Sunday, September 22, 2013

Путин встъпва в ролята на световен лидер

Източник: http://politikus.ru/articles/6616-ozhestochennyy-vizg-sviney.html
Оргинал: http://www.paulcraigroberts.org/2013/09/12/putin-steps-into-world-leadership-role-paul-craig-roberts/

Статията на Путин от 11 септември в «Ню-Йорк Таймс» предизвика ожесточен квик на свинете. Квичаха именно тези свине, за които си мислите – тези, у когото користните интереси и изгоди бяха свързани с нападение над Сирия нацистския режим на Обама.

Сред този квик особено изпъкваха свинете-правозащитници от "Human Rights Watch", които ЦРУ, изглежда финансира от задния си джоб. Любопитно, остана ли сред тях още някой, не подкупен от Вашингтон?

Обърнете внимание: свинете критикуват Путин за това, че той не позволи на обамовския режим да бомби Сирия и така предотврати масови убийства на напълно невинни сирийци в името на «правата на човека». Квичащите свини са искрено възмутени от това, че Обама бе принуден да отстъпи. Те просто нямаха търпение да извлекат максимум изгода и печалба от това масово клане.

На болшинството путинови критици твърде силно им «липсва нещо», за да разберат, че тази блестяща и хуманна статия направи Путин истински лидер на свободния свят, защитник на международното право и порядък. А Обама сега стана това, което и беше винаги – «лидер» на отшелници и неудачници, събрани в безотговорно, беззаконно правителство, заплетено в лъжи и военни престъпления.

Путин, бъдейки дипломат, много меко покритикува Обама за неговата реч, произнесена на 10 септември, в която Обама се опитва да оправдае безпредела на Вашингтон с някаква “американска изключителност”. Обама се опитва буквално за уши да изтегли своя престъпен режим в позиция на такъв един морален цензора, твърдейки, че «държавната политика на Съединените Щати е именно това, което ни прави изключителни».

Именно това, което Обама заяви на американците, по-рано Хитлер говореше на немците. Русите, изнесли на себе си основната тежест на войната с германската военна машина, знаят колко опасно е да се поощрява хората да се считат изключителни независимо от закон, Женевските конвенции, Съвета за сигурност на ООН, и човешката грижа за ближния. Затова Путин напомни на Обама, че «Бог ни е създал равни».

Ако Путин би искал да наслага в джобовете на Обама всичко, което той заслужава, то би могъл да каже: «Да, Обама е прав – политиката на правителството на САЩ е действително това, което ви прави исключителни. Да, действително, САЩ е единствената страна в света, която за последните 12 години, използвайки лъжливи предлози, нападна 8 независими държави, убивайки и ранявайки милиони мюсулмани. Но това не е тази изключителност, с която трябва да се гордееш».

Разбира се Путин е явно по-умен, отколкото тези аморални, безмозъчни идиоти, които американците слагат на високи държавни постове. Но Путин не бива да недооценява лъживостта на своите врагове във Вашингтон. Той правилно предупреди, че бандитите, които Вашингтон създава в Близкия Изток – това е сериозен проблем, която справедливо извиква дълбока загриженост. Когато тези бандити се върнат в родината, те ще станат главен двигател за дестабилизация, както по-рано екстремистите, които използва САЩ в Либия, преместили се да воюват в Мали.

Но дестабилизацията на другите страни всъщност е и главната цел на американските войни в Близкия Изток. Вашингтон е намерен всячески да способства радикализацията на мюсулманите, за да провоцира по-нататък религиозни распри в средите на мюсулманското население на Русия и Китай. Затова и пропагандистската машина на Вашингтон ще превърне тези терористи, в «борци за свобода против репресивните режими на Москва и Пекин», използвайки «Human Rights Watch» и другите подкупени от Вашингтон организации, за да обвини Русия и Китай в «извършване на военни престъпления против борците за свобода». Без съмнение, при необходимост и химическа атака ще бъде подстроена, така както това се случи в Сирия.

Впрочем, ако натовските марионетки на Вашингтон навреме се събудят, то подпалвачите на войни във Вашингтон все още могат да бъдат изолирани, избавяйки човечеството от ужасите на Третата всетовна война.

Пол Крейг Робъртс.

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.