Friday, June 28, 2013

За колонизаторският подход към живота

Автор: marxlight
Про колонизаторский подход к жизни

Внимание! Статията е дълга, пълна с лют батхърт, класова и историческа ненавист, с изобличения и антифашистска пропаганда, а също с безпощадни препратки към историческото минало, затова персонажи  с поглед, незамътен от логика и исторически опит, а също децата и бременните жени - съветвам да не четат.

Ще започна, както обикновено, отдалече. Започнах аз да гледам сериалчето "Generation Kill" - за това, как американците нахлуват в Ирак в 2003-а, от лице на американските морски пехотинци - един вид такова "велико кино за великата война". Рекламния слоган от "Утомлённых солнцем-2" е съвсем на място; преглеждайки няколко серии започваш да разбираш защо Михалков показва нашите войници такива дебили. Той просто у американците е понагледал, как трябва да се снима кино "за войната"! Практически всички герои са показани в филма като последни боклуци и практически "безславни копелета"; войната още не е започнала, а те вече са уморени от нея, постоянно много пошло и мръсно се "шегуват", при това на хомо-теми; в лице наричат представителя на пресата, когото виждат за първи път по всякакъв грозен начин, и прочее и прочее и прочее. В сериала има СТРАШНО много псувни - не зная, възможно за да се покаже ИСТИНАТА, но...

Все пак не Саддам е снимал за това, какви мизерници са влезли в Ирак - самите американци за себе си снимат такава кал. Което, изглежда, би трябвало да е много странно - налице е де-сакрализация, поливане с кал на една от най-почитаените професии - на война, на защитника; и въпреки това се прави. Но ако си спомним тезиса за тазминутността на съвременния човек, става по-разбрано - на стремително деградиращия съвременник му показват, че чудо голямо, че той е такова говно - ето, и тези момчета не са по-добри.

Много силно се съмнявам, че авторите на сериала са имали за цел покаяние за направеното от Родината зад девет земи в десета - тогава би трябвало да се снима за съвсем други хора, а простите бойчаги - тия са си просто калта на земята. Но не, топят в кал редовите изпълнители. Вече не зная защо - нима се е събудила съвестта и ни показват цялата кал на колониалните завоеватели? Свежо предание, но трудно за вярване.

Плавничко доближаваме същността на статията. В последните няколко дни няколко пъти се натъквам на статии - свежи и не толкова - за колониалното минало на Западната цивилизация. Ужаси тогава са ставали - направо викай милицията, при това всичко относително наскоро - буквално до Първата световна война по целия "трети" свят бушувала такава дружба между народите в изпълнение такива любители на цивилизацията, като англичани, французи, немци и всички останали, че общо-взето на Хитлер му оставало само да записва на хартийка методите, с което той всъщност се и занимавал. Собствено именно затова фашизъмът като идеология така леко намери отклик в "цивилизования" немски народ, понеже и без това не се отличаваше от съществувавщите по-рано порядки - просто по-рано за унтерменши са били обявявали туземците зад десет земи, а сега - по-близки съседи. Отчитайки това, че равнището на живот от такъв подход само е нарастнал - немската икономика би могла да функционира само за сметка на грабежа на обкръжаващите страни, но така или иначе тя растла с конски темпове - ясно защо немците не биха въставали и протестирали против дивите престъпления и геноцид на цели народи - че какво, плащат добре, пък и всичко е както е обичайно, само по-рано всичко бе зад кадър, а сега един вид ПРАВДАТА е налице, е и какво?

Ще отскоча в страни от историческата екскурзия - към която още ще се връщам не веднаж - и ще покажа двуличието и низостта на западния човек като цяло. "Я тебе одну умную вещь скажу, только ты, пожалуйста, не обижайся" (с)

Запад - и западниците - през цялото време обвиняват Русия в "хилядолетно робство", един вид нашият народ е безправен и има поведението на роб, но лично за считам, че е точно наобратно - всъщност западните "цивилизовани" люде са роби, защото... съблюдават законите като зеницата на окото. Тук не призовавам веднагически да се нарушава Углавния Кодекс, припявайки "Владимирский централ", но ако се замислим, именно безусловното спазване на закони, написани от хора, пренебрегвайки на останалите морални норми и прави от западния човек бездушен изпълнител на заповеди, показан в гореспоменатия сериал, а също оправдава в очите му всяка мерзост, ако тя е позволена по закон. Чувайки нормите на закона, западният човек ще ги зазубри наизуст и ще тръгне да изпълнява - а руснака веднага ще измисли десет способа да ги заобиколи. Е, и кой тук е роб?

