Monday, June 9, 2014

Силна реч на депутата от Бундестага Сара Вагенкнехт: «...немците отново вземат роля, водеща към катастрофа на всички европейци»

От Politikus.ru: Изглежда, най-силното послание на немските политици и немският народ. По-силно от сатирическите шоу и коментарии във фейсбуци.

Депутатът Сара Вагенкнехт не се стеснява в изразите: «Госпожа Меркел, вие сте виновна в увеличение на бедността в Европа», «Европа претерпя поражение в Украйна», «Неволно немците отново вземат роля, водеща към катастрофа на всички европейци» и т.н. Силни слова на правдата.




Видеото в Ютуб: http://www.youtube.com/watch?v=2W1OKMjddsY

От: tehnowar.ru А инфоблокадата, изглежда, се прокъса…
Шило в торба не стои.
4 юни 2014. Депутатът от Бундестага Сара Вагенкнехт (Sahra Wagenknecht) громи Штайнмайер, НАТО, Държавният департамент и лично фрау канцлерин Ангела Меркел – за Украйна, по всички пунктове. За пирожките на Майдана, за лъжливите посланици, за нацистите от «Свобода» в правителството, за жертвеникът на всеизгаряне в Одеса, за АТО, за побеснелите олигарси, за преследването на руси и евреи (за Германия много важна тема!), за привърженост към американските схеми и предателство към народа на Украйна и даже… за истинните идеали на Майдана.
По-добре Порошенко направо сега да отозве войската. Тихо да се избие Юго-Изтока вече точно няма да се получи. Достатъчно е навивал брояч на пунктовете за обвинение.
Става ясно, че неминуем Трибунал по Украйна ще водят не само русите. На фона на случващото се, Европа настрана няма да стои – даже ако това извика в нея голям политически разкол.
И за по-добро. От ориентирите зад океана на Европа и е време да се разграничи.
Символично е, че първи (и този епизод не е единствен) се пробуждат именно немците.
Плтрк ("политрук" - авторът на статията - бел.пр.) винаги е считал, че немците са най-понятната и адекватна на мирогледа на русите нация в Голяма Европа. И обратно. Русия и Германия – две нации от Хартленда, лекотата в намиране на общ език за нас произтича от общите интереси.
Катастрофическа грешка (Плтрк отговаря на въпрос за това на Аск.Фм => връзка) било присъединението на Русия към Антантата пред Първата Световна.
Когато Хартленд воюва с Хартлнд, Дъгата и Острова получават серия незаслужени победи и изгоди. Което и наблюдаваме на протежение целият XX век.
Фактически, колониална Великобритания и присъединилата се към нея Франция с цената на Първата война на Континента спира немската експанзия в колониите. С което и обеспечава излишен половин век тяхна експлуатация. С което пък залага своето днешно благосъстояние, високомерие и «островна незалэжност» в състава на обединена Европа.
За Русия в съюза против Германия пполза няма. Дори повече, изходът на войната и серията последвали преврати в Русия и Германия са прозирали достатъчно ясно, и са били предсказани в знаменитата пророческа «Записка Дурново» - връзка.
В резултат следва разгром на Хартленда. Последва период на упадък и революций, граждански войни, разруха. Следствие на установилото се положение става жестока експлуатация на двете «загубили» страни от силите на «победителите»… Версалският мир обескървява икономиката на Германия, Съветска Русия непрекъснато се намира под давление на всякакъв род интервенций, санкций, ультиматуми и изолаций – и като следствие, съвершенно грабителски цени на вси и вся.
Тоталитарната мобилизация за двете страни е била очевиден опит за реванш.
На нея ние и се сблъскваме отново, още по-съкрушително.
Исканото за възстановяване и развитие пределно усилие на обществото в Отечеството и във Фатерланда се обеспечава с принципиално различни идеологически средства. Случайно или не (конспиролозите спорят, социолозите също), но именно конфигурацията на нашите идеологий определя повторното съкрушително противопоставяне на Русия с Германия.
Да, само русите, владики на Източния Хартленд, са могли да съкрушат тогава тевтонските орди воини от Западният Хартленд. Ибо не е имало на планетата никого по-силен и по-отчаян. Само ние – и само те. Всички «съюзници» редом с тях и с нас са нищожества, прах на Историята, плацикащи се в нашият килватер.
Толкова по-съкрушително за нас, наций-гиганти, образуващи самостоятелни цивилизации, се оказва резултатът от сблъсъкът на нашите Големи Реванши.
След него Атлантическият Запад процъвтява още дълго. Сгрява се от немският и руският насрещен плам години напред. Събира данък за военните дългове. Събира обломки от крушението – мозъци, капитали, открития, идеи…
Германия и Русия — двете страни едновременно! – упорито демонизира.
Понякога (след гледането на поредния холивудски псевдовоенен блокбастер или постъплението на «свежи исторически данни» за триумфа на Вашингтон над Хитлер) на Плтрк се струва, че на нас с Германия си струва да отбелязваме военните дати само помежду си.
Лице в лице. Враг с врага, другар с другаря. Сами със своята трагедия. Без всички тези вишистки французенца, лендлизови америкашки и бели британски нацисти, многовековни владелци и палачи на своите задморски колоний.
Целият свят в някаква степен преминава Световната война. Но не целият прави от нея изводи.
След тази, Втората, най-страшната война на планетата, подвигът на духа и руският и дълбината на падение на немският народи изковават за тях нови мирогледни системи. Къде по-хуманни, отколкото техните предшественици и съвременници.
Социализмът от времената на разцвет се оказва почти не репресивен. Основна маса претенций «към болшевиките» се отнася към 20-40 години. При това пикът по удивителен начин съвпада с годините, когато революционната номенклатура унищожава сама себе си в кадрови войни.
Затова 50-е, 60-е, даже 70-е за СССР са години на ръст – голямо строителство, изследвания, експанзии. Ние буквално носим светлина на света, освобождавайки колонии на старите империй. Градейки в тях больници, университети и електростанции, и така утвърждавайки своя образ на мислене.
Способът на действия на Червената Империя наложи неизгладим отпечатък на идеологията и мирогледа. СССР постоянно «стои на стража на мира», искренно вярва във възможността да победи световният глад, протестира против американските домогателски войни.
Русите до днес почти изцяло са същите. Ние – добри и глобално мислещи. Това е руски съветски дух, дух на Народа-Победител.
У немците след тяхното поражение и въобще няма шанс някак зло да се проявят. Като минимум, до началото на активно сътрудничество с НАТО.
Тяхната официална национална идеология е пронизана с мисълта за недопустимост повторение трагедията на нацизма. Немците са едно от най-търпимите общества в Европа: до днес подсъзнателно плащат по дядовите дългове…
Но това не им пречи трезво да гледат на нещата.
Правилно казва симпатичната фрау Сара: натовският крадец Расмусен, ако сериозно планира нова война в центъра на Европа, е «болен в главата, и трябва да седи зад решетката».
Това е гласът на Германия, каквато за привикнали да я виждат русите. Страна на философи и конструктори. Рационалии, родина на Здравият Смисъл.
Ако ние, русите и немците, двете най-мъдри (не хитри, не ловки – мъдри) народи на Европа, две класически «ядра на Хартленд», две взаимодопълващи се икономики – се удаде веднъж да обединим услилия за налагане в световната система на немски орднунг и руска справедливост…
Тук и би дошъл карачун (древ.рус. - смърт - бел.пр.) на всички подпалвачи на войни в Европа. Понятно – и твърдо.
Ние със сигурност знаем, какво и кому тези войни струват.

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.