Friday, March 31, 2017

Тръмпатола за всички, и нека никой не си тръгне не унизен!

Жанушка-Клодушка, светлина наша Юнкер нипадеццки плющи и криви от Тръмпа. Тръмпушка, разбира се не изпуска случай да затроли председателя на Еврокомисията, но в такъв преклонен възраст като у Юнкера, вереме би било да се държиш по-солидно. Но у ЖКЮ (Жана-Клода Юнкера), дето се вика «бомби».

Цялата нижеследуща преписка се води повече от неделя чрез заявления за пресата, интервю и съобщения в Твитер.
Отначало Тръмп, както и обеща по време на изборите, обяви, че възнамерява да повиши търговските мита на внасяните от ЕС стоки. На това Юнкер заяви, че «в отношенията на САЩ и ЕС възникна отчуждение», «Евросъюза трябва да бъде нащрек» и «търговската война е неизгодна за двете страни».
На това Тръмпик отговори, че всячески поддържа Brexit и е готов да оказва съдействие на Британия в ускорението на този процес. Юнкерок подскокна и заяви, че «това е раздразняща и опасна политика».
Тръмпелло на това ехидно изхъмка и съехидничи, че и други страни трябва да последват примера на Великобритания. Юнкерец предприе последен опит за увещевание, заявявайки, че «ако Евросъюза се разпаде, в западната част на Балканите ще започне нова война, която ще засегне Босна и Херцеговина, Сърбия, Македония и Албания».
А казват, че бокс по пощата – не е интересно зрелище.
Тръмпов малко помисли, и повтори своя призив всички да излизат от ЕС. И тук Юнкерчука изотвътре се разкъса. Той, по време изказване на Малта, понесе такава ахинея за това, че ако Тръмп не прекрати, то той, Жанище-Клодище Юнкерще, ще призове жителите на Тексас да излязат от състава на САЩ. И, кой знае защо, още жителите на Охайо (вие не сте ли случайно в течение, там също много сепаратисти ли има?).
Първо, истерики никого не красят.
Второ, аз много силно се съмнявам, че болшинството жители на Тексас (както и на САЩ в цяло) въобще знаят кой е въобще такъв Жанчик-Клодик Юнкерчик.
Трето, аз това искам да го видя.
Така че аз не съм подстрекател, а вие няма да се сбиете.
С немците, всъщност, се получи почти толкова смешно.
Отначало на ниво министри протече обмен на угрози за повишение на мита и търговски войни.
После Тръмпел се срещна с Меркел, където и вкара предява за «покриването» в размер от 375 милиарда долара. Мадам канцлерюга си спомни всичките свои познания по руски език, и все напираше да попита Тръмпеца, не е ли ял той наскоро уха.
Е и отделен хилеж беше, когато пани Маркал-маркал настойчиво се опитваше по време на съъвместната фотосесия да предложи на Тръмпона да пошейкат хенди (идат и избори, трябва и за портфелио), а той не по-малко настойчиво се извърташе. И таки се извъртя.
Вобчем, дето се вика, оценете мащаба на трагедията. Със притреперване чакаме настъплението на непреклонният и монолитен запад срещу Русия в единен, както се казва, фронт. Ага, именно така, и никак иначе.
Не зная, как кой, може някой и да се е надявал, че след победата на Тръм-пъма на изборите ще настъпи някаква перезагрузка или още някакви подобни илюзии. А ние с колегите по тролинг викахме за перчемлията изключително в предвкушение на хилеж. И засега той напълно оправдава всички наши очаквания, даже с лихва.
Тръмпатола за всички, и нека никой не си тръгне не унизен!
Александр Роджерс

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.