Monday, June 2, 2014

Одеса: модел за водене на евтини войни


Оригинал на статията: NEO – Odessa: A Model of Warfare On the Cheap

Случилото се в Одеса се планира повторно. В днешния свят планирането на "отделни инциденти внезапно насилие" изисква внимателна координация. Натовски групи за внедряване, американските аташе към посолствата, корумпирани полицейски чинове и СМИ, Ню-Йорк, Лондон и Вашингтон по тайнствен начин са добре осведомени. Това, което ни представиха като "граждански безпорядъци" или даже като етническа чистка, всъщност изглежда много по-зловещо. Пентагонът нарича това асиметрични войни или конфликти с ниска интензивност. Ние го наричаме "война за безценица".
Новата вашингтонска война е насочена на нанесяне на ущърб на двете страни, повече смърти за долари, които "шокират и ужасяват". "В Одеса имаше 46 загинали, задушили се с дим", необучени бандити, побоище. Всичко това е неистина. Работна група на Veterans Today, включая бивши разузнавачи от НАТО от горното звено, изучи свидетелствата и показанията и състави заключение.
Съобщенията бяха немногословни. Задушили се в дима, стрелба и пожар, не се споменаваха изнасилвания, постановъчни ритуални убийства, задушавания, ножеви ранения, расчленения, изводите бяха сфабрикувани. Не се споменаваха химическите вещества в разчленените тела, по многочислени съобщения, секретно извозени. Това бе целенаправлена свирепост. Западната преса никога няма да покаже фото на бременната жена, задушена с телефонен кабел на своето работно място, щателно инсценирана сцена на убийство. Даже думите, описващи другите отвратителни сцени, са достатъчно за активизация на цензорите на Google. Фотото и видеото говорят за друго. В течение на час телата са се раздували и обесцветявали, макар даже в обкръжаващата обстановка не са видни следи от огън. Никакво оръжие, просто мъже и жени във всекидневни граждански дрехи, никакво бойно снаряжение, бронежилетки, каски и маски. Това бе клане, внимателно планирано и изпълнено. Ясно са видни усилия да се скрият причините за смъртта, когато няма явни следи от рани и няма явни признаци за огън.
Това бе военна операция на НАТО, напълно координирана с американското посолство в Киев, с използване на газ с нервно-паралитическо действие и проведена при пълна поддръжка на местните власти. Източници в правоохранителните органи съобщават, че са били извозени 94 тела, всички с признаци на смрът от химическо нервно-паралитическо вещество, идентифицирано като VX. Това вещество и десетки негови производни се използва във вид на гранати.
Склади с VX и други химически вещества с военно назначение бяха открити на обект близо до аеропорт Тбилиси в Грузия. Други източници съобщават, че украинските специални сили са получили достъп до веществата на този обект и в частност, са транспортирали в Турция зарин, предположително за доставка за силите на Ал-Каида. Сега, когато тези вещества са минали изпитания, те ще бъдат използвани също така, както бяха използвани в Сирия, за терористични актове под чужд флаг.
Повече няма да има войни, тоест открито признаваеми такива, каквито бяха в миналото. Няма да бъдат отправяни да воюват войска, танкове и морски флотилии. Войните ще бъдат внимателно режисирани чрез манипулации с етническо съперничество, терористични актове под чужд флаг, винаги събиращи се в терминологията на "студената война". Вместо тренирани войски във всеки конфликт ще участват "нерегулярни" сили, лошо подготвени, неподотчетни, често незаплатени и целенаправлено варварски. Сега не са нужни професионалисти и даже "граждански войници". Въоръжен сброд, човешки отпадъци, ето къде ще се набират бъдещите армии, в подвалите и на тюремните дворове. Там, където има законни политически и социални вълнения, те ще бъдат скоро подавени със сила на "воините на свободата", обучени в Полша или Чечня, Йордания или Турция. Новите войни не търсят победи, завоюване на земи, побеждени врагове. Войната служи за оправдание сама на себе си. "Новата война" - това е постоянна война, у нея няма край, тя е неизлечима чума.
Реалният враг – това е мирът. Войната завършва и винаги е завършвала с нова война. Едва сега този факт не само започват да разбират, но и описват в теории и прилагат на практика в глобален мащаб. В Либия или Ирак, в Афганистан или в Сирия, възможно, в Судан или Демократическа република Конго тези войни, тези революции са именно такива — нямащи край. Израел отдавна е изучил този урок, и те 66 години водят война, която планират да съхранят вечно. Уроците на Ирак бяха усвоени във Вашингтон. Америка научи, че не е важно, колко лъжливо може да бъде заявление за използване на химическо оръжие, ако въпросът е поставен, не е важно, че няма доказателства, винаги може да се поддържа безкраен поток безоснователни обвинения, които "силите" на СМИ са радостни да разпространяват.
Даже по-просто, докато може да се контролират CNN, New York Times и Washington Post (няма да е преувеличение да се каже "безкрайно"), световните лидери в болшинството случаи ще мълчат, опасявайки се да бъдат названи "теоретик на заговора" или по-лошо, да последват Кадафи и Чавес. Всъщност, Вашингтон научи, че той може да прави каквото му е угодно, и докато той може да манипулира Организацията на Обединените Наций и Международният съд в Хага (пак няма да е преувеличение да кажем "безкрайно"), са възможни колкото угодно нагли действия.
Накъсо казано, всички войни ще се водят от граждански люде, боевици то лумпените, ескадрони на смърта, повече никакви безноги ветерани, продаващи химикалки на ъгъла на улицата, никакви военни пенсий; новите войни – това са войни "евтино". (Да добавя - да, наистина няма да има безноги и безръки ветерани - раненият още на етап полева болница ще бъде "употребен" за органи - бел.пр.)

Всичко това – за войни против страни, където има какво да се открадне и при желание да се открадне. Останалото — организация на безпорядъци, революции, изображение на законно избраното правителство за "ос на злото" - това е детска игра. В кое правителство няма опозиция? Кое правителство не е корумпирано?
Мишена е всяко правителство, и вероятно "особено", Съединените Щати. Когато там запламти, светът може да отстъпи. Америка кипи от ненавист "от море до море".
Което е трудно да разберат американците, е, че когато този ден дойде, по-скоро "когато", отколкото "ако", светът може да стане малко по-спокоен и безопасен.

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.