Sunday, November 15, 2015

Пол Крейг Робъртс: Френските служби за безопасност са били ослепени по време на парижките атаки

Получих съобщение от европейската служба по безопасност, че е имало масивна кибератака срещу френските системи 48 часа до и по време на парижките атаки. Освен останалото, атаката е изключила френските мобилни мрежи за предаване на данни и е ослепила полицейският надзор. Това нападение не е било проста DDOS-атака, а сложна атака, нацелена срещу слабите места в инфраструктурата на апаратните средства.
Такава атака излиза извън рамките на възможностите на болшинството организации и изисква възможности, които едва ли ще са в арсенала на ISIL. Атака от такъв мащаб е много трудно да се осъществи без съдействие на властите. Координацията обезателно предполага участие на държавата.
Обичайно е за хора без опит в правителствата — да считат, че атаки под лъжлив флаг са невъзможни, доколкото те мислят, че цялото правителство трябва да е въвлечено и не тогава не е възможно единодушие. Някой ще проговори. Въпреки това, ако отчетът, който получих е коректен, едва ли е било необходимо всички да са въвлечени, а силите за безопасност са били просто изключени.
Помните ли съобщенията, че по време на събитията 9/11 са се провеждали учения, моделиращи точно същите събития, които така са въвели оговорните лица в заблуждение за реалността на случващото се.
Не мога да разкрия друга допълнителна информация. Ако експертите по безопасност намерят информацията за достоверна, те трябва да насочат своите въпроси към френските власти.

Източник:  http://www.paulcraigroberts.org/2015/11/15/french-security-left-blind-during-paris-attacks-2/

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.