Tuesday, October 15, 2013

За националистите


«Не, ние правилно постъпваме, че така сурово наказваме националистите от всички цветове и разцветки. Те са най-добрите помощници на нашите врагове и най-злите врагове на собствените си народи. Та нали заветната мечта на националистите е — да се раздроби Съветският Съюз на отделни ‘национални’ държави, и тогава той ще стане лесна плячка за враговете. Народите, населяващи Съветският Съюз, в болшинството си ще бъдат физически изтребени, останалата част ще се превърне в безсловесни и жалки роби на завоевателите. Не случайно презрените предатели на украинският народ — лидерите на украинските националисти, вссички тези мелниковци, коноваловци, бандеровци вече получиха задание от немското разузнаване да разпалват сред украинците, които са просто руснаци, ненавист към русите и да се добиват до отделение на Украйна от Съветският Съюз. Все същата стара песен от древни времена още от периода на съществуване на Римската империя: разделяй и владей. Особено преуспели в делото за разпалване на национални дразги и насъскване на едни народи срещу други са англичаните. Благодаря тази тактика, подкупвайки жалки и продажни вождове на разни народи, капиталистическа островна Англия е първа фабрика в света, нищожно малка по своите размери, но съумяла да завладее огромни территории, да пороби и ограби множество народи в света, да създаде ‘Велика’ Британска империя, в която, както хвалебствено заявяват англичаните, никога не залязва слънцето.»
Йосиф Сталин, март 1941 г, Събрани съчинения, т.15
_________________
Години минаха, технологиите не се сменят:
«Вашингтон се опитва да оказват давление на неудобните му политически режими, поддържайки опозиция под националистически флаг, заявил изпълнителният директор на Института Рон Пол за мир и процъвтяване Даниел Макадамс. Това позволява да се убедят хората в това, че те се борят за патриотическа идея… Това е своего рода машина, «машина за цветни революции». Ако погледнете на всички цветни революции, американският кандидат винаги е с флаг – с други думи, «националист». Да се посее смут в обществото е най-просто по пътя на разкола, създавайки и подкрепяйки радикални, непримирими, безмозъчни маргинални групировки, на първо място националисти (особено в многоетнически държави) и религиозни екстремисти (в ислямските страни); възможно е също съчетание на едните и другите – «гърмяща смес» в един екстремистски флакон.
«Това е своего рода психологическа манипулация над хората – да се всели вяра, че те стават по-патриотични, поддържайки кандидата, зад когото стоят чужденци», – заявява Макадамс. Той привежда за пример ситуацията в няколко страни. В частност, Белорусия, където, по неговите думи, проамериканската опозиция марширувала с националистически флагове, скандирала националистически лозунги и призовавала да се  приключи с употребата на руски език. «Същото се случи и в Украйна: националистът Ющенко против русофила Янукович. Така че Навални е от същата категория.Неговите  недостатъци не се смятат, защото той е нужен на Щатите».

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.