Thursday, September 5, 2013

На стъпка от Бездната. На елита е нужен сфабрикуван Апокалипсис!

Когато в Русия говорят за смъртната опасност от военен конфликт в Сирия – това е едно. Когато за това говорят в самите Съединени Щати – това е нещо съвсем различно.
И нека тези гласове са заглушени от железобетонната пропаганда на американските масс-медии, има още интернет, за да може мненията на американците, които болеят за собствената си страна, да бъдат чути по цял свят.
Пред Вас е оценката на най-близките перспективи от Брандън Смит (Brandon Smith).
Този материал под заглавие “What To Expect During The Next Stage Of Collapse” (“Какво да очакваме в хода на следващия стадии на колапса”) е публикуван на сайта SHTFplan Editor. Текстът предшества кратко въведение от администрацията на сайта.

©

“В приложения анализ Брандън Смит от Alt Market предлага едну от най-проницателните статии, които вие някога сте чели за потенциалната последователност от събытия, които могат да се случат в течение близките няколко години. В материалът се представя, как стъпка след стъпка, глобалният елит е разположила «шахматните фигури», показани са последствията за всички и всеки от нас, и какво можем да направим веднага, за да избегнем неизбежността на стартиращия глобален колапс, който ще се случи, защото се движем напред.
Ето защо сте длъжни да се обмените с тази информация с приятели и роднини. Подбуждайте вашите близки по-добре да разберат, какво се случва всъщност, и да се подготовят за бъдещето колкото може по-добре”.

Това е обръщение от администрацията на сайта.

По-надолу е текстът на статията на Брандън Смит, мисли на гражданина на САЩ по повод протичащото тук и сега – в света и в Америка.

