Tuesday, July 30, 2013

САЩ са уверени – Русия и Китай няма да успеят да отговорят

Източник: http://3mv.ru/publ/ssha_uvereny_rossija_i_kitaj_ne_uspejut_otvetit/1-1-0-1804

США уверены – Россия и Китай не успеют ответить«Ние сме изправени пред неоконсервативните американски военни, които са излезли от контрол и подлагат на опасност американците и целият свят», - пише Пол Крейг Робъртс, бивш помощник по икономическа политика на министъра на финансите на САЩ в администрацията на Роналд Рейгън. Така той коментира публикациите в американските СМИ за подготовка на плана за война против Китай и нанасяне на превентивен удар по Русия.

Китай несъмнено знае за подготовката на Вашингтон за война. И Китай, най-вероятно, осъзнава, че правителството на САЩ планира да нанесе превантивен ядерен удар. «По мнението на Вашингтон, нито един друг способ за водене на война няма смисъл. «Свръхдържавата» така и не можа да завеме Багдад, а в Афганистан след 11 години война бе разгромена от няколко хиляди лековъоръжени бойци на Талибан. Влизането във война с Китай с прилагане само на конвенционално оръжие за Вашингтон ще означава край на всичко», - пише авторът на статията.

Още по времената, когато Китай бе изостанала страна от третия свят, те можаха да спрат силите на САЩ в Корея. Днес обаче Китай е втората икономика в света, и тя стремително догонва слабеещата икономика на САЩ.

Всъщност планът на Пентагона е повод за многомилиардни вливания във военния сектор и службите по безопасност, от които голяма част ще бъде похарчена напразно. При това е ясно, че само с планове Китай не може да бъде победен. Но това «дрънкане на оръжие» може да доведе до война. «И ако Вашингтон се окаже толкова тъп, че да развърже война, то единствения способ да победи в нея ще бъде използване на ядерно оръжие. Радиацията, разбира се, ще убие също така и американците», - пише Робъртс.

В периодът на студената война ядреното оръжие бе средство за защита. Смисълът бе в това, че и САЩ, и СССР имаха достатъчен арсенал, за да осигурят взаимно гарантирано унищтожение. Ядреното оръжие никому не даваше предимство при нападение.

Развалът на СССР и съсредоточението на Китай в развитие на икономиката даде на Вашингтон ядрено приемущество. По мнение на експертите, отбелязва авторът на статията, това приемущество дава на Америка възможност за нанасяне на изпреварващ ядрен удар. Те заявяват, че нито Китай, нито Русия не ще могат да нанесат ответен удар.

Публикациите в СМИ дадоха на Русия и Китай да разберат, че САЩ планират да нанесат изпреварващ удар и по двете страни. Освен това, за да изключат напълно възможността за ответен удар от страна на Русия, САЩ се опитват да разположат системи за ПРО около руските граници, в обход на договореностите между САЩ и СССР, отбелязва Робъртс.

«В силата на това, че американската преса е корумпирано оръдие на правителствената пропаганда, американският народ няма и понятие, че неоконсервативен Вашингтон планира ядрена война», - пише авторът. Народът също така не е в курс на неотдавнашното заявление на бившия президент Джими Картър за това, че в САЩ вече няма действаща демокрация.

Възможността за начало на ядрена война бе заложена още преди 11 години, когато президентът Джорж Буш-младши подписа «Обзор на състоянието на ядрените въоръжения». Този документ даде старт на нова надпревара във въоръженията. Президентът на Русия Владимир Путин незабавно заяви, че страната е готова да задели всяка необходима сума за поддържане на възможността за нанасяне на ответен удар.

Китай също демонстрира на какво е способен, сбивайки свой спътник с баллистическа ракета. Кметът на Хирошима заяви, что договорът за неразпространение на ядреното оръжие се намира под угроза заради това, чв Вашингтон обяви за възможността за предварителен удар. Той заяви, че, «изглежда САЩ се покланят на ядреното оръжие като на бог».

Допитванията, проведени по цял свят, показват, че Израел и САЩ са считани за най-главните заплахи за мира и живота на Земята. «Да, правителствата на тези две страни не съблюдават законите, и гордо се наричат «най-великите демокрации в света», пише авторът и добавя, че те не съблюдават ни международните закони, ни правата на човека, ни женевските конвенции, нито даже своите собствени закони.

Нито една друга страна няма империалистически амбиции. Китай не е завзел Тайван, макар да може да го направи във всеки един момент. Русия не завзе бившите съюзни републики, такива като Грузия, която провокирана от Вашингтон, започна военни действия, и като резултат въоружените и сили бяха тутакси подавени от руската армия. «Путин с лекота би могъл да обеси грузинската марионетка на Вашингтон и да върне Грузия в състава на Русия», - пишет автор.

За последните 68 години болшинството въоръжени конфликти така или иначе са провокирани от Израел и САЩ. Но те се представят за жертви. А именно Израел има нелегален ядрен арсенал. Именно Вашингтон разработва план за превантивен ядрен удар. «Целия останал свят справедливо разглежда безотговорните правителства на тези две страни като непосредствена угроза за живота по земята», - прави извод авторът на статията.

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.