Sunday, November 8, 2015

Холандско извининение пред Путин за лъжите на Запада. Открито писмо до президента на РФ

 На сайта на холандската обществена организация «De Ommekeer» («Завой»), опитваща се да донесе до европейците истината за Новият световен ред, фалшификациите на историческите и съвременните събития от правителствата на западните страни и средства за масова информация, тези дни бе публикувано открито колективно писмо в адрес президента на РФ, пълен превод на което се публикува за пръв път на сайта на списание «Национальный контроль».
Един от авторите е известният художник по стъкло А. ван дер Пил. Пълният текст на холандски, немски и английски може да се прочете на сайта на организацията.

                                                Дълбокоуважаеми господин Президент Путин,

Моля приемете нашите извинения от лицето на болшинството граждани на Холандия за действията на нашето правителство и средства за масова информация. Фактите относно MH17 (холандският Боинг, свален над територията на Донецката народна република — заб. Н.И.) са извратени, за да оклеветят Вас и Вашата страна.
Нам се налага да сме само безсилни наблюдатели и свидетели на това, как Западните страни, под предводителството на Съединените Щати, обвиняват Русия в престъпления, които те извършват сами в несравними с нищо мащаби.
Ние отхвърляме двойните стандарти, едни от които се използват за Русия, други — за Запада. В нашето общество винаги са били необходими твърди доказателства за издигане на обвинения. Това, че в днешната ситуация Вие и Вашата страна се обвиняват в «престъпления» съвершенно бездоказателно е грубо нарушение на всички норми и предизвиква отвращение и презрение.
Вие ни спасихте от конфликт със Сирия, ескалацията на който би могла да доведе до световна война. Вина за масовите убийства на сирийски мирни граждани в хода на газови атаки, осъществени от терористи от Ал-Каида, които са били обучени и въоръжени от американците, а финанси получават от Саудитска Арабия, възложиха на Асад.
С това Запад се надяваше да настрои общественото мнение против Асад, да подготови почва за военна интервенция в Сирия.
Почти веднага след това Западните «специалисти» създадоха, подготовиха и въоръжиха «опозиция» в Украйна, подготвиха държавен преврат, насочен против законното правителство в Киев. След захвата на властта путчистите веднага бяха признати от западните страни. За създаване на финансови подпорки на новото правителство бяха дадени заеми, които събраха от нашите пари, иззети в вид на данъци.
Гражданите на Крим отказаха да поддържат путчистите, което се изрази в массови мирни демонстрации. Убийствата извършени от «неизвестни снайпери» и насилието от страна на украинските войски и полиция, доведоха до издигане на искане за независимост от Киев.
Поддържате ли Вие тези сепаратистски движения или не — не играе никаква роля, доколкото в разчет се вземат само чудовищните империалистически цели на Запада.
Против Русия се издигат страшни обвинения, без всякакви доказателства, без провеждане на разследване, без представяне на обломки от оръжието, с което сякаш е бил сбит MH17. Използвайки катастрофата в качество на предлог, западните правителства заявяват, че имат право да оказват икономическо давление на Русия. Ние, пробудилите се граждани на Запада, видели цялата лъжа и всички машинации на нашите правителства, искаме да поднесем нашите извинения, за това което се извършва като че от наше лице.
За съжаление, истината е, че нашите СМИ напълно са загубили независимост и са само рупори в ръцете на власт имащите. Заради това гражданите на западните страни получават извратена картина на реалността и не са способни да привлекат своите политици към отговорност.
Ние се надяваме само на Вашата мъдрост. Ние желаем мир. Ние разбираме, че западните правителства не служат на своите народи, но правят всичко за установяване на Новият световен ред. Унищожението на суверенните държави и убийството на милиони невинни люде, от тяхна гледна точка, е напълно приемлива цена за достигането на тази цел.
Ние, гражданите на Холандия, се стремим към мир и справедливост за нас, за Русия и заедно с Русия. Ние се надяваме да убедим всички, че холандското правителство действа само от свое собствено лице. Ние се  молим за това нашите усилия да помогнат да се ослаби растящото напрежение в отношенията между нашите страни.
С искрено уважение, Членоветете на организация «Завой»

(Оргинален превод Н. С. Иванова)

Източник: http://ru.faktxeber.com/News_h434144.html
http://ommekeer-nederland.nl/brief-met-excuses-aan-president-putin/

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.