Wednesday, April 27, 2016

8 технологии за разчовечване




1. Възпитанието на децата се строи по схема за стимулиране инфантилното поведение сред тях, с други думи изкуственно се забавя процеса на настъпване на социалната зрелост.
Това се прави, за да се утилизира енергията на младите хора в периода на нейната най-голяма активност (от 15 до 25 години). Работата е там, че във всички исторически времена основната маса революционери е била именно тази категория население. У младият мъж настъпва пик на физическата и интелектуална активност към 20 години, той е здрав, умен, горещ, принципен и безкомпромисен. Опасен е, не е ли така? Достатъчно е да си спомним, че Александър Македонски е бил само на 20, когато е започнал своята «кариера», княз Святослав в момента на смъртта му е бил на не повече от 30 години, Иван Грозни е превзел Казан на 22 години. А в наше време (особено в Европа) в тази възраст младите хора се считат «юноши». Ето на това е разчетено възпитанието на социалният инфантилизъм, превръщането на вършителя на историята в здраво и безопасно детище. А излишъците от енергия той нека да излее някъде, е, например в безпорядъчни полови връзки, в алкохол, наркотици или в уличен криминал;
2. Възпитанието на девойчета и момчета по общи стандарти.
Това се прави не толкова за да се привие на жените мъжественост, колкото тя да се отнеме от мъжете;
3. Прививане на егоцентрическа картина на света.
Егоистът – това е единочка, е как тук да не не цитираме Маяковски: «…единица – вздор, единица – ноль, один, даже если очень важный, не подымет простое пятивершковое бревно, тем более дом пятиэтажный…». Или «разделяй и владей» както са казвали още древните римляни;
4. Формиране образа на «успешният» човек.
При проверка този «успешен» човек всъщност не е нищо повече от образ на идеалният роб на системата. Вратовръзка, сако, главозамайваща кариера, отлична къща, скъпа кола, отдих зад граница, ирландско уиски. Супер, нали? Провървяло на човека, а на практика той е идеалният роб, защото зависи подобно на наркоман от своите вещи. Затова и той ще прави всичко, за да съхрани стабилността на системата, той ще търпи всякакви унижения на пътя по кариерната стълба. Той ще скрие всички свои детски мечти така дълбоко вътре в себе си, че ще забрави сам себе си, превръщайки се в човекоподобно същество, в изрод. Тук можем да отнесем и други образи на «успешни» люде. Тук е и «якият» здравеняк чичко с халба бира в бара, и «стерва»-та, сменяща мъжете като ръкавици, и феминизираната мадам, и гангстера. Въобще за всеки вкус и цвят. Избирай което искаш. Няма го тук само образа на защитника, образа на воина, образа на майката, образа на поэта, ученият, инженера, работника и т.н. Едни изкривени субститути на естествените за човека образци на поведение;
5. Секс и насилие, вместо доблест и любов.
Не е секрет, че половите инстинкти са едни от най-силните. Съответно чрез темата за «секса» може по определен начин да се въздейства на човека. Още повече половите инстинкти, както и всички други инстинкти, съставят нашата тъмна, животинска част от личността, безсъзнателното от низш порядък. Чрез средствата на СМИ, рекламните технологии, пропагандата в научната и художествената литература, компютърните игри се стимулират тези именно инстинкти. Фридрих Ницше е казал: «Човек — това е въже, закрепено между звяра и свръхчовека — въже над пропаст”.
Та от психологическа гледна точка «свръхчовека» е свързан с висшата форма на нашето безсъзнателно, областта източник на творческото, научното, поетическото вдъхновение, източник на героически постъпки. А областта на низшето безсъзнателното е свързана със звяра, с инстинктите, с насилието, страха. И «свръхчовека», и звяра са неотделими части от нас самите, само у едни «свръхчовека» доминира над «звяра», а у други наопаки. Ще открия един малък секрет, нашите стопани се боят от развитието у своите роби на висшата форма на безсъзнателното, защото тази част от нашата личност е божествено дълбока, неподконтролна и непредсказуема. Те справедливо за себе си са решили, че монстърът на животинското насилие, свързан с инстинкта за размножение, със секса, е далеч по-малко опасен за системата, отколкото източника на божествено вдъхновение. Именно по тази причина аферистът от психологията З.Фройд е започнал да насажда своята теория. Фройд се е безпокоил не от науката, а от «окултизмът» от безсъзнателното, безпокои го проявлението на неистовата божествена сила. По-точно това безпокои неговите спонсори. За тях е бил твърде жив примера как от висшето безсъзнателно на германският народ се е изтръгнал отдавна забравеният образ на «белокосият бяс» и едва не прекроил цялото мироустройство. За тях са по-безопасни «сексът и насилието»;
6. Консюмеризмът в неговото негативно значение — това е именно това оръжие от арсенала, което «убива» наведнаж няколко «зайци».
В какво се отличава потребителството от потреблението.Потреблението е обусловено от естествената необходимост на личността в обладание на този или друг предмет. Това лесно се вижда в примери. У вас се е скъсало/износило яке, вие отивате и купувате ново – това е потребление, а ако отивате и купувате яке, защото то е брендово/модно с цвят/кройка или просто защото ви се иска да се отделите над окръжаващите – това е потребителство. С други думи, потребителството – това е неумерено, не обусловено по естествен образ потребление. Защо за съществуващата система то е така важно. Първо - потребителството е двигател на техния икономически модел, тъй като то постоянно повишава търсенето, което на свой ред стимулира производителите към ръст, а електоратът се подбутва към нови кредити, без които съществуващата парично-финансова система ще рухне. Второ потребителството е великолепен антидепресант, снижаващ социалното напрежение в обществото, а главно, определящ за населението спектърът позволени цели. Трето на него както и на всеки «антидепресант» се зарибява, а значи то прави хората зависими, слаби и леко управляеми. Четвърто то отново, макар и в по-малка степен, но блокира висшето безсъзнателно.
7. Табу на благородство
Благородството е опасно за системата, доколкото формира у хората непредсказуемо и неконтролируемо поведение. Системчиците се боят от неясни мотиви (надскачащи храна-секс-сън - бел.пр.), по-комфортно им е ако хората са движени от жажда за печалба, похот, зависимост, порок.
8. Разрушение на семейните ценности
Този пункт отчасти се пресича със «секс и насилие», но има своя специфика. Разрушението на семейните ценности способства както за унищожението на националните култури, така и за атомизация на обществото, стимулиране на егоизъм и скотско поведение.