Аз на тази тема съм писал вече много пъти, например в статията за сериала Flashpoint. В сериалите за полицията и войната героите постоянно убиват някого, и после въобще - подчертавам - въобще не преживяват по този повод. Те просто не се замислят, че е възможно да са извършили грях и да са убили невинен - да си спомним 10-те заповеди - на тях са им заповядали; максимума за което ще се замислят - всичко ли са направили по закон. Не по съвест - по закон. Запомнете това - важно е.

Разбирам, че сериалите са едно, а реалния живот - съвсем друго, и вероятно полицията не тича с такъв дебилен вид както във Флашпоинт, и американските войници не всички поголовно са такива жУвотни, както в Generation Kill. Думата е за друго - какво се пропагандира и какво се слага в кратуните на хората по цял свят.

Топвайки европейците в помия - далеч не за последен път в тази статия - връщам се обратно към историята.

"Както всички знаем", европейското благополучие е от това, че европейците много работят. Аха, е сега. Всеки, който е ходил поне малко на уроците по история в средното училище, трябва да помни, че подемът на Европа от това дъно, където тя пада по време на "тъмните векове", когато европейците опитват да живеят съгласно Заповедите (10-те), по удивителен начин съвпада с времената на Великите Географски открития. Буквално - арабите от Европа изгонват в същата година, когато бива открита Америка. И тук на европейците като им потръгва...

Откритието на разни чудни нови светове у европейците извиква съвсем не умиление и не научен интерес. Буквално без да се отдалечават от касата, просветените европейци започват да убиват и грабят, извозвайки от подконтролните им територии материалните ценности и реализирайки ги на пазара. Логично е, че да се конкурираш с грабители е доволно сложно, обикновената и крадената стока - това са две различни категории, и все пак ни убеждават, че европейците "всичко са добили сами". Аха.

Както вече говорих в предната статия за тазминутността, грабежът на колониите не се ограничава с времената на Колумб, дори повече - от простото общочовешко "матка, курка, яйки" цивилизованите европейци преминават към промишлени методи на грабеж, което с доста краски описва др. Гоблин във видимо съвсем не исторически видео-клип. При това с това дело са се занимавали не само испанци и англосакси - французи и немци също са "отпочивали" зад моретата не по детски; че и такава страшна нация, като датчаните - и те барабар Петко с мъжете. Всички, буквално всички "цивилизовани" западноевропейски народи са до уши в говно от колонизаторски престъпления - но по някаква причина ние сме свирепи варвари, а те - високодуховни люде. Да се проведе такава история може само у човек без корени, с което собствено масовата пропаганда се и занимава - зомбира морските свинчета по цял свят, а после тях може да ги  исползваш както ти е угодно.

Да се върнем обратно към относително близкия до нас период от историята - Втората световна война, по-точно 30-40-е години. По това време Хитлер провъзгласил изключителността на немската нация и започнал да се стреми към нейното процъвтяване. За разлика от съвременните политици, които само обещават, той започнал и да изпълнява обещаното, но веднага се натъкнал на дефицит на бюджета - да раздаваш блага на населението, разбира се може, но "где са парити?". Парите стремително свършвали, но няма лошо - на ръка растояние било пълно с европейски малки народности, които типично по-европейски плюели на собствената си безопасност. А за какво ни е армия, всички наоколо са такива цивилизовани! Ето Хитлер и отишъл първо до австрийците, после до чехите, по-нататък - повече. В хода на грабежа на малките народности жизненото ниво на немците съществено нарастнало, и напълно логично те само са се радвали на направеното от Хитлер, та нали съблюдението на Заповедите и въобще съвест - това не е за цивилизованите люде, за тях главното е - всичко да е по закон. А законът - написан от Хитлер захвати и грабежи напълно е допускал; е, значи, всичко е наред, всички да се радват 2 часа.

И тук си струва да се спомене една много важна особеност на колонизацията. Когато цивилизованият бял човек идва в чужди страни, малко да пограби и поубива, на него въобще не му трябва да устройва холокости и да гради планини от трупове до небето. При правилна работа с населението туземците те сами ще предоставят нужното - главно трябва да се намерят правилни подходи.

