Wednesday, January 4, 2017

Антисталинист - това е или малограмотен глупак, или подлец. Трето не е дадено.

Антисталинист - това е винаги русофоб.
     Случайно ли именно Сталин се оказва главна мишена на пропагандата на външните врагове на Русия, които ту го сравняват с Хитлер, ту се опитват да убедят световната общественост в това, че Сталин е окупирал половин Европа, а също е устроил геноцид на украинският народ?
Как да се оценяват действията на тези, които раздуват антисталинска истерия в Русия? С обезумели от страха очи те се съревновават един с друг в измислянето на количеството жертви на сталински репресии, станали за тях такъв “символ верую”, като жертвите на Холокоста.
По мнение на учения Сергей Лопатников:
“От момента на смъртта на Сталин за неговата дискредитация са похарчени десетки милиарди долара, преди всичко в СССР и Русия. Снимани са хиляди псевдо-исторически филми, натрупани са планини лъжи, хиляди “историци” промиват мозъците на хората в цял свят, правейки от Сталин “плашилка” за децата. Немудрено. Всичката сволоч на света ненавижда човека, който за първите 19 години управление на страната увеличава нейното индустриално производство почти 70 пъти и от африканско състояние я превърна във втора в света, а по цял ред параметри и първа в света страна.
Толкова по-интересно е, че даже на Запад, в САЩ, започват да се появяват хора, до които достига ИСТИНАТА.
Колкото повече факти за Сталин и неговата епоха узнаваш, толкова по-грандиозна се нарисува фигурата на този Велик Гений.
За мен днес - отношението към Сталин - това е критерии за ум и честност: анти-сталинист - това е или малограмотен глупак, или подлец. Трето не е дадено”.
Но ако с подлеците, целещи Сталин, за да ударят Русия - всичко е ясно, то за феномена малограмотни глупаци си струва да се каже особено. Своите мисли по този въпрос споделя писателят Димарг Узолцефф
“Как Сталин се възприема от стандартната чернилка? Ето, седи огромният Сталин и от време на време, попрозявайки се, заповядва някого да разстрелят. На чернилката е безполезно да се обяснява, че абсолютна власт не съществува, че съществува Реална Действителност, че убогите търгаши по принцип не са способни адекватно да възприемат и оценяват такива личности като Сталин. Милиони несуразни уродци, копаещи се в копеечни работишки и неспособни да вземат на себе си отговорност за сътбата поне на няколко десетки хора, се считат в право да съдят човека, който двадесет и пет години е управлявал огромна страна. Люде, за които битовият максимум – това е с години да пишат бълнувания в Интернет, люде, не способни да управляват рота десантници или завод, люде, които никога не са се сблъсквали с тази колосално екзистенциално натоварване, което е управлението на гигантска държавна машина, седят у дома пред мониторите и бълнуват – именно бълнуват! – за Сталин. Гледам тяхното евтино тракане и мисля: а те сами не разбират ли, че те всички поголовно са дебили? Дебили – в най-чистия медицински смисъл на думата, в дълбоко-антропологически?! Ако човек не е способен да израстне до това – поне социално – ниво, където му се налага да приема конкретни решения по въпросите за ценността на човешкия живот, където му е необходимо да се разпорежда със сътбите на милиони живи хора – такъв човек въобще няма “нравствено право” да произнася гласно нещо за Йосиф Висарионович.
  Сталин е мислил с епохи, народи и континенти. Този човек е имал двеста и петдесет милиона деца, които до Сталин за няколко столетия чуждестранно робство довели до такова състояние, че без такъв баща като Сталин те са били обречени да служат за тоз за удобрение почвата на Западната цивилизация. Зло? Да, правейки добро, на Сталин се налага да направи много така наричаното “зло”, с което той спасява страната от още повече – истинско – зло. Правилно и адекватно да се оценява политическата реалност е невъзможно, притежавайки мирозрението на милионите домашни интернетовски недоумки”.

 http://www.nenovosty.ru/anti-stalinist.html#more-232
Русите не просто помнят Сталин, те го считат за една от най-изключителните личности в историята на Русия. Дори повече – те желаят неговото завръщане. 
Знаете ли защо? Русите искат Справедливост.

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.