Friday, March 7, 2014

НАТО и ЕС не преминаха проверката Украйна ( Observator Polityczny, превод)

Събитията в Украйна станаха своего рода проверка на способността на НАТО и ЕС бързо да реагират. И те с трясък се провалиха, казва в статията си польското издание Observator Polityczny. В днешния глобален свят интересите на западните организации се оказват толкова икономически свързани с Русия, че те просто не могат да и окажат достоен отпор, твърди изданието.
Западът се оказа компрометиран и мълниеносно победен с конкретни, бързи и решителни действия от Руската Федерация. Даже атаката на борсата в Москва не се получи, защото глобално расте цената на нефта, а разпродаваните на безценица активи на предприятия - това за Русия е прекрасен повод да очисти от банкстери* и разни видове неолиберални западни крадци и ловки мошеници своя пазар.

Необходимо е да се помни, че у русите се пази планина пари, натрупана за последните години, когато страната прекрасно управлява Владимир Путин, президентът на Руската Федерация. Западът искаше да накаже Русия с паника на борсата, а се получава, че той сам на себе си носи вълна на падение. Тази дейност позволява на русите да проведат законна национализация на народното достояние по стойност, съществено по-ниска от тази, която по незаконен или крадлив път, при помощта на прехода на имущество от аферисти и грабители, го придоби западният капитал.

Съединените Щати излязоха в политическо и военно отношения от Европа, те нямат практически никакво значение на нашият континент. Във връзка с това всякъв род рязка риторика на такъв слаб президент, какъвто е Барак Обама, няма под себе си никакво основание. Всичко, което могат да направят американците е да предложат на света санкции против Русия. Но на практика това ще означава, че руските суровини в течение на следващите 10–50 години на новата студена война ще плуват в Китай и Азия, а не на Запад. В дългосрочна перспектива това ще доведе до сериозно стратегическо отслабване на Запада. Страничен ефект на санкциите ще бъде използване от Русия на политиката на свършените факти в Арктика, където Западът напълно ще освободи полето на активност и ще се потопи в стратегическа пропаст, ако на този фон незабавно не протече конфликт.

НАТО не достига даже статуса на хартиен тигър с извадени зъби. НАТО е просто измама, сянка на себе си и механизъм за доставка на евтино пушечно месо за экзотическите колониални войни на по богатите и силни страни от Съюза. В тях могат съвершенно безсмислено да загиват по-«евтините», но съвсем не по-зле обучени войници на по-малко богатите страни-членки, засега още лоялни по отношение на своите правителства. Страшно е да запитаме, подготвени ли са планове за всеки случай за Полша, и по какъв начин ние възнамеряваме да защитим балтийските държави. А какво имаме относно отбранителната доктрина на Русия, оставяща за себе си правото да нанася изпреварващи тактически ядерени удари?

В състояние ли са да си представят гендерните генерали на фиктивни армии - в които могат да служат жени, транссексуали и хомосексуали (с изключение на турската армия) - че ще им се наложи да воюват с прекрасно въоръжен противник, способен да воюва без западните газирани напитки, а не с полуголи боевици с ръчно изковани «Калашници», които наричат терористи? Гендерното НАТО е фикция. За съжаление, министърът на външните реботи на Полша не можа да постигне даже свикване на заседание на министерско ниво, времето за съвещания на посланици вече премина. Видимо, организацията даже в областта на документооборота е недееспособна.

Евросъюзът не е в състояние да достигне единомислие относно санкции по отношение на Русия, защото е НЕОБХОДИМО ОТКРИТО ДА СЕ КАЖЕ ЗА ТОВА, ЧЕ ТОЙ ИКОНОМИЧЕСКИ ЗАВИСИ ОТ РУСИЯ! Никой в Германия или във Франция не възнамерява да рискува с ужесточение на бюджетите на страните в резултат на възможни ответни мерки от страна на Кремъл. Без руски суровини силната европейска промишленост (основно немската) просто не може да работи или ще увеличи разходите за производство. Русия като търговски партньор е изключително важна. Тук няма място за шеги, немците не са така наивни, като поляците, те няма да рискуват успешната работа на глобалните концерни, за разлика от поляците, подставящи своите производители на свинско, мебели и планински машини(по-точен превод не мога да намеря - бел.пр). Там, където са парите, няма сантименталност, това даже нашето нещастно правителство трябва да разбере. Преди всичко, на примера на Германия, у която има своя «тръба», и за сметка на това тя защити своите интереси. Над това можем да се смеем, но е възможен сценарий, в който Полша ще води война с Русия, а немците ще се земат с финансирането на тази война в обмен на газ. Именно така, господа, изглежда Европейският съюз в стратегическите въпроси.

ООН въобще няма никакво значение, русите могат да се смеят на заседанията на Съвета за Безопасност колкото искат, те са термоядерна свръхдържава и те диктуват условия, а не приемат да им бъдат диктувани.

Западът е длъжен, накрая, да научи кирилица и да разбере, че Путин - това не е Елцин, или позорното петно - Горбачов. Времето на мека политика Русия остави отдавна назад, ако тя поиска, то може още днес да нападне Европа, и никой няма да и попречи - такива са фактите!

Засега компрометираните САЩ, НАТО и ЕС могат да целуват руският мечок по задника! Русите с нас могат да направят много! А ние - не! До това доведе общият упадък на всичко в резултат на глобализацията и неолибералното дрениране** на икономиките, в това число заради превода на производства и работни места в Далечният Изток. Бедна Европа няма с какво да се защитава, а младите западноевропейци вместо да минават военна служба, се замислят за смяна на пола или какъв нов модел смартфон е по-добър и какъв цвят «прашки» да купят, за да се харесат на партньора/партньорката/необозначеният пол! Освен това, моля покажете ми Барак Обама, вземащ решение за ядрена атака, например, срещу Псков (в отговор на ядрена атака, например, срещу Келце). Вие мислите ли, че той ще рискува да получи отговор със стратегическо ядрено оръжие по Ню-Йорк, Далас или Маями? Моля, не хранете илюзии. Никакви. Има значение само чистият прагматизъм.

В текущата ситуация ние на практика сме длъжни да бъдем благодарни на господин Владимир Путин, президентът на Руската Федерация, за това, че той ни застави да забележим, как страшно слаби сме в момента. Ако това същото бе направил възроден, обединен и воинствен ислям, то у Запада днес не би имало никакви шансове.

Европа, събуди се! В Москва имаш труден партньор, тъй като той бе подлаган на презрение и унижение, но партньор достоен! Но глупците, които водит за нос полскоезичният троянски кон, мислят за санкции против Русия!

---
Авторът на статията е прав за слабостта на Европа, и дълбоко греши в съждението, че Москва, вече подлагана на презрение и унижение би искала да продължава да бъде партньор. Партньорство ще имаме само и единствено при условие на Русия/Евроазиатски Съюз/СССР-2 от Лисабон до Владивосток. Защото никой не трябва да забравя думите на Бисмарк:

"Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия, вие ще получавате дивиденти вечно.
Русите винаги се връщат за парите си.
И когато те дойдат - не се надявайте на подписаните от вас йезуитски съглашения, които уж ви опрадават. Те не струват хартията, на която са написани. Затова с русите си струва или да се играе честно, или въобще да не се играе."

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.