Да си представим местното царче, във владенията на което нахлуват  белите хора, въоръжени с беспилотници, със странни стрелящи пръчки. Може, разбира се, да се изведе войската, да се строи и в разгънат строй да се атакува агресора, но нали може и да се опита да се договорят. Ако белият човек предостави на царчето достатъчно мъниста и огнена вода, то той може да повели на войската да се върне в казармите и да позволи на белия човек да вземе каквото иска. При грамотен подход може да се устрои живот къде по-сладък, отколкото до идването на бледоликите - с техните "изтънчени" извращения и огнена вода; а това, че подконтролното население масово извозват нанякъде или заставят арбайтен унд дисциплинирен - то за нашето бивше царче, а днес гауляйтер въобще му е все тая.

Усещате ли накъде клоня? Към това, че за колонизация на страната въобще не е обезателно тя да се бомбардира и да се унищожава войската - достатъчно е да се купи елитът. Ако елитът не се подкупва - може да се премахне, или да се замени с друг - което се и случи у нас в СССР и Източния блок - когато за елит неочаквано обявиха някакви мътни профессии, свързани я с углавниците я с нетрадиционната ориентация. И край, богатствата на туземците са в надеждни ръце!

Аз не напразно през цялото време провеждам паралели между фашистска Германия и съвремените Щати - защото логиката на действията им  общо-взето е идентична. И тук и там тече опит да се добие световно господство на своята раса биомаса за сметка на останалите.

Либералите и западофилите постоянно се умиляват какви са американците хубавци и какви са чистички и спретнати "по модата", не като смрадливите руски ивановци. Забравяйки при това, че на всеки американец работят по два индуса, три китаеца, и още и тоя същия Иван. (И наш Петко за него работи пак). Затова защото отдавна - от 1991 година - цял свят е колония на Америка, играе по найните правила, превива гръб за нарисувани в америка хартийки.

Напомням, че през 1940-те немските войници също бяха така чистички, в блестяща форма с красиви нашивки, за което любят да въздишат разни персонажи със изместен център на тежестта в главата. Това не от това, че немците са най-цивилизованите, а от това, че за всеки немец работеха французин, чех, белгиец, поляк, и малко завоювани Ивановци и Грицко. Тогава ние воювахме не с Германия - воювахме с ЕС на обединена Европа.

Про колонизаторский подход к жизни

Граници на третия райх и колониите му през 1942 г.


Нищо ли не напомня? Ако добавим Испания, Португалия, Швеция и Англия - цял Евросъюз!

На подконтролните на Хитлер земи живееха до 400 милиона човека; в СССР - даже без военните и окупационите загуби - имаше по-малко от 200 милиона. И в такива условия либералните историци нещо гъгнят за "зариване с трупове" - да, да. Немската армия бе по-малка от съветската, но за нея работеше цяла Европа - затова и немските войници бяха така добре екипирани, танковете им - такива съвършенни, самолетите - такива удобни. Не като ръждивите руски танкове и мръсните съветски пехотинци - къде там, със свинска зурла супротив европейци.

Но, както помним, мръсните ивановци неизвестно защо не поискаха да станат цивилизовани европейци - и по-точно, техни роби. Затова и се наложи да се напрегнем и да изхвърлим цялата тази високообразована сволоч от страната, при това болшинството - и от този свят също. И това е огромен урок за всички ни, който нямаме право да забравим.

Както вече споменах в статията за тазминутността, либералната и западната сволоч се опитва да ни лиши от историческа памет; да ни убеди, че всичко, което е било в миналото - това е някакъв там древен отстой, нямащ нищо общо с днешния момент. Но ние няма да забравим, няма да простим.

Современните САЩ също така както и Германия под управлението на Хитлер се носят поцял свят  и нападат всички поред - с цел да пограбят, да направят мръсно на конкурентите и все такива - вече писах за това в статията за експорт на нестабилност. Това за нас с вас, възпитани на културата за мир в цял свят войната - това е нещо чудовищно - за американците това е просто средство за получаване на печалба. Спомнете си какво писах за съблюдението на законността - това за руснака, за славянина главния закон не е написан на хартия, а на Небесата (е, или в сърцето) - у западния човек главното е нищо да не му дойде от началството, инак той хич няма да се огорчи, ако се наложи някого от туземците да претрепе за премия. Пресолвам малко, разбира се, но направлението на движение на западната агит-пропаганда и въобще западната култура е именно такова. Особено с такива корени.

