Thursday, August 27, 2015

Русия - съвест на човечеството и меч Господен

image
У руският народ има няколко отличителни черти, една от които — уникалната способност към самоорганизация и държавност. Всеки път, когато исторически трагедии са изтласквали Русия зад чертата на разрушението — тя неизбежно се е възраждала, ставайки еще по-здрава страна, отколкото по-рано. Така е било винаги, от най-древни незапомнени времена. Ние не знаем как нашата страна се е наричала по време на своето първо рождение, но обилието на светилища на Велес, разхвърляни от Рейн до Урал, доказват: тя е съществувала!
Тя е била винаги надежда и опора на всеки човек, дошъл в този свят — и находките на археолозите са още едно потвърждение. Русия се е възстановила като държава след страшната епидемия, унищожила първата наша държава, тя се е възстановила след разпада на полумитическата Монголска империя, след Великата Смута, пуснала безбожните ляхи в самият Кремъл, след Октомврийският преврат, когато нас се е опитвал да унищожи целият цивилизован кагал, след разпада на СССР, когато този опит бе предприет отново.
Най-ярко тази особеност е видна в сравнение с другите народи. Хармонично развивайки се под покровителството на Русия и демонстрирайки на света разнообразните таланти на своите представители, практически всички народности рухнаха в диващина и нищета, едва излезли от състава на СССР, лишили се от руско управление.
Къде са сега грузинските или прибалтийските писатели, певци, режисьори? Тях вече ги няма, а на културните и богати още съвсем неотдавна земи се плоди бедност, разцъвтяват в най-разуздани форми расизъм, фашизъм, пропагандира се людоедска философия. В Прибалтика, Полша, Молдавия, а сега още и в Украйна на власт изплуваха злобни отцепници, на които в прилично общество никой и никога не ще подаде ръка.
На цялото пространство на СНГ само на Русия и Белорусия — наследница на също руската държава, Великото Литовско Княжество, — се удаде да съхранят културата, науката, пълноценното образование, армията, промишлеността. Събитията от последните години показват, че народите, особено преживели в своята история латинизация, не са способни да съществуват без външно управление. Само Русия е способна да обезпечи на всички народности и отделни люде възможност за пълноценно хармонично развитие.
Присъщото на руските люде на генетическо ниво стремление към справедливост винаги е позволявало на Русия да остава най-добрата страна и опора на човечеството, съвест на планетата. Даже днес тя остава единствена от развитите страни, у която съвершено няма цензура, днес, както и винаги тя признава людете свободни и воюва против робството. Днес, както и винаги, тя никого не дели ни по расови, ни по религиозни признаци, искайки равна справедливост към всички. Ние сме еднакво готови да поддържаме и мюсулмански Ирак, и православна Сърбия, и католическа Венецуела.
Ние не делим хората по цвета на кожата — за руския човек справедливостта е по-важна от произхода. Днес, както и винаги, в Русия няма расизъм, не се правят никакви опити да се построят фашистски порядки.
На нашите съвременници не би било зле да си спомнят империята, която е била най-щастливата в историята на човечеството. Това е Монголската империя. Съгласно легендите за нейната история, тя се е създавала, за съжаление, съвсем не с бели ръчички. Но — народите в състава на тази империя са имали пълно и свободно право на своя религия, свой уклад, свои управители, а данъкът в имперската казна е бил доволно малък. Руските князе, например, доброволно да жертвали за Църквата въс Византия три пъти повече, отколкото са плащали на монголите.
Под петата на империята за дълги два века цялата цивилизована ойкумена се потапя в мир, и това, че за цялото това време историците не отбелязват нито едно въстание, за пореден път доказва кога именно в миналото е съществувал Златен век.
Истина ли разказват за Монголската империя или не — но точно такава страна на русите се удава да създадат още веднаж. Това е Руската империя. Страна, където всеки народ имал право да живее по свои уклад, под своя вяра, даже със свои местни управители. Империята им гарантирала главното: защита. Защита от изтребление, защита от войни, защита от несправедливост.
Именно това е била Русия на протежение цялата своя история: съвест на човечеството и меч Господен. Именно тя неизменно е поразявала разбойниците от световен мащаб, защитавайки цивилизованият свят от гибел. Именно тя се е била с Османската империя, когато тя поглъщала чужди земи, именно тя е възпирала Карлове и Сигизмундове, Фридрихи и Сюлеймани, Наполеони и Хитлери, когато те са искали да насадят "европейски порядки" на главите на честните люде. Оттогава ненавист към Русия и храни в сърцето си Европа. Това е ненавист на бандита към надзирателя, които не позволява на убиеца да се занимава с разбой. Русия — това е съвестта на човечеството и меч Господен.
Тя е една от редките страни, която няма от какво да се срамува в своята история. Тя не е раждала Наполеон, като Франция, или Хитлер, като Германия. Тя не е клала арменците, като Турция, не е правила геноцид на славяни, евреи и цигани, като есесовците от всички националности. Тя не е измисляла концлагери, държавен тероризъм, тя не е възвеличивала бандити в национални герои, не е изгаряла градове с мирно население, като Англия, тя не е използвала във войни всички видове оръжие за масово поражение, като САЩ.
