Tuesday, October 1, 2013

Технология на окупационната власт

Източник: http://poznavatelnoe.tv/fedorov_2013-09-23

Aко американците казват за това трябва да отговаря наш агент, или наш сътрудник, това става, защото е тяхна номенклатура. В управлението мнозинството са свързани с американците, като агенти, или пряко свързани хора които се боят от тях. Те определят кадровият състав, във висшите длъжности на властта.

Корупцията също е форма на вънешно управление. Защо? Не че корумпираните се подчиняват на американците. Те се боят от тях, защото са под техен контрол. А въпроса е в това, че за назначение на ред длъжности човек трябва да има статус на корумпиран.

Ако назначават хирург в болница, той трябва да има диплома, че е хирург, и опит от работа, и справка за опита. Може и да не го назначат, защото има конкурс, има друг хирург, трети, четвърти. Главния лекар избира: тоя има повече опит, тоя няма, тоя пък е родственик на чичо, например. Даже и да е родственик на чичо, пак трябва справка, че е хирург. Не може да се назначи на длъжност хирург, даже родственик който не е хирург.

Същата история с длъжности във властта. Огромно количество длъжности се заемат от хора със статус на корумпирани. За назначение в някои министерства, предприятия, департаменти (не всички, тези, през които минават финансовите потоци) - ти трябва да имаш статус на корумпиран. Ако си корумпиран можеш да попаднеш на длъжност. И желаещи колкото щеш.

И от десет-двадесет желаещи избират:

    • Всички са корумпирани, но ти си родственик - имаш преимущество.
    • Всички корумпирани, но ти си с висока квалификация - имаш преимущество.

Корумпираният – това е човек, знаещ методиката на корупция и имащ опит в корупциони дела. Човек влиза в системата на корупция:

    • вече някому е платил,
    • знае, как работи механизмът,
    • знае, как да наложи измъкване на пари от тази длъжност,

- и тогава го и назначават.

Правилата, създадени от окупантите, са такива, че на длъжности могат да попаднат само корумпирани. А на някой длъжности с политическо значение – агенти. Просто толкова агенти не могат да се наберат, предателите на Родината не са толкова много. Корумпирания не се счита за предател. Той е, но не мисли така. Той мисли – да, аз съм крадец, но не предател.

Ако помислим – как става това в главите на хората. Агенти малко, защото трябва да се вербуват, заплащат, това е предател.  Част длъжности американците заемат с агенти.  Друга част с потенциални агенти, които знаят правилата, не са агенти, но вече мимикрират под агент.

Да, правилата знаем, ясно, че нещо не е чисто, изведнаж ме влачат във Вашингтон постоянно да се уча, или на обед в посолството, или при посланика... Не е чисто, но няма вербовка. А щом аз получавам лично преимущество обеспечен съм, достъп до пари, до прикритие вървя по този път. Иначе ще съм гол, като сокол.

Това е втората част хора.

И третата най-многочислената, корумпираните или зависимите от американците хора, които със сигурност не са агенти, и въобще не са мислили по темата, но са възпитавани като корумпирани.

Същата технология е била и у Хитлер на окупираните територии. Това е обща технология. За да стане човек бургомистър, в апарата на бургомистъра, заместник бургомистър, най-добре, ако е немски агент, има препоръка от комендатурата, или от гестапо. Готово, гарантирана му е длъжност на бургомистър. Но за всички няма препоръки.

Тогава следващ етап. Ти си гарантиран крадец. Да, действително, лежал си, не е фалшива справка, има свидетели... Затова ти доверяваме ставаш заместник бургомистър. Бургомистърът е агент, а заместникът корумпиран. Това е мисленето на всеки окупант. Не немско, не американско – мисленето на всеки окупант за строеж на системата на власт. Така това се прави технологически."

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.