Wednesday, January 6, 2016

Сергей Лукьяненко: Структурата на момента

Сергей Лукьяненко: Структура момента


Питат: "А вие сериозно ли смятате, че ще има война?"
Отговарям: "Да. Разбира се. Въпросът е само къде и с кого".

А сега по-подробно.

Какво се случва в света забелязвате ли? Криза. И не само наш. И не само икономически. Криза на всичко - икономика, политика, социални отношения, семейни модели.

Защо кризата възникна? Защото в света възоблада един икономически модел, в рамките на който т. н. "Златен милиард" започна да живее радикално по-добре от целият останал свят. И не защото той е такъв умен и работещ. Просто той се възползва от развала на СССР и получи добър бонус към развитието си.

Но бонусът свърши. СССР смляха. Дребните от рода на Югославия и страните-сателити на СССР изгоряха в пещта бързо. Нужен бе нов бонус, такъв бе длъжна да стане Русия.

Но се случи конфуз. Русия съумя - гениално съумя - да успокои основните ядачи. Намаза се горчица, посоли се, пипероса се, влезе в печката... Но внезапно се оказа, че печката е руска, и Русия излезе от нея къде повече бодра и въоръжена, отколкото се очакваше.

Оказа се, че ракетите летят. Танковете вървят. Армията воюва. И да ни ядат е много небезопасно.

Тук още и украинските територии, които трябваше да станат подпалвач (за това им бяха обещани мъниста и длъжност на момче за всичко при бараката) допуснаха фалстарт. И в резултат Русия към момента на своето изяждане се оказала още по-информирана и опасна, отколкото се планираше.

А часовничетата цъкат. От всички неприятности, започвайки от житието на САЩ не по средствата, на което идва края, и свършвайки с мирните арабски мигранти, насилващи немкините в Кьолн, да се излезе може само чрез голяма война. Както това и се направи два пъти за последният век. Разбирате ли?

Два пъти.

За последният век.

Една световна война на всеки човешки живот.

Кой ви е казал, добрички мои, че в света нещо се е изменило? Откъде решихте, прекраснодушни наши, че на нашият живот война не е приготвена?

Уморяваш се понякога от вас, ей Богу...

Те така.

Какви могат да бъдат вариантите на изхода от кризата?

1. САЩ и Европа рязко снижават своето ниво на потребление + връщат се към нормални, да-да, нормални човешки взаимоотношения. Плюли на толерантност, права на гейовете и прочее мултикултурност. Последствията са сравними с война.

2. САЩ и Европа устройват война и разграбване на Русия.

3. САЩ устройват гибел и разграбване на Европа. (Освен Великобритания вероятно). Русия при това се опитва нещо да окъсне за себе си.

4. САЩ и Европа устройват война и разграбване на Близкият Изток. Русия при това се опитва нещо да окъсне за себе си.

Вариантите с разграбване на Африка и Азия ние отхвърляме по причини, които ме мързи да обяснявам и ще предпочета да ви считам за умни.

Е а сега сами сметнете кои вероятности са най-вероятни. :)

И запомнете, че не напразно последните две години руската армия непрекъснато демонстрира мускули. Укрите, разбира се, могат да поквичат за милионите убити боеви буряти, но ние сме люди вменяеми и само ще се усмихнем.

Така че война разбира се ще има. Но нам е важно едно - това да не е вторият вариант. Затова, при цялото разбиране на нашите натрупали се проблеми и неидеалност на ръководството, аз препоръчвам на всеки плакалец за сирене и всеки ужасяващ се от цената за нефта по-бързо да замлъкне.

Затова защото който и вариант да не се случи, твърде гласовитите ще огребат във всяка от развитите страни. В това число и в най-демократичната днес - Русия. Така че скрийте си езика по-дълбоко зад зъбите и се заемете с обществено-полезен труд. Книжка поне напишете, такава, че да заридая от завист. :)

Така че всичко ще е добре. Но не у всички. Но е възможно, че у нас ще е.

Пазете се. Празнувайте Рождество, защитавайте Родината, раждайте деца - това е все полезно и позитивно. 


Източник: http://dr-piliulkin.livejournal.com/754629.html

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.