Глобалната криза

В протежение на много години на Alt Market (и Neithercorp.us) аз подробно излагах най-вероятният път на распада, който ще се случи в САЩ. Жизнено важна част от анализа е икономическата дестабилизация, извикана от загубата за долара статусът на световна резервна валута и нефтодолара.
Освен това, аз винаги ясно показвах, че финансовата криза няма да бъде събитие, което ще се случи в ситуация на политическо затишие или вакуум. Централните банки и международните финансисти, които създоха нашия текущ и развиващ се колапс, няма да позволят разрушението на американската икономика, долара, или глобалните пазари да протече без събитие-прикритие, предназначено за това да скрие тяхната вина.
Трябва им нещо повече. Нещо толкова по-голямо, че средния гражданин да се изпълни със страх и изпадне в объркване.
Магическите трикове с дим и огледала ще са толкова чувствителни и съкрушаващи душите, че ще оставят огромна част от населението на Земята хипнотизирано и безпомощно да разбере коренът на кошмара, който ще се отвори пред тях.
Елитите имат нужда от фабрикуван Апокалипсис.
Добавя се Сирия…
Аз предупреждавах за сирийската тригерна точка в течение на много дълго време.
Договорът за взаимна отбрана на Сирия с Иран, нейните тесни връзки с Русия, руската военно-морска база на крайбрежието на страната, модерното руско оръжие в арсенала, близостта на страната до уязвими морски нефтени пътища, всичко това прави сирийската нация идеален катализатор на глобалната катастрофа.
Гражданската война в Сирия вече се разпространява в съседните страни, такива като Ирак, Йордания и Ливан, и ако погледнем фактите обективно, цялата война е продукт на скрити действия от страна на САЩ и техните съюзници.
США обучаваха, въоръжаваха и финансираха въстанниците, използвайки оперативниците от “Ал-Каида”.
Саудитска Арабия направляваше финансирането и въоръжението също.
Израел помагаше на въстанниците, използвайки въздушни атаки във  Сирииските граници (даже ако това означава, че израелското правителство съществено е помагало на своите предполагаеми смъртни врагове).
Тази война не би се случвала днес без специалните усилия на Запада. Точка.
Ако излезем зад рамките на краткото разглеждане на сирийския метеж, то може да открием организация на чудовища. Морално убоги вампири и «хора за мокри поръчки», чиито престъпления са били подробно документирани, в това число масови разстрели на невъоръжени пленени войници, изтезания и обезглавявания на невинни граждани, нанасяне на телесни повреди и канибализъм на трупове, и институт за религиозна тирания на изплашеното население.
САЩ създадоха и пуснаха тези демони, и сега, хората молят Белият дом, да ги поддържа със силата на оръжието.
Но каква е целта?..
Целта, аз смятам, е кардинална трансформация на политическите, икономическите и социалните системи в световен мащаб.
Целта се състои в създаване на силен страх, страх, който может да бъде използван в качество на капитал за покупка, на това, което глобалистите наричат “нов световен ред“.
Сирия е първата плочка домино в дълга верига бедствия; които Rand Corporation (главният «мозъчен център» на САЩ) понякога нарича “клечка от граната”.
Докато аз пиша това, администрацията на Обама насочва морски и сухопътни сили в нужното място и се опитва в мъчителен патетичен маниер да убедит американската общественост, че 90% от нас мислят “неправилно”, и че ударът по Сирия, е необходим.
Изглежда, че истаблишментът е решително настроен на запуск на тази верижна реакция и ускорение на глобалния крах.
Така че, ако ударът се състои, то какви събития можем да очакваме в течение на следващите няколко години?
Ето кратко изложение…
1) Множество съюзници на САЩ ще се въздържат от непосредствено участие в нападение на Сирия. Обама ще продължава самолично (или при постоянна поддръжка от Израел и Саудитска Арабия ), което ще обръщат даже по-голямо внимание върху САЩ като на основна причина за кризата.
2) Обама ще се опитва да смекчи общественият резонанс, ограничавайки атаките до ракетни удари, но тези удари ще бъдат крайно неефективни по сравнение с предишните войни в Ирак и Афганистан.
3) Бесполетна зона няма да бъде подготвена, но флотът на САЩ ще се стреми да остава извън зоната на висококласните ракетни технологий от Русия, които притежава Сирия, и това ще удължи времето на ответ на сирийските ВВС и ще направи реагирането по-сложно. Очаквайте далеч повече жертви в американските военно-морски и военно-въздушни сили в сравнение с Ирак и Афганистан.
4) Иран незабавно ще вкара войска и въоръжения в поддръжка на Сирия. Сирия ще изненадва с «кекс» от различни боеви сили, които ще се сражават по идейни съображения, а не заради чистата политика и граници. Сраженията ще се разпространяват в други страни, тайно и явно, така както във Виетнам.
5 ) Израел, вероятно, ще бъде първата страна, която ще изпрати официални наземни войски в Сирия (и, вероятно, Иран), позоваавайки се на отсътствие на ефективност от авиоударите на САЩ. Американски войски ще последват скоро след това.
6) Иран ще затвори Ормузкият пролив, потапяйки няколко товарни съдове в тясната гърловина, и ще насочи морски ракети на всички водни средства, които се опитат да очистят прохода от обломки. Експортът на нефт през Ормузкият пролив ще спре в течение на няколко месеца, доставките на нефт ще намалеят с 20% в световен мащаб.
7) Египетската гражданска война, която в момента протича, но се игнорира от основните СМИ, ще се взриви заради увеличение на гнева по повод американското присъствие в Сирия. Суецкият канал ще стане опасен вариант за доставка за експортерите на нефт. Мнозина ще предпочетат да пътешестват покрай целия Африкански Рог, което ще добави във времето за доставка две седмици и ще увеличи стоиността на превозимата нефт.
8) Саудитска Арабия ще види въстание, което е зреело под повърхността в течение на много години.
