Monday, August 10, 2015

Нарышкин предупреждава САЩ - не разпалвайте война



Статията на Сергей Нарышкин в "Российская газета" - това даже не е бомба, а просто нещо невероятно в най-новата история на взаимоотношенията Русия - Запад. Всъщност това е откровенно предупреждение-изискване към Вашингтон да не разпалва голяма война. Руският говорител указва даже времето, когато САЩ готвят нова провокация, която може да доведе до това - с точност до месец.

"Август - традиционен месец на политическите ваканции. Гражданите на страните от Европа също обичат да вземат отпуск в този период. Но далеч не всички западни политици в такива дни почиват - те активно готвят нови провокации, при това не само за есента... Историята помни, с какво завършваха подобни "заготовки" за Европа и света. Преди столетие, през август 1914 година, се разгаряше Първата световна война, която също бе от някого провокирана... [...] Сега, когато е неспокойно в цял свят, е нужно внимателно да се наблюдават всички възможни политически провокации, замисляни на разни брегове на Атлантика."

Изброил старите и нови опити за провокации през август, Нарышкин преминава към главният въпрос - защо е нужно това на САЩ? И отговаря изключително откровено за чиновник от една от страните, които все пак не са засега в открито официално противостояние една с друга.

"Вие ще запитате - каква е крайната цел за Щатите? Отговорът е предишният: техният външен дълг е огромен, а разорението на други държави - най-привичният за тях метод. Престава да помога даже наличието в ръцете на САЩ на глобалната "печатна машина". Не спасява и пълният контрол над НАТО, подслушването и шантажът на "висшата лига" на Евросъюза. За колонизаторите "образец XXI век" - всичко това вече е малко. Нужно е не само да се съхрани доларът като единствена световна валута, но и по-близко да се пристъпи към икономическите богатства на другите големи държави и региони в света".

САЩ - колонизатори на XXI век. До сега никой от топ-ръководителите на Русия така откровено и открито не бе озвучавал главните цели на САЩ и логиката на техните действия. А също и болевата им точка във вида на слабеещата "печатна машина". Това вече даже не са словесните дуели на "студената война", а сриване на покрова, обявление за това, че световният лидер е световен престъпник, водещ човечеството към гибел или пълно закабалване. И това казва не Николай Стариков и не някой там публицист, а четвъртото лице на държавната власт в Русия. Всъщност с неговите думи говори Кремъл, Москва, Русия и целият незападен свят.

Логиката на това послание е пределно ясна: ние знаем, че вие със своята доларова колониална система пропадате в пропаст и се опитвате да разпалите голяма война, за да избегнете падение и още повече да закабалите човечеството. Ние ще се съпротивляваме на това с всички сили, но при това няма да се поддадем на провокации. Както и да не се изхитрявате в измислянето им.

"Какво пък, август едва започва. Но неговите първи събития - не напразно ухаят на дълбока политическа есен. Съдейки по всичко, изострянето се готви, но то - въобще не е първото от цяла поредица такива, случили се пред очите ни. Казват, предупреден - значи въоръжен. Уверен съм,, что не ще се поддадем и на тези провокации".

Човек с говор на питерски интелигент и профил на ястреб, Сергей Нарышкин фактически назова нещата с имената им и заяви, че времето на колонизаторите на XXI век неумолимо изтича, и светът е обречен на освобождение. Светът се готви да даде отпор на всеки опит на световният престъпник да пролее голяма кръв. И нека после той не смее да каже, че не са го предупреждавали.

Източник:  http://cont.ws/post/109157

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.