Monday, August 5, 2013

Дискредитираната Америка

Източник: http://politikus.ru/articles/5672-amerika-diskreditirovana.html
Америка дискредитирована

Авторът на тази статия Пол Крейг Робъртс е бил помощник-министър на финансите на САЩ и член на редколегията на Wall Street Journal. Бил е също обозревател във вестниците Business Week, Scripps Howard News Service и Creators Syndicate. Авторът има множество лекций в различни университети.

За последен път непростителното поведение на Вашингтон се прояви в отговор на това, че руската емиграционна служба предостави убежище в Русия на американският осведомител Едуард Сноудън. Убежището е предоставено за срок от една година, за периода докато се разглежда молбата на Сноудън за постоянно убежище. Превръщайки САЩ в страна без закони, Вашингтон вече няма никаква концепция за съдебното производство. За закон се счита всичко, което служи на Вашингтон. По мнение на самия Вашингтон, законът – това не е нищо друго, освен собственото му желание. С произволен човек или страна, противопоставили се на закона на Вашингтон ще се отнасят незаконно.

Тъй като Обама, както и Буш до него, обикновено не се подчинява на закона на САЩ, Белият дом счита, че президентът на Русия Путин също не е длъжен да се подчинява на руските и международните закони, отменяйки решението на емиграционната служба за предоставяне на убежище и предавайки Сноудън на Вашингтон.

Вашингтон очакваше, че Русия ще предаде Сноудън само затова, че те са го поискали. Подобно на двугодишно дете Вашингтон не може да разбере, че неговите изисквания нямат приоритет над международните закони и вътрешните правови процеси на всяка от страните. Как само Русия е посмяла да застане в защита на закона против «незаменимата нация».

Официалният представител на Белия дом заяви, че глупендера от Белия дом може да накаже Путин с това, че следващия месец няма да дойде в Москва на среща с него. Уверен съм, че за Путин е абсолютно все едно, ще се появи ли глупендера от Белия дом или не.

Срокът на управление на глупендера от Белия дом наближава своя край, но Путин, ако не бъде убит от ЦРУ, остава да управлява още един срок. Още повече, всеки потенциален руски президент разбра – словото на САЩ не значи нищо. Клинтън, двата Буша и днешния глупендер нарушиха всички съглашения, които Рейгън сключи с Горбачов. Защо му е тогава на президента на Русия, спазваща законите страна, да се среща с тиранин?

Не желаейки да изостават от детинщините на Белия дом, членовете на Палатата на представителите на САЩ и Сената внесоха своите «пет стотинки» за позор на Америка. Съгласно репортажите по новините, глупендерите от Конгреса «отреагираха гневно» и предупредиха за «сериозни последствия за американо-руските отношения». Това е поредната демонстрация на колосално високомерие от страна на САЩ. Само Русия е длъжна да се безпокои за последствията за отношенията. Вашингтон въобще не е длъжен да се безпокои. Негово Императорско Величество просто ще откаже на Путин аудиенция.

А Конгресът, изглежда, въобще не е в курс за собствената си шизофрения. От една страна, Конгресът е възмутен от незаконният и противоречащ на конституцията шпионаж на Националната агенция Щази – особено шпионажът върху самия Конгрес – и се опитва да лиши от финансиране програмата по надзор на Щази. Поправката към сметките за военни разходи, внесена от републиканецът от Мичиган Джъстин Амаш, почти мина. С малко приемущество тази поправка победи, благодарение на гласовете, получени в шпионската индустрия.

От друга страна, без да обръща внимание на възмущението от следенето, на Конгреса е нужен скалпът на смелия герой Едуард Сноудън, разказал им за това следене. В този случай виждаме проявление на историческата глупост на правителството – застреляй куриера.

Само някой умопобъркани десни вярват, че универсалното следене над всеки американец е необходима за безопасността на САЩ. Националната агенция Щази ще се бори с всички сили и ще шантажира всички членове на Палатата на представителите и Сената, но всъщност този шантаж ще доведе до подрязване на крилата на агенцията Щази, е, или в краен случай, ще можем да се надяваме това да се случи. Ако скоро това не се случи, у агенцията Щази ще се появи време за организация на фабрикувано отвличащо събитие, което ще потресе подобния на стадо овци народ и ще сложи край на опитите да се обуздае агенцията мошеници.

САЩ се намират на ръба на икономически колапс. Така наричаната «свръхдържава» е страна-банкрут, след осем години опити не можа да завладее Ирак, и бе принудена да вдигне ръце. След единадесет години «свръхдържавата» бе повалена в Афганистан от няколко хиляди лековъоръжени талибани, и сега подвила опашка, бяга към укритието.

Вашингтон компенсира своята войскова импотентност със извършването на военни престъпления против мирните граждани. Американските военни са превъзходни убийци на жени, деца, селски старейшини и сътрудници на хуманитарни организации. Всичко на което е способна могъщата «свръхдържава» е да стреля с безпилотни самолети по фермерски жилища, землянки, училища и медицински центрове.

Шизофреническите обитатели на Белия дом направиха американците ненавиждан народ. Тези у когото има план за бягство от нарастващата тирания, вече разбират, че където и да поискат убежище, ще бъдат възприемани като паразити от най-ненавистната нация, и те ще играят ролята на жервени козли, а също така ще бъдат подложени на рискът да бъдат унищожени в репресии против неотдавнашните злодеяния на Вашингтон.

Вашингтон вече унищтожи всички перспективи за американците както в родната страна, така и зад граница.

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.