Thursday, September 5, 2013

Руски гамбит от Путин. Скоро светът, какъвто го познаваме ще рухне


Източник: http://telegrafist.org/2013/09/05/83955/
 
Какво е гамбит в шахмата? Вероятно това знае практически всеки от книгите на Борис Акунин или филма Турски гамбит.Това е тактика, когато за да спечелиш партията е нужно да се жертва нещо малко. И изглежда гросмайстор ВВП се реши на тази комбинация.
И така накратко. САЩ с всички правди и неправди се опитваха да разпалят война в близкия изток. И така опитваха, и онака. Все едно, никак не ставаше. Изборът в резултат падна на Сирия не случайно. Именно там “кървавия диктатор Асад” вече няколко години убива стотици бандити. Именно там са се събрали най-опитните боеви групи, при това както от страна на бандитите, така и от страна на официална Сирия, на целия близък изток. Това е ГНЕЗДО НА ОСИ.
Предистория… Кратко. В средата на опитните икономисти ходят слухове, че край, това е, САЩ ще срути долара, всичко това произтича от очевидните условия т.е. икономиката на САЩ просто не може да тегли това бреме, с което се е нагърбила. Абсолютно справедливо, но американската икономика би могла бавно да загнива и на собствениците на ФРС (федерална резервна система бел. пр.) по-зле от това няма да им стане. Само простите американци постепенно биха се свлекли до страни от рода на Зимбабве. Всъщност има подозрение, че скоро ще се появи термин евроамериканци. А виж афроамериканци ще изчезне. Последните ще станат просто американци, но за това друг път.
Та няма да дадат на икономиката на САЩ вяло да издъхне. Нея искат да я срутят. Кой? Китай и Русия.
А всъщност и целия останал свят, с изключение на самите Щати и техните най-предани съюзници. Но да уточним, да срутят икономиката на САЩ искат не заради желание да напакостят на Америка. Нищо подобно. Просто такава е реалността. Това е необходимост. И когато за САЩ това стана очевидно… а това стана около 2005 г, американската политика “нефт в обмен на томахавки” се измени. Близкият изток стана за тях не регион с нефт, а регион с проблеми, които трябва да се решават. Да решат решиха просто. Ще развъжем война, на този фон за всички ще е не много добре. Китайците и русите ще отложат своите коварни планове, а ние в това време ще създадем “амеро”. Но пак не се получава у САЩ никак. Ту тук провал, ту там. Ако всичко бе по вода, то Кавказ би горял вече две години. Бихме забравили и за Олимпиада и за долар.
И излиза на преден план Сирия. Последен рубеж. При това някъде пролетта американското ръководство му светна. Войната не е обезателна. Може да се създаде абсолютна готовност за война, видимост и всички ще пасуват. Затова лятото САЩ взеха отпуск и започнаха да готвят коварен план. Който започна да се изпълнява в август. Август – месец на черните лебеди. Никой не очакваше такава реакция от САЩ. Те като че се гласеха да се оттеглят, а тук такова. Едва ли не утре война. Това е почеркът на тези, които стоят зад Америка.

Америка заплашва да унищожи инфраструктурата на Сирия. Какво всъщност стои зад това? Тя иска, Асад значително да отслабне. Цялата тази енергия на войната, която сега се е натрупала в Сирия и която засега се удава да сдържа Асад, да се изтръгне навън и разнесе региона. Поглъщайки при това енергията на войната в Ирак, Египет, Палестина, Либия и другите страни от региона.
Но нещо и тук не е правилно. Твърде хитрото лице на Путин заставя Обама да тъжи, Кери да не идва на преговори. Какво се случва? Америка се бои. Бои се, че нейният план ще се провали. Представете си, че сте на изпит. И това е последният изпит, след което ще ви отчислят ако го провалите. Представете си какво вълнение, а ставките в Голямата игра са стотици хиляди пъти по-големи.
Америка се бои, чв Путин ще откаже да смени Сирия. Америка се бои, че след това военната операция в Сирия ще се провали. И край, какво правим тогава?
И безпокойството на Америка по повод провала на военната кампания в Сирия не е безпочвено. Твърде високи са залозите. Русия и Китай вече изпратиха флоти към Сирия. И това не е демонстрация на сила. Това е помощ за Сирия. Пълен мониторинг на пространството. Сирийските ПВО само трябва да отстрелват готови мишени.
Провалът на политиката на Америка в близкия изток грози с крах САЩ. Крах отначало политически, като загубил лидер, а после и икономически. Защото щом само САЩ публично рухнат политически, Китай и Русия ще пуснат механизмите на отказ от долара на пълна мощност.
Оттук излиза, че Русия ще сдаде Сирия. Ще сдаде Сирия на Америка, за да спечели финалната битка. Ето го руския гамбит.

Conrat, блогер
Специално за Телеграфист


Забележка на ТЪ: Авторът има в предвид, че ако Русия се съгласи на търг с Америка, то това ще е победа на САЩ, ако обаче Русия се опре на Америка – то това ще е “сдаване на Сирия”. Формално. При това руските кораби ще мониторят пространството, ще помагат на Сирия с цели и оръжие и т.н.


No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.