Saturday, January 21, 2017

И Тръмп такой молодой, и юный январь впереди



Товарищи!
Великата януарска социалистическа революция в САЩ обявявам за открита!

Единствена организационна зацепка стана това, че броневика, от който трябваше да се изкаже товарищ Тръмп, заседна някъде в задръстванията на Манхатън, и затова се наложи той да говори от импровизирана трибуна. Или експроприирана? Но не е важно.

Независимо от това дребно изпущение, товарищ Тръмп извъртя реч строго в съответствие с учението на марксизма-ленинизма. Марксистската теория е всесилна, защото е правилна! Ура, товарищи!

Напълно разкри темата за класовата борба. Заклейми кървавите експлуататори-капиталисти, опъващи жилите и пиещи кръвта на трудовия народ. За присвоението на добавъчната стойност, за несправедливите свръхдоходи. Осъди захватническите империалистически войни, които водеха до сега Съединените Държави на Америка. Констатира правото на нациите на самоопределение и равенството на народите помежду им.

Някои ревизионистски недобитки обвиняваха товарищ Тръмп, че е изселил от социално жилище семейство негри. Но тази критика е очевидно несправедлива, защото това бяха «домашни негри» на експлуататорите, застанали на страна на реакционният капитал.

После публикува първите революционни декрети. Отново нито на сантиметър не отстъпвайки от революционната класика:

«Цялата власт на народа!»
«Мир – на войниците!»
«Фабрики – на работниците!»

Единствено от вълнение забрави за революционното селячество, но това е простима мелочь (при това колко е това селячество в САЩ?).

Затова пък заяви и за необходимостта от всеобща заетост, и за борба с тунеядството (намерение да отнема wellfare и дава работа).
Също бе озвучен аналог на плана ГОЭЛРО за строителство на пътища, мостове, хидроелектростанции и така нататък по списъка.

Поставената от товарищ Тръмп висока летва, по наша оценка, е твърде висока за незрялото в идеологически план американско общество. И висока е вероятността от срив на огласените петилетни планове, особено с отчет очевидната борба на реакционните сили за връщане към изостаналото капиталистическо минало.

Е и червената пионерска връзка на Тръмп, развяваща се от вятъра – това е прекрасно! В най-добрите традиции на революционната соцреалистическа естетика. Путинизма-Тръмпизма - да бъде!

Александр Роджерс

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.