И макар да е трудно да се предявява вина на италянците за събития от такава древност — но на Русия не е имало Рим. Града-държава построил своята демокрация на робство, наслаждаващ се на публични убийства на невинни хора, на човешки жертвоприношения. Рим, гражданите на който убивали собствените си деца ради «планиране на семейството». Рим, по наследство предал своят кървав людоедски менталитет на съвременната «Западна цивилизация». На пътя на този менталитет на кръв и разбой, на пътя на този «европейски порядък» и е заставала Русия раз след раз, век след век, от времената на Гостомисъл и до Великата Отечествена война.
Русия се опитват да упракват в пиянство — но мълчат, че такава е участта на всички развити държави. Не по-малко пият в Германия, Япония, Англия. В САЩ даже президентът е алкохолик, а за запоите на гостите от отгледана Финландия в Питер и окрест ходят анекдоти и легенди.
Русия нерядко се опитват да упрекват в репресии против народите. Но защо ли мълчат за това, че са се изселвали именно тези народи, които активно са поддържали врага по време на война, и ставало е това изселване по време на война за обеспечение безопасността на тиловете на Червената армия.
Русия се опитват да упрекнат за Катин, в която хитлеровците разстрелват десетки хиляди поляци — но правят това тези, които изтребиха след съветско-полската война 80.000 пленени червеноармейци.
Русия предлагат да се срамува с окупацията на Прибалтика, забравяйки, че точно окупация не е имало, както и прибалтийски страни никога не е имало в историята. Имало е доброволно въращане на окраините територии в състава на древната страна.
Русия се опитват да засрамят с войната с Финландия, но мълчат, че нашата държава само връща свои земи — съгласно древният Ореховски мир.
На Русия предлагат да се срамоува с Афганистан. Но всеки воин-интернационалист знае, защо отиваше в тази страна. Русите строиха там болници, училища, заводи, електростанции — и убиваха тези, които пречеха на това. Интересно, какво могат да кажат за своите дела солдатите на Империята на Лъжата, която воюва непрекъснато? Че са убивали корейците с напалм и бактериологическо оръжие, а виетнамците — с напалм и химическо? Че иракците и афганците са убивали високоточно, панамците и гренадците — просто така, че камбоджийците са изтребвали с бомби, а сирийците разстрелвали от корабни оръдия? След русите винаги остават училища и болници, след «новите римляни» — масови гробове. Та защо убийците се опитват да засрамят нас, строителите?
На Русия предлагат да се срамува от Сталин, но никой не обяснява аргументирано — защо? Разбира се, фашистите ненавиждат Сталин — но нима това е повод за русите да се срамуват от него?
Сталин — това е човек, който спря геноцидът на руския народ след революцията от седемнайста година и преби болшинството палачи.
Сталин — това е човек, създал промишлена Русия от нищото, от разруха и пустота. Сталин — това е човек, спечелил най-страшната война против европейският порядък в историята на човечеството. Сталин — това е човек, възсъздал Руската империя в нейните исторически предели, от Елба и до Тихият океан. Това е човек, обезпечил за континента мир за цял половин век. Това трябва да се помни, с това е нужно да се гордеем, а не да се срамуваме от един от най-великите свои правители. Сталин създаде империя и обезпечи на народите мир — и когато Империята на Лъжата можа тази империя да разруши, войни пламнаха във всички краища на земята, проля се кръв и съсед тръгна на съседа. Защото не може да има на Земята мир без Руската империя.
Русия — това е съвестта на човечеството и меч Господен, това е единствената сила, даваща на народите надежда на самобитност. Именно затова тя е длъжна с всички средства да се бори с правителствата, насаждащи русофобия в своите страни — защото тези правителства предават собственият си народ. Само Русия може да каже: елате под моята ръка, и вие ще получите мир и процъвтяване. Само Русия може да каже: помнете миналото и вярвайте ми, както и по-рано. Само Русия може да нарече свои девиз: «За ваша и наша свобода!».
Само русите могат да кажат на другите народи: елате при нас и застанете редом. Нам не са нужни ваши земи — имаме своя. Нам не е нужна вашата воля — ние винаги защитаваме свободата. Нам не са нужни вашите богатства — ние все едно сме по-богати от вас. Нам не е нужна власт над вас — ние сме свикнали да считаме всички равни. Елате при нас, ако искате да живеете.
Елате при нас, ако не искате да се боите за бъдещето на своите деца, не искате във всеки момент да се окажете в центъра на кървав кошмар, не искате да гладувате, не искате да се превърнете в необразовани роби, да загубите минало и бъдеще, да погинте от лицето на планетата.
Свещенната книга на христианите още преди две хиляди години предсказа, как може да погине човечеството. Това ще се случи, когато в света дойде Сатана, именуем Отец на Лъжа, построи своя империя и потопи Земята в Ад. Когато виждам, че на децата, които убиват с касетни бомби говорят, че това се прави в името на тяхното благо, когато виждам, че людете изтезават, твърдейки, че така им даруват свобода, когато виждам, че масови убийци прославят като герои, а защитниците на угнетените преследват със съд, когато виждам, че на хората забраняват да живеят по заветите на отците, а проституцията, хомосексуализмът, наркоманията наричат блага на цивилизацията — това значи, че Отецът на Лъжа е вече тук, той е пришъл.
Сатаната е тук, редом с нас, и вече иска всички да признаят неговата власт — и да умерат, ибо той умее само да убива. Русия — съвест на човечеството и меч Господен, и само тя е способна да спре Империята на Лъжата. За човечеството настана час на избор — да погине, или  да се възсъедини пред лицето на общия враг. Уверен съм — ради паметта на предците и во име бъдещето на децата хората ще станат заедно пред лицето на общият враг. А значи — Руската Империя е неизбежна!


Александр Прозоров

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.