Wednesday, May 6, 2015

Как се създава паралелна реалност

Всички фалшификации винаги се строят по един принцип. Объектът на манипулации вижда, чува, чете само това, което е длъжен. За да се подложи на манипулации. Вижда не цялата реалность, а само нейна част. Не цялата ситуация, а само това, което са му показали. Така постъпиха СМИ на Запада и Украйна в освещаването на мотопробега на байкерите от клуба "Нощни вълци!". За забраната за влизане в Шенгенската зона сега няма да говорим. Руският писател и словашки политически деятел с чисто украинската фамилия Сергей Хелемендик,  живеещ в Братислава стана свидетел на това, как се създава, как се моделира паралелната реальност.
Източник фото http://www.vesti.ru/
Същността на случващото се е такава: на 2-ри май 2015 год в Братислава пристигна група "Нощни вълци", която участва в мотопробега до Берлин. Байкерите полагат цветя, общуват с местната общественност, спомнят подвигът на войните от разни националности победили фашизмът. Словаците обичат Русия, обичат исторически, езикът е много подобен. Затова да поддържат  "Нощните вълци" се събирает много люде, не считайки почти стотина мотоциклисти от Чехия и Словакия, които пътуват заедно с руските колеги. http://ru.krymr.com/content/news/26991187.html

Но ето на мястото на полагане на цветя, към мемориала на загиналите съветски воини в Братислава пристига ... един човек, с украински флаг на рамене. Всички журналисти стремглаво се хвърлят към този ЕДИН човек, не обръщайки внимание на стотиците останали, дошли да поддържат  "Нощните вълци". И единственият словак, украсен с украински флаг, дава многочислени интервюта. Снимат го на теле и фотокамери. А после СМИ моделират паралелна реальност. Където противниците на "външната политика на Русия" са не по-малко, а повече от искрено любящите Русия.
Ето как описва не съществуващата, а специално моделираната реальност един от украинските сайтове: "Около 12.00 "Нощните вълци" пристигнаха до мемориала "Славин" - място на погребение на 6845 воина от Червената армия, загинали в боевете за освобождение на Братислава. Около мемориала, по данни на изданието, байкерите бяха посрещнати както от привържъници на външната политика на Русия, така и от нейни противници. Едновременно с пристигането на "Нощните вълци" в словашката столица група известни обществени дейци проведе акция на протест пред посолството на РФ в Братислава, "за да напомни за жертвите от агресията на Русия против Украйна и тази агресия, която "Нощните вълци" поддържат".
http://gordonua.com/news/worldnews/SMI-Nochnye-volki-priehali-v-Bratislavu-78857.html

А ето финансираното от ЦРУ американско "Радио Свобода": "По обяд "Нощните вълци" пристигнаха до мемориала  "Славин" - място на погребение на 6845 воина от Червената армия, загинали в боевете за освобождението на Братислава. Байкерите положиха на паметника на загиналите венци, общуваха със словаците. "Нощните вълци" твърдят, че тяхното пътешествие по Европа  "не е свързано с политика", един от байкерите - Владимир заяви, че те искат само да "поменат нашите деди и прадеди и да почетат паметта им". Редом с мемориала  "Славин" присъстваха както привържъници на външната политика на Русия, така и тези, които излизат с критика". http://ru.krymr.com/content/news/26991187.html

Колко  "масови" са тези  "протести"  вие може да видите сами. Количеството хора дошли да поддържат акцията на "Нощните вълци" е няколко стотици. Против - един. Но именно той е в центъра на вниманието на СМИ. Защо? Това не е човек, това ... е повод. Повод да се осветят събитията така, както това е нужно на Вашингтон.

А ето видео на това, как всичко се прави....


Оригиналът е публикуван в блогът на Николай Стариков.

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.