Wednesday, July 23, 2014

В бой! До последният украинец!

Източник: http://politikus.ru/events/25105-v-boy-do-poslednego-ukrainca.html

В бой! До последнего украинца!
Набралата неотдавна популярност шега, че САЩ са готови да воюват с Русия до последният украинец... изглежда, даже и не е шега.

Днес Верховната рада на Украйна поддържа иницативата на президента и объяви нова вълна на мобилизация.

Това ще е вече третата вълна. Къде изчезнаха войниците, призовани в армията по-рано, опитайте да отговорите сами. У някого има ли познати, призовани пролетта? Те вече върнаха ли се? Цели? И всички?

А помните ли, след победата на изборите някой на всички обещаваше, че войната не трябва да продължава месеци, че АТО трябва да завърши за броени часове - кой беше това?


Това беше вашият президент, скъпи украинци. Когото някой от вас избира. Два месеца минаха от този момент, когато президентът обеща да завърши АТО за броени часове и след инаугурацията да пристигне на визита в Донецк.

Два месеца!

А новата вълна мобилизация, която ще протече в течение на 45 дни съгласно приетият от Върховната рада документ, означава още минимум два месеца война. Като минимум! Защото след 1-2 месеца новобранците, призовани в рамките на третата вълна, едва ще започнат да попълват военните части и да се отправят в зоната на бойните действия. И въобще не за това на следващият ден да се върнат у дома.

Още два месеца война - това значи, че АТО ще продължи до края на септември. Минимум до края на септември! А там - дъждове... разпутица... провален урожай... първи сняг... втори сняг...

И как ви се струва перспективата?

За броени часове, казвате, господин Порошенко? Мирен план, казвате?

Интересно заявление прозвуча от Парубий, цитирам: "За провеждане на третата вълна мобилизация ще бъде също създадена система за попълнение некомплекта на личният състав".

Знаете ли, какво значи? Това значи, че мобилизацията се провежда с цел да се попълнят войските, които са понесли загуби в хода на провеждане на АТО.

А сега още един интересен въпрос: призивниците в рамките на новата вълна на мобилизация ще преминават ли пълноценно обучение или веднага ще се отправят на фронта? Ако ще ги учат, то колко дълго? Седмица? За да се срещнат в боя с опълчението на Донбас, което воюва вече трети месец?

Но главното не е това.

Главният въпрос е - защо?

Защо се канят да воюват, по-точно да умират, новите солдати, които е решил да призове Порошенко? За Едину Украину?

Това те така си мислят. Всъщност Едина Украина имаше при Янукович. И при Ющенко. И при Кравчук с Кучма. Може би тя бе не такава единна, както искаха някои и точно не такава успешна, както искаха болшинството, но беше.

А сега?

Защо именно след идването на власт на Турчинов, Аваков, Парубий и Яценюк започна война? Защо след победата на Порошенко на изборите войната не спря? При това ни за броени часове, ни след месец, ни след два, и не ще спре, както вече стана ясно, до дълбока есен.

Защо така?

Мислите пак е виновна Русия?

Аз даже няма да питам за доказателства за руското участие във войната. Аз просто ще запитам, защо? Защо и е на Русия нужно да воюва с Украйна? Защо?

Русия сама даде независимост на Украйна преди 23 години.

Защо при Кравчук, Кучма, Янукович и даже при Ющенко с Тимошенко Русия не воюваше, а сега, ако вярваме на Киев, изведнаж започна?

И защо на Русия и е нужен Донбас? За своя сметка да строи разрушените градове? За да отдели от бюджета десетки милиарда рубли за изплащане на пенсий и социални пособия на жителите на Донбас? Та за Русия Крим да вдигне - вече е задача, а 7-милионен Донбас - това въобще в никакъв бюджет не ще влезе.

Вие разбира се все едно ще мислите, че това всичко е коварен замисъл на Русия. Само отговорете, защо в април Киев отказа да насрочи референдум за федерализация, за който молеше юго-изтока? Та нали в април никой не искаше независимост, народът просто искаше референдум. И нищо страшно във федерализацията няма - федерации са Русия, САЩ, Швейцария, Германия - и нищо, живеят. Германия - вече не е пример? А Швейцария? Къде е проблема? Не говоря вече за това, че референдумът можеше да се проведе, а самият закон за федерализация - докато обсъдят, докато приемат, а и какво ще има в този закон - неизвестно. Та защо в Киев отказаха?

А аз ще ви кажа защо. Защото никой не искаше да върви заедно с народа. При това ни с народа от изтока, ни с народа от запада. Плюят Турчинов, Яценюк и Порошенко на народа. Просто на юго-изтока това го разбраха много добре, а на запада засега не много. Макар Порошенко да плюе от единаква камбанария и на тези, и на другите. Какво даде той на запада? Какво даде той на майдана? Освободи страната от олигарси? Продаде своя бизнес, както обеща? Проведе лустрация? Победи корупцията? Изясни, кой стреля на майдана? Нищо!

Нищо Порошенко за народа не направи, не прави и не възнамерява да прави. И Турчинов тоже. И Яценюк. И Аваков. И всички останали, които получиха власт. На тях просто им бе нужна власт. И плюят те на народа. И юго-изтока това веднага го разбра, а запада с киевляните - засега не.