При това най-"напредничавата" част от нашата "илита" - и младежта, и не толкова - така се умилява от американските и европейските порядки, как у тах всичко е чистичко, и какви въобще са хубавци. Ми хубавец ще си, след като за теб работи цял свят.

Което е най-печално - нашата с вас "илита" си получава бонуси от днешното положение; дори повече, ако утре изведнаж действително стане война, то днешната върхушка, интегрирана в западната "цивилизация" до самите нидерланди, най-вероятно ще поддержи агресора, а няма да се бие до последния войник. Лично Путен, възможно ще води войската - за него на Запад място няма - но цялата камарила окръжаваща го ще го предаде с парцалите и него, и нас. Защото там ги държат за кес.. спестяванията, че и могат да обещаят много още интересно като бонус отгоре.

И момченцата на високоплатени длъжности също няма да побегнат да се записват във военното окръжие при приближение на Абрамсите с Леопардите. Защото за "новия порядък" със сигурност ще трябват надзиратели за туземците, със знание на езици тям подобни. Защо да ходш по горите да партизанстваш ако може да станеш почти като европеец - възможно с ограничения - но все пак не в калта с ивановците да пляскаш! Няма да тръгнем да воюваме "за яхтата на Абрамович" - по-добре да се запишем в окупационата полиция.

И ако всичко това бяха мои възпалени фантазии пак добре - ама само преди 22 години примерно точно това се случи с нашата страна без всякаква бомбардировка. Просто дадоха пари на комуто трябва и казаха - сега това, което беше ваше, стана наше. Какво би могло да направи простото съветско общество, когато елитът режеше и цепеше страната на части? А високоплатените момченца още и аплодираха. И за Русия никой не се замисли.

Чубайс вече с открит текст признава, че унищожавайки, приватизирайки промишленността на СССР, той не е преследвал икономически интереси - той е унищожавал комунизъмът, като алтернатива на дненото положение, когато белите чичовци грабят всички наред.

Точно така и сега може да се намери някой нов Чубайс... макар че какво говоря, и старият не виси в примка, а заема високи постове в Руската Федерация. Достатъчно е западните хазяи да кажат "ний исками повече вашто хубаво", и поредните чубайси с медведеви ще хукнат да изпълняват - само че сега ще се борят вече не с комунизма, а със "съборността" или нещо пък друго - ето, с робският менталитет може да се поборят. Защо са ви острови, дайте ги на Япония - познато ли е? Ето за това говоря.

В съзнанието на съвремените руснаци масово се вбива мисълта за това, че това у нас не е страна, а урод (даже Юра-музиканта за това пее ) - друга работа са европейците със своите ценности! Ние сме недостойни с тях в едно поле по нужда да ходим, затова трябва да ни вкарат в резервати и да дадат нашите ресурси на по-достойните.

Според мен, на всеки който говори, че Русия е урод и страна на уроди, трябва първо, да се даде в мутрата, зъби да хвърчат, а после, да се прати на екскурсия при нас в Сибир - по трасета М53, М55 и така нататък - до самия Анадир. Да види, че у нас в страната има такова, което на никакви шибани европи и америки не се е и присънило. У нас не е страна, а планета, която тъпомуцунестите морски свинчета даже в цяло не могат обхвана. Но не, ние ще се молим на джудже полуострова по фамилия Европа.

Трябва отчетливо да се разбира, че всичко в света става не просто така, а за нещо, за получаване на нечия изгода (за което също писах). Даже на природните катаклизми някой успява да прави пари. С белозъба усмивка вас могат да помолят да подпишете някакво документче, и край - сега вашето стана наше. Начини по отнемане на собственност на света има милион, и трябва да сте нащрек.

Ние с вас в порив на преклонение пред Запад и в условията на небрежност към руското можем сами да дадем на "цивилизованите" колонизатори всичко наред - само да ни приемат за свои. Може и да ни приемат, но със съществени уговорки - за тях завинаги ще останем "дивите руснаци",  гарантирам ви. Може би, вашите деца някога ще станат европейци - ако живеят извън руската култура и без връзка с Родината - а на вас лично това не ви грее със 146% сигурност. Повече от 20-годишен опит на масова емиграция говори сам за себе си.

