Грозни с терористите? Или Одеса от 2 май миналата година? Колко люде погинаха за всичкото това време? Защо европейската общественост именно сега така грозно заговори за угрозата от ислямизма и тероризма? Отговорът на тези въпроси е прост: някому е  нужен срочно повод за свещенна война против радикалният исляма. Това можеше да се счита за измислица, ако нямаше някой интересни факти.
Факт първи. Терористичните актове в Париж, отговорност за които взеха боевиците от ИДИЛ, бяха одобрени отгоре. На тази тема в интернет днес могат да се намерят вече стотици статии, където всичко подробно се разчепква. И френският спецназ действаше като клоуни, и Оланд въпреки всички мерки за безопасност се появи на мястото на теракта само половин час след него, и много друго.
Факт втори. ИДИЛ — ръкотворно детище на Съединените Щати, както и «Ал-Каида» - хакнаха твитер и ютуб-акаунтите на Централното командване на САЩ, изливайки в мрежата американските военни планове за нахлуване в Иран, Китай, Северна Корея и окупацията на Африка и Индонезия. В открит достъп се появи база данни на американските военнослужащи, така че всеки може да напише електронно писмо на някакъв американски адмирал, за да го успокои да не се разстройва силно по повод хакването. Какво е това, ако не отличен повод?
И сега на милионните митинги във Франция людете се събират, за да проявят своята активна гражданска позиция. А след французите се стяга и Германия — на антиислямски митинги в Дрезден се събират многохилядни тълпи. И с всеки нов понеделник дошлите на митинг са все повече. Забавно, че развалът на ГДР започна с демократически митинги в Дрезден. Властите и СМИ само усилват антиислямската риторика, разпалвайки людете. С ускорени темпове върви подготовка на общественото мнение за развръзване на война. Скоро европейците ще бъдат съгласни да отдат себе си на произвол на сътбата на своите правители, само да се избавят от ислямизация и тероризъм.
Като по команда, цените на нефт се устремиха надолу. Преди Нова Година за барел бяха готови да платят по 60$, а вече след две седмици цената падна повече от 15 зелени. За крупна и изгодна война на САЩ е нужно евтино гориво. Именно горивото определя стратегията на съвременните войни. Така Хитлер бе принуден да хвърли част от своите войски на Кавказ, за да отбие от СССР месторожденията на нефт, така Япония се оказала пронудена да нападне САЩ заради горивната блокада. Така и самите Щати силно пострадаха от нахлуванията в Ирак и Афганистан, плащайки немалки пари за гориво.
Империята е на ръба, тя слабее, особенно на фона усилващите се евразийски съперници. На империята е нужна война. Ако не с Русия и Китай, то каква да е друга, само по-сериозна, по-изгодна, за да се посее световен хаос. Франция е готова, зад нея се стягат Германия и Великобритания, Австралия - като първи васал на САЩ - също няма да остане настрана, и нататък - все повече. За два века американците добре са отточили навикът за заработване на пари на сблъсъците на различни държави. И днес те отново прилагат старият похват, провокирайки другите да стъпят на пътеката на войната, за да си върнат авторитетът и положението на световен хегемон.

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.