Friday, May 24, 2013

Рyсkият флот се върна в Средиземноморието с неочаквани последствия

Автор: Jim W. Dean
Лектор в Army Command и General Staff School във Fort Gordon. В момента публикува главно в областта на национална сигурност, разузнаване, черни и пси-операции, военна и история на разузнаването, съвременни войни. Jim Dean е главен редактор на Veterans Today.

Източник: http://www.presstv.ir/detail/2013/05/20/304416/russian-med-fleet-warning-to-israel/

Скорошните атаки на Израел срещу Сирия, в частност използване на разрушители на ядерни бункери стана за руснаците подарък от небето и отвори врати за разгръщане на защита на своя отдавнашен съюзник. Руснаците се върнаха в Средиземноморието за да останат, и това може да бъде добър урок за безрасъдството на западната политика на бавно нарастване на агресията в региона.

Командващия Руския Флот Адмирал Виктор Чуйков обяви, че сили за постоянно присъствие са вече определени, а сегашните военноморски сили за в бъдеще могат да включат евентуално и ядрените подводници. В интервю за РИА той каза:

"Обобщено от тази година ние планираме присъствие на 5 до 6 бойни кораба и съответните поддържащи такива [в Средиземно море], които ще бъдат заменяни на ротационен принцип от всички флоти - Черноморски, Балтийски, Северен и в някой случаи дори от Тихоокеанският флот. В зависимост от целите на мисията и сложността им броя на бойните кораби на съединението може да бъде увеличаван."

Министърът на отбраната Сергей Шойгу пусна котката от чувала заявявайки, че постоянното присъствие на военно-морските сили е необходимо за защита на руските интереси в региона. Светът вече две години наблюдава как разсъдително Русия се справя с продължаващата там ескалация, поддержана от растящо число външни страни, коитовсъщност са обявили война на Сирия, предполагайки, че това ще е едно безрисково занятийце.

И ето какво не ви разказват корпоративните СМИ. На доктрината за превантивен удар на израилтяните ще бъде хвърлено предизвикателство. Нетаняху може да говори всичко което му хрумне за "червени линии" пресичането на които ще извика превантивен "отбранителен" удар, но по мнение на вашия покорен слуга, набелязаните цели сами ще вземат на въоръжение такава политика.

Источниците от ВМФ на САЩ могат колкото си сикат да се глумят над "старите" руски кораби, но няма нищо старо в това, което те носят — техните явяващи се произведение на искуството ракети, които те направиха наивисш приоритет на своята отбранителна политика.

Част от балона на корпоративните СМИ стана историята за това, че "предложените" системи С-300 за региона ще го дестабилизират. Всеки, които се погрижи да изучи документацията на Jane’s (вероятно консултационно-аналитическата компания IHS Jane’s; забел. mixednews.ru) от 1996 г, ще открие, че те вече са в Сирия. Възможно те са се намирали под руски контрол и не са били официално сирийски. Но струва се да се попитат ленивите СМИ, какво тогава сложи край на турските провокации, сваляйки техния F-16, което стана чисто прахосване на нещастните пилоти в мирно време.

Да, С-300 бяха там през цялото време, и засега не са били по Израел. Но всичко това ще се измени. Безнаказаните полети на Израел в ливанското въздушно пространство и възможността за авио-удари без вход във въздушното пространство на Сирия могат да бъдат прекратени, или ще бъдат прекратени, когато руснаците така решат.

Техния флот, дори техните стари съдове ще носят на себе си такива явяващи се предмети на искуството оръжейни системи като С-400, които ще дадат на пилотите само 2-3 секунди след като чуят "бип-бип" сигналът на това, което се приближава към тях с огромна скорост. Руските патрулни кораби ще са способни да свалят всеки атакуващ израелски самолет, в това числи и тези, които ще се връщат на базите след удар. Те ще могат да ги свалят дори при излитането.

Всеки ответен удар на Израел ще предизвика пълномащабен ответ на руснаците, който може да бъде нацелен на техните бази и командни структури. Техните обновени ракети Искандер, както се твърди, имат скорост в диапазона до 6-7 Маха, но нашите източници твърдят, че скоростта им е над 8 Маха. При уклонение от противоракетен огън те могат да маневрират с претоварване повече от 30 G, и да пикират върху целта под ъгъл 90 градуса. Израелските хулигани никога не са противостояли на съвременни въоружения, но могат да получат шанс. И това няма да им хареса.