За век колонизация у европейците с американците се е изработило отношение към хората извън техното "културно ядро" като към унтерменши - видимо, така е по-просто да оправдават постоянния грабеж на тези хора в своя полза. За всички столетия завоевания и упоителна експроприация на чужди благини има само няколко примера, когато западното вмешателство е довело до подобрение на живота и въобще към прогрес - и почти всички те са свързани със слевоенния период 1940-60-те години. Не зная, какво тогава е настигнало американците, че не са се решили да ограбят завоюваните европейци и японци - най-вероятно е сработило чувството за самосъхранение; било им е необходимо да построят санитарен бариер около своя конкурент - СССР.

И сега либералите радостно ни тикат всъщност уникален случай - ето, гледайте, в Европа нали станало по-добре след завоюването и от Америка! А в Африка станало ли е по-добре? А в Азия, Южна Америка?.. Ето, оценете - в Сингапур станало супер, давайте като тях! А във Виетнам наобратно, станало по-зле, и докато виетконг не изгонил оттам колонизаторите с шутове в задника, там е бил ад и израел - защо сте уверени, че у нас ще бъде като в Сингапур (който и на картата няма да намериш), а не като във Виетнам?..

Вече хвнах мазоли на езика и разсипах клавиатурата в прах от повтаряне на един и същи тезис - изучавайте историята и я прилагайте към съвременността, за да разберете какво се случва в света. След всички нахлувания на Запад на наша територия, от времето на Александър Невски, вече отдавна е време да станем реалисти и да разберем, че на белия човек от нас са му нужни курки и яйки, а въобще не нашата свобода и процъвтяване. Те са идвали и ще идват при нас не заради нашето благо (за това какъв мозък трябва да имаш), а заради грабеж - и малко за това да ни налагат волята си.

Сега аз още "одну умный вещь скажу", само обратно моля да не се обиждат либерално настроените другари, ако тези са могли да дочетат дотуканка без парене в района на д-то. Запад постоянно обвинява тоя същия Сталин в това, че е един вид палач и убийца - но от друга страна няма никакви претенции към периода на управление на Елцин. При когото и нивото на живот - за разлика от времената на Сталин - чудовищно падна, милиони хора станаха беспросветни голтаци, отново се появи такъв атавизм, като армия бездомници, и т.н. и т.п. Затова пък се появи "свобода". Коя е тя такава и къде да я денем, когато няма с какво да храним семейството, остава зад кадър - особенно ако забравим, че милиарди и трилиони долара изтекоха от територията на СССР (и другите източни страни) в западните сметки. Виждате, как хитро се получава - когато на Запад нещо е изгодно, то някакви там милионни жертви въобще в сметката не се слагат - голяма работа, не са се вписали в пазара. Затова пък ако нещо не му е изгодно, то тук не е грях и най-добрите приятели да се метнат за пари - виж финансирането от другаря Кадафи изборите на приятеля Саркози, който след няколко години долетя на бомбардировачи и се отблагодари и на самия Кадафи, и на цялото му семейство, че и на целия останал либийски народ, който се видя на десетки години назад и като при Кадафи няма да живее още дълго.

Виждаме ли продължение на либийската тема след като там настъпи свобода и пълно умиротворение? Дръжте джоба си по-широко отворен - това вече не е тренд и въобще вчерашен ден, днес е модно да се говори за Сирия или там нещо друго. В резултат след няколко години европейците няма и да си спомнят, че е имало такава страна и те са я бомбили - спокойно може да се окаже, че ще им обяснят, че това Кадафи е нападнал Европа и тя е била принудена да се защитава. Резунската дрънканица вече нали мина през перестройката - зная няколко хора, които действително вярват че разбираш ли Сталин се готвел да напада Хитлер, и на тоя се наложило (!) да нападне пръв. На тазминутния общочовек може да му внушиш какво да е.

Както вече писах, студената война против нашата страна продължава, просто сега действително няма нужда да се превежда в гореща фаза. Ние напълно изпълняваме всички западни предписания, провеждаме политика, която като цяло е по-ориентирана на западната икономика, отколкото на собствената - защо да бомбардират такива добри царчета? А това че те не изпълняват всички указки, а имат наглост даже в ООН понякога да се дърпат - е, случва се, от това няма чак толкова много загуба, затова пък има видимост на политическа борба и демокрация.

