Thursday, July 28, 2016

Съвременната война, или как да се завоюва държава без един изстрел

Основна цел на всяка война е захват на нови територии и техните ресурси.
С появата на ядреното оръжие войните започнаха да се водят с други способи. Кому са нужни земи, които са непригодни и животът на които е невозможен? Освен това могат да пуцнат и по страната-агресор и да се живее тогава ще трябва в подземен бункер.
Така че войните остана възможност да се водят само с икономически и идеологически методи.
КАК ТОВА СТАВА
Отначало на правителството на страната-жертва се предлага кредит с относително нисък процент. Правителството разбира се се съгласява (особено ако ниският процент е подкрепен от нещо на ръка за съгласилият се - бел.пр.).
И тук има един интересен момент, но за него малко по-късно.
Вземайки тези пари властите разбира се затварят очи за някои моменти:
Страната-кредитор полека започва да разполага на територията на своя вече длъжник разни видове неправителствени организации и фондове всячески развиващи демокрацията. Тези фондове с години щедро заплащат на журналистите, които на свой ред пишат статии и снимат репортажи за процъвтяващата в страната корупция, подкупи, произвол на чиновниците и прочие нехубави неща които винаги са достатъчно във всяка страна (като се почне от първия подкуп даден за съгласието за първият кредит нататък нещата вървят по утъпкания път - бел.пр.).
На народа с години настойчиво се внушава мисълта, че тяхната власт е престъпна (което ВНЕЗАПНО е истина - бел.пр.).
Така под държавата се залага бомба със забавено действие във вида на своя народ, която обезателно ще сработи по-късно, вече под друго правителство.
Сега какво ще се случва с получените от страната кредити.
Немалка част от тях просто се разграбва от чиновниците от най-висок ранг. При това е ясно че тези чиновници ще съхраняват откраднатото в банките на страната-кредитор (че няма в своята страна да ги съхраняват, където сега усилено се борят с корупцията).
И колкото повече от транша открадне неговият получател, толкова повече пари ще се върнат веднага в икономиката на страната-кредитор.
При това този представител на властта - хазнокрадец веднага попада в пряка зависимост от страната-владелец на банката в която е неговата сметка. Ако нещо не така - то "независими" журналисти бързо ще проведат "независимо" разследване и леко ще изведат хазнокрадеца на чиста вода.
Така че външната, а и вътрешната политика на държавата сега се провежда така както това иска кредитора.
Колкото по-малко остане от транша, толкова по-сложно е да бъде върнат. А още и процентите трябва да се плащат по пълната, а не останалата сума. Така че страната отново е длъжна да иска пореден кредит, но вече на по-сложни условия, превръщайки се в колония и довеждайки до разпродажба всички нейни активи на евтения.
Днес за пример в Украйна това вече е земята - тоест територията. При това цената към този момент вече като правило ще бъде силно снижена.
Което и се искаше да се докаже - територията може да се завладее и без война.
МЕСТНО НАСЕЛЕНИЕ
- А какво да се прави с местното население - ще запитате вие? - Нали е ясно, че то е излишно?
Ответ - да се съкрати:
- Някои ще заминат сами, лишавайки се от доходи и възможност да плащат големите тарифи и цени. За това са и изискванията на кредитора по влошаване на социалните стандарти. При това желателно не там където ще им е по-просто, а в страна-съсед, противник на страната-икономически захватчик, така още и остлабвайки я (твърдението ми се струва спорно - бел.пр.).
- Някои могат да се изтребват един друг в гражданска война. Нужно е само грамотно и отрано всичко да се предвиди.
Нали част от гореспоменатите недържавни фондове с години е работила над разслоение на обществото:
- по езиков признак,
- национална и религиозна принадлежност.
Във всяка страна такива фактори има достатъчно.
Всичко това в крайна сметка неизбежно ще доведет до разслоение на населението на 2 лагери и тяхното противостояние.
А тъй като към това време държавността е вече с подмита от "независимите" журналисти репутация на корупционери и крадци, то и на сдържащият фактор (силовиците) никаква вяра вече няма.
Народът започва да се изтребва сам в гражданска война.
И най-интересното:
При грамотен подход местното население може да се използва в борба против съседите му (и в някои други колониални войни, напр в Ирак - бел.пр.).
Нали някои, (обезателно също"независими") историци също както и журналисти цялото това време упорно са се занимавали с преиначаване на историята, за да пренамалят обединяващите народите събития и акцентирайки вниманието на тъмните страни в тяхната обща история. Така помалко подливайки масло в разгарящия се огън на вражда между съседите.

ИЗВОД
Така на някои, имащи право безконтролно да печатат пари и грамотно използвайки това, се удава да завоюват огромни територии даже не воювайки при това.
При това местното население се удава не просто да се съкращава, но и да се застави да воюва вместо себе си.
И нужно е - само няколко десятки години правилна "работа" и няколкко тона зелена хартия.

С.Ожегов

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.