Saturday, July 20, 2013

Венецуела прекратява нормализацята на дипломатическите отношения със САЩ

Източник: http://3mv.ru/publ/venesuehla_prekrashhaet_normalizaciju_dipotnoshenij_s_ssha/1-1-0-17817
Венесуэла прекращает нормализацию дипотношений с СШАВънешнополитическото ведомство на Венецуела объяви за прекращаване опитите за нормализация на дипломатическите отношения със САЩ. Повод за такова рязко заявление на Каракас стана изявлението на кандидатката на пост представител на САЩ в ООН Саманта Пауър пред профилния комитет на Сената, в хода на което е било заявено за намерението за борба с притесненията на гражданското общество във Венецуела.

Президентът на Венецуела Николас Мадуро подложи на критика заявлението на С.Пауър, и скоро след това МВнР на южноамериканската страна излезе със специално съобщение по този повод.

"Боливарианската Република прекратява процесът на нормализация на дипломатическите отношения. Неуважителните коментарии бяха поддържани от държавния департамент, което противоречи на исказаните по-рано пожелания на държавния секретар Джон Кери", - казва се в съобщението на министерството на външните работи на Венецуела.

Да напомним, че посланниците на САЩ и Венецуела бяха отозвани през 2010 г, и едва юни тази година Каракас и Вашингтон започнаха консултации за нормализация на дипломатическите отношения между страните.

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.