Friday, May 1, 2015

Война от нов тип - противостояние на неоколониализма

Статията «Какво ще научат украинската армия американските инструктори?» http://cont.ws/post/85294 ме подтиква да продължа разсъждението нататък. Тъй като не съм военен специалист, то моето разсъждение се строи с опора на данните получени от открити източници.
Изходя от указаната горе статия обръщам внимание на това, че нито американците, нито другите войски на НАТО не са удържали победа в своите войни, така както тази победа разбираме ние изходя от победата във Великата Отечествена Война.
Възможно е обаче, това с което се сблъскваме е война от нов тип и тя се води изходя от други цели и други задачи.
Ако се вгледаме внимателно, то във всички последни войни САЩ и НАТО присъстват такива повтарящи се действия.
Войските бързо и мощно нахлуват, унищожавайки активното съпротивление на най-боеспособните части от войските на страната. Едновременно с това се унищожава лидера на страната, той се заменя с друг, унищожават се или се ограничават (както финансово (лишение от средства, замразяване на сметките) така и физическо (затвор и унищожение)) семействата на най-силните елити. След това на власт се слага угоден и управляем лидер, който провежда изгодна политика за правителствата или затворените финансови съобщества от страните от НАТО и САЩ.
Следва да се каже, че войната винаги се води против народите, прост и последен пример е войната в Ирак. Саддам бе народен правител, тоест излязъл от народа, и той управляваше своят народ така, както това бе заложено в културата на самият народ ни повече ни по-малко, и страната бе достатъчно силна, за да бъде пълноценна страна. А сега няма Ирак, а има ИГ. И така във всички случаи с малки отклонения.
Може да се направи извод че цел на нахлуването винаги е отслабване на народа живущ на тази територия, премахване на силният лидер способен да обединява и води народа, за да се получи пълен контрол над територията.
Значи цел е все-пак захват на територия, но не така както го разбираме от древността, захват за това, за да се живее на нея, а захват, за да се използва тази територия в свои цели. Целите могат да бъдат различни, от земни богатства http://cont.ws/post/85245/ , до площадки за нахлуване в съседна страна.
Да се използва както е угодно захванатата територия позволява устройството на световното съобщество, започвайки от САЩ, ООН и Евросъюза, ако погледнем, то навсякъде се премахва понятието народност в угода на уж някакви демократически ценности, а всъщност управляват чиновници, които се избират и назначават по сложни схеми, позволяващи да се изключат от избора люде способни да мислят и да се грижат за своя народ, тоест истински деца на народа.
Трябва да се отбележи, че нахлуването винаги се готви с изучение на местните елити http://pravosudija.net/article/pamyatka-razvedchika-ig , усилване опозицията на властта, вкарване на раздори от различен тип, започвайки от национални, завършвайки с битови обиди, внедряват се различни некомерчески образователни и правозащитни общества, които обработват така да се каже културният слой, а по просто влияят на възпитанието на подрастващото поколение и оглупяване на старшето, подменят се изторически понятия, знаци и символи позволяващи обръщане на народа към неговата история, към живота на предците, за да се черпят сили оттам за съпротивление http://cont.ws/post/84748/ .
И сега може да се предположи, че цел на чуждестранните инструктори, преподаващи военна наука на захванатите територии, е не създаване на боеспособна армия, а създаване на подразделения способни да подавят народни вълнения и въстания в угода на правителите на тези територии, действията на които управляват наднационални структури по съгласуване и управление както ги нарича Андрей Ильич Фурсов http://andreyfursov.ru/ , а по просто слилите се в едно цяло семейни кланове контролиращи еврейският и англо-американският капитал.
Оттук можем да направим извод - на нашата страна е необходимо такова устройство на държавата, което би позволявало да противостои на нахлуването, на културно, икономическо и военно нива, а за това е необходимо много, започвайки от изследвания, позволяващи да се направят приложни изводи в историята и хронологията, определение на това бъдеще, в което искаме да живеем, завършвайки със строителство на това бъдеще.

Източник: http://cont.ws/post/85323

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.