Monday, May 30, 2016

Как да се подготви страна за преврат или За какво не пише Шарп.


Искаш да скриеш истината? Напиши много и подробно за второстепенното и нито дума за главното. 

Не четете Шарп, той лъже за всичко около оранжевите революции.
Двеста с плюс пункта е натракал този теоретик само за да потопи читателя във второстепенни детайли. И да не каже главното. Всички тези "меки сили", пикети на единични идиоти, шествия на групички градски луди, гладувания на охранени фрикове  - всичко това е фигня. Това не прави революции. Така единичните идиоти просто ще измрат като единични идиоти, а страната даже няма да ги забележи. Не случайно САЩ в края на краищата плюха на нашите дисиденти в СССР и се хванаха да подкупят върхушката. Това е далеч по-продуктивно. 
А байките на Шарп са създадени за лоховете. Напомня старият анекдот за милионера, който разказва за секрета на своето богатство. Помните ли?
- Как станахте милионер?
- О, аз много работих! Нямах пари, и купих една мръсна ябълка, измих я и продадох с печалба. 
- А после?
- А после купих две мръсни ябълки, измих ги и пак ги продадох с печалба. С новата печалба купих вече три мръсни ябълки, измих ги и ги продадох с печалба. И така през цялото време. 
- А после?
- А после умря леля ми и ми остави наследство милион долара. 
Байките на Шарп напомнят тази инструкция "Как да станем милионер" за идиоти, вярващи, че изварата се добива от банички, а вятъра духа, защото се клатят дърветата. 

Как да устроим преврат в харесалата ни държава? 

Постъпковата инструкция изглежда така:
1. Вербувате част от върхушката. Тези хора трябва да започнат да обичат вашата страна, вашият битов уклад и вашата политическа система. Те трябва да започнат да искат да живеят като вас, да започнат да ТЪГУВАТ и ТЕГЛЯТ от този образ на живот, който водят у себе си в страната. Те трябва да започнат да мечтаят за чужбина. Сериозно. 
2. След вербовката тези хора, обладавайки власт, започват да вставят в механизмът на своята национална икономика не подходящи там детайли от арсенала на другата система. С това те се добиват разсъгласуване на елементите на стопанският механизъм и в него започва нарастване на бардак. Механизмът се превръща в абсурд, което ще разруши управляемостта и отбие желание да работи у цялата политическа и стопанска върхушка. ВЪРХУШКАТА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА ПРЕЗИРА СВОЯТА СТОПАНСКА СИСТЕМА КАТО ЦАРСТВО НА ИДИОТИЗМА. 
Така бе когато Горбачов в държавният план за предприятията ЕДНОВРЕМЕННО направи главни показателите ПЛАНЪТ ПО НОМЕНКЛАТУРА И АСОРТИМЕНТ НА ПРОДУКЦИЯТА и ПЛАНЪТ ПО ПЕЧАЛБАТА. Тези позиции се изключваха една друга. Ако изпълняваш планът по номенклатурата, то неминуемо ще провалиш планът по печалбата, нали наличието на евтина продукция не дава печалба, ако гониш печалбата, ще провалиш асортимента, ибо трябва да се свали евтината продукция и да се остави само скъпата. Каквото и да правиш - ще бъдеш наказан за неизпълнение на плана. Директорите се побъркваха, колективите също, започнаха коректировки на плановете със задна дата, ибо министрите също са хора и искат да живеят, засили се корупцията, скепсиса, от лавиците изчезнаха вещи и продукти, страната се разпука. Причината? А Горбачов, начел се за пазара, повярва в приоритета на стойностните показатели над натуралните и реши да ги вкара в числото главни, но реши при това да не променя системата на планиране и остави в плана и предишният приоритет, за да не смущава старите стопанственици. Системата в резултат се побърка. Откачиха всички, освен Горбачов. Социализмът започна да изглежда апотеоз на идиотизма. 
3. След върхушката в идиотизма на системата ще повярват работниците и служащите. Деятелите на культурата ще разнесат вируса на скепсиса в масите. Масите напълно ще загубят трудова мотивация. Икономиката ще се разсипе. 
4. След нарастващият бардак в икономиката ще започне да нараства икономическа криза. Тя напълно ще разруши моралът на труда и бита. В страната ще започнат да се появяват лумпени, отморозки, вандали, числото им ще расте в геометрическа прогресия.
5. Лумпените са главна хранителна среда на оранжевата (и на синята също - бел.пр.) революция. Нищи, оглупели, готови на всичко заради сто долара, тези маси ще започнат да запълват улиците, за стоене на които им се плаща. Глупави от детство, те вярват в най-дивите теории. Нищи, те са повишено тревожни, а тревожността е път към внушаемост. Така човека превръщат в животно.
Армия лумпени в днешно време съставя главната маса профессионални украински патриоти. И грузински също. И киргизки. И арменски. И молдавски. И руски. И всички други. За да оглупеят хората, тях трябва
а). да се ограбят и 
б). потопят в дълъг несвършващ стрес. 
И ето готова тълпа зомби, готова да изпълни всяка команда "ДРЪЖ!".


Ситите хора са разсъдителни. Истерични са само обездолените и доведените до отчаяние. Убедете върхушката да започне да провежда демократически реформи, под които се разбира внедрение в системата на противоречащи един на друг елементи - и вие ще получите тази среда, в която като гъби растат оранжеви стадо-революционери. 
И така - за успех на преврата е НУЖНО ДА СЕ ПОДРИНЕ СЪЩЕСТВУВАЩОТО В СТРАНАТА НИВО НА ЖИВОТ. НА ВСЯКА ЦЕНА. Ето ви и целият Шарп, ето ви и цялата демокрация. Цялата проста и понятна същност на подготовка на страната за преврат - с последващото и включване в обеденото меню на победилата страна. Така че не вярвайте на главният готвач. Той лъже. Държавните преврати биват от сила не мека, а много даже груба. Им не е нужна нашата демокрация. Им са нужни ние, скачащи на площадите в оранжеви (сини - бел.пр.) шалчета с безумни очи. 


No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.