Saturday, May 11, 2013

Как да се защитим от политически манипулации

 
Председателят на Киевската градска организация ВОО «Молодой Народный Рух» Алексей Захарченко по молба на Gazeta.ua даде няколко съвета, как избирателите да се защититят от политически манипулации.

1. Интересуйвайте се от политика и то не само по време на избори. Ако вие не се интересувате от политика, политиката ще се заинтересува от вас. На украинците недостига политическа култура. За да имате пълна представа за кандидатите за депутати балотиращи се по едномандатните окръзи, или програмите на политическите партии, ползвайте различни информационни канали. Колкото повече четете новини в интернет, вестници, колкото повече гледате различни телевизионни канали и общувате в социалните мрежи, толкова по-широки са вашите представи за реалните дела на политиците и членовете на политическите партии, които се балотират в списъците.
2. Критически се отнасяйте към всяка политическа реклама. Помнете, професор Преображенски говореше: «Не четете до обяд съветски вестници»? Може само да се добави, че освен вестници, опасност представляват и радиото, и телевизора.
3. Не гласувайте за политика, когото познавате само на основа на информация, която сте получили във вид на политическа реклама.
4. He гласувайте за кандидат за депутат, който подкупва избирателите или раздава твърде много обещания, неподкрепени с икономически разчети.
5. Посещавайте срещи с кандидати въ вашия избирателен район, представители на политическите партии, задавайте им въпроси които Ви беспокоят като избирател, и оценявайте колко конкретно отговарят и колко реално са готови за решение на вашите проблеми.
6. Не гласувайте за тези причастни към корупционни действия, чието състояние има съмнителен произход, които много пъти са пеминавали от една партия в друга, от една фракция в парламента в друга.
7. Не четете провокациони листовки и друга полиграфическа агитациона продукция, която анонимно пускат в пощенската кутия, оскърбляващи честта и достоинството на кандидати за депутати или съдържат фабрикувана информация.
8. Търсете си авторитети. Винаги редом с вас има хора, на които вие имате доверие и които са по-осведомени в политиката от вас.

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.