Friday, November 11, 2016

Александр Роджерс: Килари-майдан — атракционът започва!

За да се представя Тръмп глупак, тиран, насилник и сексист, (въобще, «злочинна влада») – бабушка Клинтън вече не е нужна. Достатъчно е самата идея за «боротба»...
1478768522_053 Те взеха приятели, кафе, добро настроение, и излязоха на Таймс-Скуеър. Да пожънат това, което се сее…
Както винаги казвам, и както ни учи историческият материализъм, глобалните процеси притежават твърде голяма инерция, за да могат да бъдат спрени едномоментно.
Даже ако едно от многочислените покушения срещу Хитлер би било удачно, даже ако го бе сменил на поста лидер на Третият Райх някой друг (желаещи е имало много), общата идеология на нацизма от това не би се изменила, а милионите нацисти никъде не биха се дянали.
Точно така и от това, че Хилари Клинтън загуби изборите и, след продължителни размисли и съмнения, призна Тръмпа за президент и го поздрави с победата, тези сили, които стоят зад нея, никъде не са изчезнали, а техните планове, стратегии и цели като цяло не са се изменили.
Затова протестите против избрания Тръмп ще продължават и старателно подхранват. Впрочем, както и предсказахме.
И вече момченца и момиченца с маргинален вид в намордници крачат по американските улици.
11
И вече автобуси возят «протестиращите» до месторабота.
12
И вече набират «майданарбайтери» в соцмрежите за участие в протести за 1500 долара на седмица.
13
На практика изборите за президент на САЩ не решиха фундаменталните противоречия между спекулантите и производителите, между работническата класа, свръхбогатият «1%» и обслуживащите го «креакли», между транснационалистите/глобалистите и националните елити etc.
Изборите нищо не решиха, те само оголиха съществуващите противоречия в цялата им грозота. И това, че Клинтън загуби изборите, още нищо не значи – ако е нужно, то стоящите зад нея сили и групировки ще вървят към бъдеща конфронтация вече без нея.
За да се представя Тръмп глупак, тиран, насилник и сексист, (въобще, «злочинна влада») – бабушка Клинтън вече не е нужна. Достатъчно е самата идея за «боротба-та» против обозначеното «зло». А лице на протестите технолозите могат да направят когото е угодно – дори Мадона, дори Беладона.
И даже ако на този етап протестите паднат на нула (бъдат подавени или просто лишени от финансиране), то при пръв удобен случай ще последват нови вълнения и изблици на насилие.
Защото американските елити твърде дълго си придаваха вид, че в Съединените Щати всичко е наред, а всички проблеми се надприказваха или премълчаваха. И не получавайки нужното лечение, всички тези болячки (започвайки с деиндустриализацията и завършвайки с полицейският произвол) се натрупваха и раздуваха, превръщайки се от малки камъчета в плътна лавина, която днес вече безспорно доведе до фактически разкол на страната и я постави на ръба на гражданска война.
Така че заемайте места в първите редове и слагайте коланите, всичко едва започва.

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.