Цялата красота на гореописания сценарий е в това, че той може да бъде осъществен в строго отбранителни рамки, по време на противостояние на израелско нападение.

Да, и забравих да спомена, че насочването на целта може да бъде проведено или через спътник, или програмирано в паметта на ракетата, така че радио борбата няма да донесе никаква полза. Това не са ви минометните снаряди от задните дворове на Сектора Газа, които, както уверяват израелтяните, са за тях такава смъртоносна заплаха, че те постоянно провеждат ответни наказателни мерки срещу населението в качество на "сдържане". Глупавите израелци не схващат, че по този начин дават морално право същото да бъде приложено върху тях някой ден.

Veterans Today вече заяви, че US Army Corps of Engineers похарчи огромни суми, построявайки защитените от ядрена атака командни центрове на Израел. Маса пари на американските данъкоплатци бяха попилени за да се защити Израел, който от своя страна притежава огромен арсенал оръжия за масово поразяване, заплашвайки всички околни. Според доктрината на Буш за превантивен удар руснаците могат да си харесат тях като "потенциална" заплаха, както и ракетите Патриот.

Що се касае за точността, Искандерите могат да изведат от строя батареите Патриот в първия ден. А на следващия ден руснаците могат да се предадат на милостта на международния съд на основание, че в рамките на международния закон отговора е бил напълно законен. А ако това е недостаточно, втора защита може да стане доктрината на Буш за превентивен удар в отбранителни цели… за унищожение не на бъдеща угроза, а такава, която вече сигнализира за своите враждебни намерения.

Ако някой си мисли, че преувеличавам този сценарий, аз задържах този материал от публикация докато не получих подтвърждение от израелците. Заглавие в Israel Hayom от 19 май каза следното:

"Очаквайте израелски удари по разтоварващите операции на руските оръжейни доставки за Сирия-Хизбула… американските власти разказаха на Wall Street Journal, че следващия рунд на израелски авио-удари може да бъде нацелен на новите руски доставки на съвременни противокорабни ракети Яхонт".

Това беше не повече от подготовка на почвата за продължаващите агресивни удари на Армията на отбрана на Израел в поддръжка на сирийските бандити. Обърнете внимание на автоматическото свръзване на Сирия и Хезбола, като че те си делят оръжие, или рунаците позволяват да предават оръжието им на някого другиго. Получили ли са израелтяните разрешение от САЩ? Нещо такова. Обама казал, че Израел има право да се защитава, което означава, че другите също имат такова право. Но условията на играта значително се променят, когато на Близкия Изток има някой, който има способност за пълномащабен ответен удар, включително и ядерно оръжие.

И още забравих да спомена нещо за разрушителите на ядерни бункери, които израелтяните използваха в Дамаск. Руснаците разбира се също имат такива. Независимо от заявленията на Нетаняху, че Израел е готов за всякакви изненади, той не е готов за нищо от горноро. И ако Русия отговори на атака на Израел, повярвайте, САЩ няма да започнат да се застъпват за Израел.

На САЩ им стигат проблеми със въвличането на региона в такава опасност чрез въоръжаване на Израел до зъби, което неговото население никога не би могло да си позволи, и не би и опитвало, дори и да можеше.

Когато Израел пострада от сериозен ответен удар след свое агресивно нападение, мога да ви обещая, че обикновените израелци мигновенно ще си изменят мнението по отношение на надутото бръщолевене, което те придобиха, нападайки слаб или беззащитен противник.

В дългосрочна перспектива доста международни граждански и военни аналитически центрове вече отдавна подозират, че това е, което в крайна сметка би следвало да стане, за да се обезвреди Израел като всеобща заплаха. Те ще нападнат не тези, и не навреме.

Никой в американската армия доброволно няма да се съгласи да умира за хулигана-Израел, освен вероятно христианските ционисти във ВВС. Така че светът би станал по-безопасно място, ако те биха изчезнали.

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.