Friday, September 4, 2015

Гениалният ход, заставил Европа да се смири с мигрантите


До трагическата гибел на Айлан и неговите роднини европейците в болшинството си бяха настроени против мигрантите. Изказваха се опасения, че напливът на бежанци ще ислямизира Европа. Хората се възмущаваха, че сега на всички е тежко, а държавата ще помога на придошлите. Звучаха и опасения, че заедно с мигрантите в Европа ще проникнат и ислямистски радикали за извършване на теракти и диверсии. Страховете на жителите на Старият Свят по отношение бежанците може да се изброяват дълго. [...] Със своята смърт Айлан измени общественото мнение на простите европейци в полза на мигрантите. Разбира се, и сега далеч не всички искат да приемат придошлите от Африка и Азия, но техният брой рязко намаля. На улиците все по-често започнаха да излизат привържъници на човечно отношение към мигрантите. Доброволци в много европейски градове отиват в местата на струпване на бежанци с храна, вода и облекло.
източник

***

Това е гениален ход, разбира се. Просто еталонен - как собствениците на СМИ могат с едно движение, визуален образ, тиражиран навсякъде, да преобърнат много милиона души в нужното направление. Ето вървят многохилядни тълпи нелегални, ето расте недоволството на местните бюргери, раздават се гневни гласове, че това безобразие трябва да спре. Започва все по-активно да се възмущава Източна Европа. Започват да се задават неудобни въпроси - а защо тези хора бягат и кой е виновен в това, че в страните им има война и разруха? Изглежда Европа може да отрезвее и нещо там да промени.

И тук - бац! - появява се това фото на удавилото се дете от Сирия. Ужасно, зашеметяващо, катастрофично - това да, но колко такива деца загинаха в самата Сирия??? И къде бяха тези фотографии? Защо не облетяха цял Запад! Колко наши руски деца гинеха всички тези месеци в Донбас? Къде са техните фотографии? А никъде - те бяха ненужни. А тук потрябваха. Защо? За да се сломи макар и слабичкото, но растящо съпротивление на европейците. За да се засрамят и неутрализат. За да може те сами да поддържат тази вълна арабо-европейци.

И ето тази фотография отъркаха отвсякъде всички европейски СМИ. С тази фотография удариха по масовото съзнание на Европа - седи и не подскачай, посрещай твоите колонизатори с хляб и сол. И те започнаха да посрещат. А нелегалите-колонизатори, почувствали това, побягнаха още по-бързо - вече от лагерите в Унгария се изтръгнаха. Напред, в Германия! И бюргерите нищо не могат. Те мълчат и търпят, те винят себе си - нали детето потъна. И това не е милосърдие - не! това е абсолютно изключване на собствените мозъци и души. Това е информационно робство - когато те управляват чрез образи в СМИ. Когато трябва - ще покажат едно, когато трябва - друго.

Но доколко всичко това ще е задълго? Нали нататък ще е по-зле - потокът ще се усили, квотите за разпределение по страни ще са недостатъчно, нелегалите ще наглеят и ще започнат все по-откровенно да сядат на местните на главата. Те нали са пристигнали не да просят, а да искат от Запада изкупление. И ако даже за някакъв момент остротата на проблема бъде снета, след 2-3 години, след пет години търпението ще се спука даже у най-тъпият бюргер, повярвал, че неговата задача е да посреща мигрантите с безплатен вай-фай. И тогава какво? Световният олигархат, владеещ СМИ, ще измизли нов психологически ход, заставящ европейците да се засрамят от своите естествени стремления и готови да приемат засилието на мигранти? Или към това време вече ще подготовят претендент за новият Хитлер, или няколко малки хитлерчета-брейвици, който ще започнат кървава каша с ислямистите?

Да, Европа попадна в много сложна ситуация - от нея няма прост изход. Да пуска такова количество нелегали е смерти подобно. Да не пуска - почти невъзможно: че няма да разстрелва мигрантите, в края на краищата. Всичко опира в самата структура на съвременна Европа във вида на Евросъюза, бидейки васал на САЩ. Собствено, в рамките на такава структура шансове у Европа да противостои на тази беда няма: заповяда Вашингтон на Брюксел да не се съпротивлява, и всяка страна от ЕС е принудена да се смири. Че и още да способства на миграцията и едва ли не да благодари за нея. Иначе ще я обявят за мракобес и антихуманист, тоталитарен режим (което рискува Унгария). А в качеството на контролен изстрел фотото на потъналото дете всеки час от всички ютии ще показват.

Европа само тогава ще може да реши проблема с мигрантите, както и всеки друг проблем, когато се осъзнае като самостоятелен играч на международната арена. И престане да действа в интересите на САЩ, които заставиха Евросъюза да бомби Ирак, Либия, да разръчка Сирия, прекрасно разбирайки, че това ще доведе до разрастване на тероризма и потоците на миграция в това число и в Европа. Но да се откаже от диктата на САЩ Европа ще може само отказвайки се от военна и финансова поддръжка. А това, в края на краищата, ще я доведе до необходимостта да пристане към противоположният полюс на Русия и Китай, иначе няма да и стигнат силите.

С други думи, изборът на Европа (преди всичко, на Германия) е между гибел под сянката на САЩ и спасение под сянката на Русия и Китай. Спасение, разбира се, относително. Бялото европейско население в далечна перспектива все едно е обречено на измиране. Като минимум, до следващият пасионарен тласък.


  Автор: Эдуард Биров

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.