А знаете ли, кое е най-гнусното? Най-гнусното е, че на Порошенко войната също не е нужна. Мислите, той получава удоволствие? Нищо подобно. Той пие в три гърла за да заглуши страха пред утрешния ден. Би му било много по-просто да пусне Донбас, да изпълни обещанието за мир, да върне солдатите у дома и спокойно да управлява. Толкова повече, че без заминалите на война войници може да се провали урожая. Та и останалото производство, лишено от работна ръка, също в близко време ще му дойде края.

Но Порошенко нищо фактически не решава. Той е просто марионетка в ръцете на Вашингтон. А на Вашингтон е нужна война. Война, в която украинците ще убиват русите и обратно. И Вашингтон плюе на народа на Украйна от още по-висока камбанария отколкото това може да направи Порошенко. У пана Валцман даже такава камбанария няма, от която на украинският народ може да плюне господин Обама.

Затова украинците, които се отправят да воюват на изток, отиват да воюват, по-точно да умират, не за Едину Украину и още по-малко за свобода, незалежност и самостийност. Те отиват да умират за интересите на САЩ.

Украинците умират за това, афроамериканците да получат безплатно медицинско обезпечение, както обеща Обама. За това, американското правителство да може да покрива дълговете на своите банки и корпораций. За това, целият свят да продължава да седи на долара. За това, в САЩ да е най-високото жизнено равнище. И за това, самите американци да не се налага да умират на война.

Ето за всичко това САЩ за готови да воюват с Русия до последният украинец. Готови са да воюват и ще воюват. А украинците в това отчаяно и беззаветно ще им помогнат.

А Едина Украина - тя напротив се принася в жертва на американските интереси. С всеки ден война Украйна става все по-малко едина, каквото и да не говорят по този повод украинските телеканали.

Какво направи Порошенко за да спре войната и да предотврати отделението на Донбас? Поговори с Донецк? Не. Поговори с Москва? Не. Той поговори с Вашингтон и възобнови АТО. Погреба няколко хиляди солдати и объяви нова вълна мобилизация за да попълни загубите, да отстрани некомплекта, да даде на командирите пушечно месо.

И знаете ли, какво още е любопитно? Съотношението на загуби на украинската армия и опълчението е примерно 10:1. Тоест на 10 убити украински солдати се пада един убит опълченец. Примерно. А какво значи това? Това значи, че в хода на войната загубата на мъжко население на западна Украина десет пъти превишава загубата на мъжко население на изтока. С което и поздравявам всички истински украинци, особено западэнци. С такива темпове след няколко години не само Донецк, но и Тернопол ще говори на руски. Не говоря вече за Киев.

Удачно всички украинци да повоюват за Америка!

За свободна, демократическа Америка, която донесе мир и покой на Ирак и Сърбия, Либия и Сирия. А сега и на Украйна.

Напред, за американската мечта! За медицинска застраховка за всеки негър! За нов джип за всеки каубой! За ипотека за всеки американец! За долар за всеки жител на Земята! За куршум за всеки украинец!

Напред! Против Русия! Против Донбас! Против самите себе си!

В бой! До последният украинец!


   Коментари на читатели от ресурса pikabu.ru - без превод

+73 goldsnake отправлено8 часов назад  #
По статье остается не понятным зачем сшп нужна война в руине, а именно:
1. чтобы создать неблагоприятный регион в границах России (как это не получилось сделать на Кавказе и т.д.), очень классно получается: государство-банкрот с населением с ужасной русофобией сможет нормально зарабатывать только в России (жду не дождусь разорванных пуканов укропов когда обещания о работе в ес окажутся пустышкой)
2. чтобы страны Евросоюза ввели полный пакет санкций и переключились на американский товарный рынок (это реально спасет сшп от дефолта)
3. чтобы ЕС отказались покупать российский газ и покупали американский, это один; из-за высокой стоимости американского газа все европейские товары потеряют конкурентоспособность и американские товары станут более доступными для Европы, это два.
4. чтобы затормозить развитие антидолларового сообщества стран БРИКС, если хотя бы одна из этих стран выведет доллар из валютных резеров - экономике сшп конец
5. чтобы затормозить развитие Евразийского союза 

+20 Rosek отправлено8 часов назад  #
забыл сказать о другой стороне развития.
Таможенный союз Белоруссии, Казахстана и России
а так же «Руань» как валюта экономики периода перехода к новым мировым отношениям.
развитие есть, его не может не быть

+19 Kilatif отправлено7 часов назад  #
Есть еще одна, очень важная причина. Если глянуть в историю США, то можно увидеть, что она стала такой могущественной как сейчас только за счет войны других стран. То есть за счет продажи военной техники и т.д. она поднялась на такой уровень. В тоже время, в США растет гос. долг, у которого есть потолок роста, но который постоянно поднимают. В последний раз, поднятие потолка гос. долга вызвало существенный резонанс среди населения США, поэтому тупо США нужны деньги. И самый лучший для них вариант получить деньги и одновременно перевести внимание со своих проблем на другие - это развязать войну в других странах. Таким образом они получат новые военные контракты, огромные деньги и профит.

З.Ы. Все вышесказанное сугубо мое личное мнение, которое основывается на некоторых фактах. 

  +144 MadOleg отправлено10 часов назад  #
Ах тыж вражина ватная! ФСБшник недоделанный! это Путин всё придумал! Это он во всем виноват!!!
Ватники! Крым! Боинг! Террористы! Россия бомбит Украину! Порошенко хороший! Обама - брат! (голова взорвалась)
#сарказм 

  +9 c11ooc отправлено5 часов назад  #

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.