Няма да се въздържа от поредното топване на европейците в нужника - вие не сте ли забелязвали, как удивително си приличат позициите на европейските страни по всички въпроси, даже по такива чудовищни, като войната или колкото и да е странно, хомосексуализмът?.. Това нали не е от управлението на елита - а от народно волеизлияние, да? Библията пряко забранява хомосексуализмът - но в същото време всички правоверни европейски християни поддържат правото на хомотата не просто приятно да си провеждат времето един с друг, но и публично да се обявяват за обратни, да пропагандират мъжеложство и даже да провеждат гей-паради. Та има, на пръв поглед, напълно патриархални страни - като например Полша - в която влиянието на католицизма е много голямо, а у католиците отношението към хомотата е практически същото като у нас - в мутрата и в обора, ибо това е грях с мащаба на грабеж или убийство. Но не - достатъчно е да се приемат съответните закони - и край, и сега вече може. Това не са ви хилядолетните ивановци-роби със своите понятия за чест и съвест - у цивилизованите щом може по закон, то някакви там заповеди - у лево.

Аз разбирам, че простите европейци вероятно също далеч не са във възторг от засилието на гълъбарниците на историческата им родина. Но след като не сте роби, то въстанете и си отстоете правата - и не само своите, но и въобще предписаните от Господ норми - ако все още вярвате в Него разбира се. Да, зная, че във Франция протичат многохилядни митинги против еднополовите бракове - но момчета на вас самите не ви ли е смешно? Протестират те. Че ако в Русия разрешат гей-паради, мислите, хомотата веднага ще почнат да гуляят наоколо в своите облекла с дупка на задницата, като в някаква холандия? Че първия попаднал се мужик би ги завързал на възел, от цялата дълбина на хилядолетното си "робство" - щото закона на Путен - това е едно, а закона на справедливостта и правдата - съвсем друго. А във франциите - боят се, щото "не са роби". Позорище.

Замесих в едно и робската европейска психология и стремежа да пограбят и поубиват околните заради пари - но какво да се прави, като тези вещи са дълбоко свързани едни с други. Homo europeicus non-moralicus са култивирани на европейския полуостров хилядолетия.

Ще опитам сега да направя извод под всичкото това накамарване от обвинения и разобличения.

Европейците векове са живели за сметка на грабежа и експроприация на чужд труд - именно затова са такива приятни и цивилизовани на пръв поглед. Имайки си с тях дело, винаги имайте предвид, че винаги могат да ви ограбят - но в отличие от останалите любители на грабежа, тези с парите не се ограничават, и могат за вашите пари още на гости на бронетехника да ви дойдат. Вие може добре да се устроите и при европейците - ако търгувате с Родината, за което ще получите от тях голямо "мерси", но помнете как тия дела завършиха предния път, през 1945-а.

Какво може да се направи, за да не се играе под чужда свирка? Ами обикновеното - съкращаваме общуването с Европа до минимум (чети - желязна завеса), и арбайтен по стахановски - но вече за себе си, не за белите чичковци, та дори и с наши фамилии, но обичащи да поскрият нашите пари по Кипри и Швейцарии. Тия са нашите с вас гауляйтери, на които всичко ще се връща - и надявам се вече скоро. Колкото може по-скоро трябва да се изскача от финансовите пирамиди на долара и еврото - при това както и при всяко рухване на пирамида, живота първо ще се влоши, но после ще настъпи оздравяване; а всеки ден, всеки лев, вложен в тази погана конструкция, само влошава и влошава положението. Не напразно Западът така се бои от бъдещето и го рисува винаги в апокалиптически тонове, в отличие от нашата руска и съветска култура на светлото бъдеще.

С Азия да се дружи може и е нужно, а виж с Европа, след хиляда години грехопадение - а, я настрана. Нека там един друг се поядат малко, може и да се вразумят. Главно - да не се зацапаме в техните дела, да постоим настрана, докато там кризата ги размаже - в кои векове е имало такава възможност. Те така и постъпиха с нас по време на падението на СССР - възползваха се от нашата слабост напълно; и ние трябва да им върнем тъпкано. Не защото сме отмъстителни - защото Бог на небето (или Сталин в мавзолея) всичко вижда. И ще се въздаде всекиму по делата.

Зб: Забравих най-главната съставна на съпротивление на западната колонизация - въспитание на народа в духа на руската култура - желателно народна, но въобще практически всякаква, та и класическа, и  каквато и да е друга - главно да се противодейства на западната културна експанзия, да не ставаме общочовеци и ивановци (и петковци), не помнещи род; винаги да се чувства връзката със страната и с народа. И тогава всичко ще се получи.

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.