Изброените методи са далеч не пълен списък на оръжията от арсенала, но целта на всички методи е проста – да убият Душата, Вашата Душа. И най-интересното е, че от тази напаст има едно универсално лекарство – да помните и слушате себе си вечния. Не продавайте своите идеали за зелена хартия, не постъпвайте никога против своя вътрешен глас, даже ако това изглежда рационално. Интелектът е най-важен инструмент, но много и много не може да се обясни със суха логика. Човек притежава не само разум, но и емоции, чувства, интуиция. У здравият човек трябва да са развити всички четири аспекта. И само вашата душа е способна да обедини тези противоречиви и несъединими части на вашите личности. Не я продавайте даже под страх от смърт или нищета, с продадена душа да се живее е много болно и безсмислено. Доколкото именно вашата душа знае за вашето истинно предназначение. Търсенията могат да бъдат безкрайно разни, вие можете да бъдете учени, художници, музиканти, инженери, строители, селяни, воини и много друго, вие можете да създавате и разрушавате, не бойте се.



Главно, не се превръщайте в изроди, безлики, живи мъртъвци на духоненавистническата система, отнемащи вас от самите себе си.

Андрей Романов

http://nnm.me/blogs/konelav/8-...

Всички тези технологии успешно работят, за примери далеч не трябва да се ходи.
Скачаме нататък, докато скакалката не са ни взели, не вярвате ли? Питайте хохлите.

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.