9) Цените на бензин значително ще се увеличат. Предсказвам 75% -100% ръст на цените в течение на два-три месеца след удар по Сирия.
10) Да се предвижваш с помощта на транспорт ще бъде трудно, ако не и невъзможно заради високата стойност на бензина. Малкото, което в нашата икономика както преди процъвтява, заради падането на долара ще свърши. Покупките на къщи ще паднат още повече, отколкото по рано, заради крайно високата стоимост на разходите, необходими за предвижване на хората.
11) Русия ще заплашва с ограничение или пълен отказ от експорт на природен газ в ЕС, ако те се опитат да се присъединат към САЩ в агресията против Сирия. ЕС ще съблюдава руските условия заради зависимостта доставките от Русия на енергоносители.
12 ) Русия ще разположи военно-морски сили в Средиземно море, за да оказва давление на САЩ. Чувствам, че вероятността Русия да влезе в пряка конфронтация със САЩ е ограничена, главно затова че такива страни, като Русия и Китай няма нужда да въздействат на САЩ със силата на оръжието, за да нанесат болезнен удар.
13) Китай и Русия, най-накрая, ще обявят за решението да се откажат от долара напълно като световна резервна валута. Този процес започна през 2005 г, и за него глобалните банки бяха напълно осведомени в течение на много години.
14) Понеже Китай заема позиция номер едно в експорта и импорта в света, множество страни ще последват този пример и ще се откажат от долара в двустранната търговия. Стоимостта на долара ще се взриви. Китай, Русия, и войната в Сирия ще бъдат обвинени в това, и глобалните банки, включая ФРС, ще бъдат игнорирани като истински виновници за падението на долара.
15) Съчетанието от високи цени на енергоносителите и девалвация на долара силно ще удари по цените на дребно. Може да се очаква удвоение на цените на всички товари. Вижте как много импортни стоки вече започват да изчезват от полиците.
16) Числото на бездомните ще расте експоненциално със съкращение на социалните програми, в това число продоволствените талони ще станат неизбежни. Въпреки това, благосъстоянието няма да изчезне, то ще бъде само “коректирано”, за да съответства на различни цели. Самите бездомни ще се разглеждат като престъпници. Броденето на банди безработни и скитници, което е било по време на Великата депресия, във времето на съвременната криза няма да има. Държавата и федералните агентства ще провеждат политика “далеч от очите, далеч от сърцето” по отношение неимущите, заставяйки ги да влизат в «приюти по оказване на помощ» или други бюрократически приспособления, предназначени за кондициониране на бездомните. Те ще бъдат заставени да приемат статус на бежанци, което ще ги направи напълно зависими от федералните програми, а също и затворниците в лагери с федерално назначение.
17) Терористическите атаки (под лъжлив флаг или друг начин) ще се  разпространяват като горски пожар. Израел ще е много въсприемчив към тази тактика. САЩ ще види серия атаки, включая кибератаки срещу инфраструктурата. В това ще бъдат обвинени привърженици на Сирия, и това ще става независимо от доказателствата. Белият дом ще стане институт с широки авторитарни пълномощия, в това число ще се използват непрекъснатост на указите на изпълнителната власт, Патриотическият акт, NDAA и други инструменти.
18 ) Военно положение не може да бъде официално обявено, но улиците на Америка ще се чувстват като при военно положение.
19) Лъжливи парадигми ще изместят главните ценности, тъй като истаблишментът ще се стреми да раздели американските граждани. Конфликтът ще бъде оцветен различно: мюсулмани против христиани, черни против бели, бедни против богати (но не супер богатият елит, разбира се). Активистите от Движението за Свобода ще са белязани като “предатели” и обвинени в “подрив авторитета на правителството” по време на криза. Неоконсерватори ще стоварят цялата вина на Барак Обама. Неолибералите ще обвиняват консерваторите в “разкол”. Активисти от Движението за Свобода ще кзват, че двете страни са марионетки на една и съща клика от международни банкери (Кабала) и ще бъдат белязани като “предатели” още веднаж. Истаблишментът ще се постарае да насочи гневът на американците един срещу друг.
20) Апаратът на Министерството за Национална Безопаност ще бъде превключен напълно на действия във страната, той ще бъде напълно съсредоточен на “вътрешни врагове”. Пълномощията на TSA (Служба по безопасност на транспорта) ще се расширят върху автомагистралите и улиците на градовете. Местната полиция ще премине напълно в подчинение на федералните. Northcom ще изпрати войници в пределите на САЩ, където ще се противопостави на най-устойчивата четвърт от териториата на страната. Тоталитаризмът ще стане норма”.
С отчет на това, че на територията на САЩ продължават приготовления за подавяне на масови изяви и метежи, а воинските части, не приспособени към функции на полицейски сили, тренират да разгонват тълпи и интернират хора, можем да видим, как се събират – елемент към елемента – тази мозайка, от която в близко време все по-отчетливо ще изпъква грозната картина на американската действителност, която вече с никакви уловки от мас-медиите не може да се прикрие.

Авторът направо пише – “истаблишментът е решително настроен на запуск на тази верижна реакция и ускорение на глобалния крах“.
И бомбардировките на Сирия, провоциращи Голямата Война в Близкия Изток (всички против всички), се представят вече не като отделно събитие – дори и от световен мащаб, а тригер (спусък) за Глобалната Криза, специално провокирана от световните финансови кръгове, довели световната финансова система на ръба на колапс.
Те са уверени, че войната в Близкия Изток е тяхно спасение.
И своите побудителни мотиви те вече не могат да закрият с никакви провокациони глупости за “химическо оръжие на Асад” даже от американците, които все така са склонни силно да вярват на своите СМИ…

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.